tirsdag, september 25, 2007

Glamourspørsmål fra leser: strikk og glamour?


Jeg beklager at jeg ikke får svart på alle glamourspørsmål i tide. Det strømmer på, og det er veldig hyggelig, men det tar altså litt tid å få svart på alle.

Men her kom det et om strikking! Strikkede plagg er i allefall mer in enn det har vært på lenge, og det finnes mye å få kjøpt i butikkene.

Jeg har ikke gjort meg opp så mange meninger om strikking egentlig - jeg liker jo mine strikkede skjerf og votter, og en gammel ulljakke og raggsokker, men når det gjelder mer fancy og glamorøs strikking er jeg blank. Jeg tenkte kanskje noen strikkeglade lesere kunne komme med tips?


Kjære Glamourbibliotekar,
Først: Tusen takk for en fortreffelig blog! Jeg ser du tar opp strikkemoten, og lurer i den forbindelse på hvordan man bør forholde seg til den i høst. Kjøpte meg en fantastisk ullkjole i Køben i fjor, som jeg har lengtet meg gjennom sommeren etter å ta frem igjen. Men - jeg er av typen som gladelig strikker meg gjennom høstkveldene, og for tiden går det i grunnen mest i naturfargede babyplagg som jeg presser på venninner med småbarn. Er det mulig å få til strikking på glamorøst vis, eller blir man fort seende ut som man henger på Kaffistova? Er det noen ting man kan strikke selv, og noen ting man bare bør holde seg unna? Jeg har også til gode å finne gode strikkebutikker i Oslo, noen som fører farger som ikke er fra 90-tallet og kanskje har oppskrifter det frister å bruke. Noen gode råd her?

Hilsen Yngvild
Noen som melder seg?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det finst mykje fint i strikking som òg er glamorøst. Eg fall verkeleg for kolleksjonen til Amimono,http://www.amimono.dk/03_KSS07FRONT_DK.html
På http://www.pinnsvindesign.no/GarnpakkerHoved.htm er det mogleg å kjøpe noko av dei.
Elles vil eg verkeleg tilrå ein tur til butikken Guanako på Grunerløkka. Der har dei særs mykje fint. Garn i flotte farger og mange spennande mønster, mellom anna frå Rowan.

Anonym sa...

Anbefaler denne bloggen: millemakes.worldpress.com

Anonym sa...

det er iallefall ein haug med hollywoodstjerner (td Sarah Jessica Parker) som strikker som berre det. Noko som auker glam-faktoren. Ellers kan eg forsikre om at for min del er naturfarga, heimestrikka babyplagg noko av det mest glamorøse eg veit om. Eg er så glad i det eg har fått og arva. Dessutan: handler ikkje glam mest om kva ein sjølv tykkjer og er glad i? Det er vel ikkje så farleg kva andre måtte meine?

siri sa...

den beste strikkebutikken i oslo er tjorven på majorstua, rett ved stasjonen. så tror jeg det er en i seilduksgata som heter guanako, men der har jeg aldri vært. også er det husfliden da, der har de raumagarn som etter min mening alltid har flotte farger! synes egentlig ikke det er så vanskelig å finne garn i fine farger, men hver sin smak.
og selvfølgelig går det an å strikke stilige og elegante plagg man kan bruke! ta en tur på narvesen og se etter interweave knits eller vouge knitting. se gjennom de tusenvis av oppskrifter på www.garnstudio.com (ok, det er mye rart fra 90-tallet der også...) og bla gjennom gamle utgaver av www.knitty.com (der er det forsåvidt også VELDIG mye rart, men...). I mine øyne skal det ikke så mye til å gjøre strikking glamorøst, det fine er jo at du kan lage noe som passer akkurat deg - gjerne i et deilig garn som silke eller alpakka!

MissLucy sa...

jeg har lest bloggen din lenge, og endelig dukket det opp et tema jeg har greie på! Det finnes uendelige mengder med glamorøse strikketøy å ta fatt på. Man kan f.eks ta enn tur til pinnsvindesign.no og kjøpe kasmirgarn, eller de deiligste tynne (veldig tynne) ullgarn fra Marianne Isager. Eller ull-silkegarnet Duo fra danske Design.dk. Så kan man f.eks kjøpe Vogue Knitting, eller et blad som heter Interweave Knits for å finne de mest glamorøse oppskriftene. Eller sjekke ut kit'ene til designeren Kim Hargreaves (bare tilgjengelig gjennom hennes nettbutikk). Eller man kan ta en tur til Guanako i Markveien og bla gjennom magasinene til den engelske garnprodusenten Rowan. Mulighetene er uendelige, og tiden så altfor knapp!

Anonym sa...

Foreslår at du tegner et abonnement på Vogue Knitting. De har utrolig lekre og ikke minst glamorøse oppskrifter!

Glamourbibliotekaren sa...

Ah! Jeg visste jeg kunne stole på mine kjære lesere! Tusen takk for bidrag, alle sammen!! Og til anonym: Glamour er helt klart en egendefinert ting, man MÅ trives for å føle seg glamorøs - det er akkurat det jeg har forsøkt å formidle gjennom denne bloggen i disse to og et halvt årene. Godt poeng i denne sammenheng! :)

Anonym sa...

Hei - det er ikke noe problem å få strikking til å se glam ut. Strikk i metallisk garn eller sy på paljetter eller bånd etter at du er ferdig strikket.
Tjorven i Majorstuekrysset har mye bra garn - og ikke minst masse kompetanse.
Ellers vil jeg sterkt anbefale Rowan - hvis du går inn på www.knitrowan.com kan du bestille noe som heter Rowan International Membership (tror jeg det heter) det koster ca 300 i året og da får du tilsendt to STORE oppskriftshefter i året. Der er det masse spennede og nyskapende strikking og hekling....Det kan være litt vrient med de engelske oppskriftene (og alle forkortelsene de driver med men man finner ut av det)
Hvis du skal til København så er www.sommerfulgel.dk er veldig bra butikk (et steinkast fra Strøget) - de har laget denne fine ordlista som kan være grei til engelske oppskrifter http://www.sommerfuglen.dk/tips/dansk_engelsk.htm.htm

Anonym sa...

For litt inspirasjon - denne butikken har en nydelig webside og viser at strikking absolutt kan være glamorøst:

http://www.purlsoho.com/

Også ligger den selvfølgelig i New York (no less).

Anonym sa...

Måste tipsa om två bloggar som är roliga att läsa och där man också kan köpa några av deras egna mönster/oppskrifter:

http://needleandhook.co.uk/journal/

http://knitandtonic.typepad.com/

Anonym sa...

...och Kim Hargreaves förstås:

http://www.kimhargreaves.co.uk/

Populære innlegg