søndag, september 02, 2007

Tante T på Vesterbro


København har flere fine tesalonger, og i dag stod Tante T på Vesterbro for tur. Man kan velge blant over hundre ulike tesorter, og de har gode bakverk; scones med syltetøy og mange kakesorter. Glamourbibliotekaren drakk en utsøkt grønn rabarbrate som kom med termometer (teen skulle has i ved 80 grader) og et timeglass (som skulle angi hvor lenge teen skulle trekke). I tillegg bestilte jeg en flamsk epleterte med kokos og krem. Nydelig! Interiøret er gammeldags og koselig, med lenestoler og plysjsofaer, gamle portretter av kongelige, tapeter, pinnestoler og fine bord.

Jeg gjentar meg selv: Hvorfor finnes det ingen slike steder i Oslo? Er det pga husleieprisene som bare eiendomsmeglere har råd til? Gründersjeler - hvis dere leser dette - you know what to do.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Høres, og ser, fantastisk ut! Eneste stedet jeg kan tenke meg som kan måle opp til dette, er Tea-Time på Frogner. Ganske dyrt men..

Anonym sa...

Juristen har hatt København som sitt annet hjem i perioder, og savner veldig tesalonger, brune kaféer, bok- og musikkbutikkene, operaen, balletten og seilmulighetene..Drømme, drømme.. Jeg støtter oppfordringen til landets gründere helhjertet!

Anonym sa...

Høres deiligt ut :) Du har ikke et hotell å foreslå i Køvenhavn også vel?

Bokomaten.. sa...

Oh, underbara Köpenhamn. Det kryllar verkligen av mysiga caféer. Tea time har öppnat ett café på Vesterbro också nu. Lite mer franskt så där med mörka möbler och röda gardiner enligt hemsidan. Nästa café på listan att besöka.:)

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Tesalonger med myke stoler og gode kaker og hundre sorter te er en million ganger bedre enn sen-nittitallets minimalistiske barkrakk-kaffebarer som hittil har herjet landet. Soooo five years ago. Te er nåtiden og framtiden (og fortiden også, for den saks skyld)! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Hege: Arne Jacobsens design i Sas-hotellet er jo det jeg først og fremst vil anbefale. Jeg bor alltid privat når jeg er der, men for ti år siden bodde jeg på et hotell som het Maritim som var helt ok. Ellers kan man jo bo billig og hipt på design-herberget Danhostel Copenhagen City, om man er villig til å dele bad.

Anonym sa...

Det så ut som et veldig bra sted.
Jeg er på utkikk etter lignende steder i Oslo, så ble litt skuffet over å lese det ikke finnes slike steder her..

Er det noen som har en formening om Tea- Time, Salon de thé i Den franske sal på Nasjonalmuseet eller Cafe Christiania er verdt å besøke?

Glamourbibliotekaren sa...

Den Franske Sal er veldig hyggelig, særlig i kombinasjon med et besøk på Nasjonalgalleriet. Det blir allikevel litt annerledes enn tesalongene i Køben. Jeg har skrevet litt om det her. De andre har jeg ikke vært på ennå - åpningstidene har ikke passet helt med jobben..

Anonym sa...

Thank you for sharing your info. I really appreciate your
efforts and I will be waiting for your further post
thank you once again.

Populære innlegg