fredag, oktober 19, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Diamantsmykker


Hei,
Dersom du skulle bruke ca 10.000 på smykker, hva kjøpte du? Fortrinnsvis noe klassisk, og mulig å skaffe i Oslo.

Mvh Bibliotekar Som Nå Skal Få Smykker Enten Hun Vil Eller Ei


Hei!
Oi, den var vanskelig. Jeg har aldri kjøpt dyre smykker her i byen... Bortsett fra de jeg har kjøpt på reiser (Tiffany's, Givenchy og Agatha) har jeg fått de fineste smykkene mine av mannen min, og arvet resten. Jeg kvier meg for å støtte den grusomme diamant-businessen, så jeg tror nok jeg hadde gått for noe annet enn diamanter. Men ti tusen kroner.. jeg tror aldri jeg hadde turt å gå med så dyre smykker, haha! Jeg hadde nok endt opp med å bruke pengene på noe annet.

Beklager dette elendige svaret...

Men ta en tur på Thune og David-Andersen på Egertorget, og se om du finner et sett med halskjede, øredobber og ring. Jeg synes ofte de har mye fint der. Særlig de med grønne stener eller lilla amethyst, som på bildet over som er fra Thunes hjemmesider. (dog vet jeg ikke hvordan forholdene er der de "utvinner" disse... og jeg tror det er diamanter i dette smykket også, hmm)

Før i tiden fantes det et smykkeantikvariat i Bogstadveien. Der hadde de smaragder og kaméer og fine gamle smykker. Det kan jo være morsomt å gå innom antikvitetsbutikker og se om de selger smykker?

mvh
Glamourbibliotekaren

10 kommentarer:

Stella Polaris sa...

Veldig fin blog! Jeg liker best gamle smykker og drømmer meg gjerne bort i denne websiden:http://www.adin.be/

Esaias Solberg i Oslo er artig å besøke, synes jeg.

Anonym sa...

...eller du kan rett og slet dra til Antwerpen.

Anonym sa...

nå er ikke jeg så kjent i Oslo, men er det ikke et smykkeantikvariat på andre siden av arkaden? Den murbygningen(?) som går i en bue opp karl johan, og inn til høyre etter arkaden?
Hvis det er der den ligger, så har jeg hørt om flere som kjøper smykkene sine der. Er visst mye fint der :)

Glamourbibliotekaren sa...

Jo, det er vel kanskje Esaias Solberg som ligger i Kirkeristen?

Anonym sa...

Georg Jensen og Ole Lynggaard har nydelige ting som selges hos norske gullsmeder, og som du aldri kommer til å få råd til senere! Georg Jensen har også en "vintage-linje" som består av et utvalg av eldre Georg Jensen designs: http://www.georgjensen.com/

Anonym sa...

Jeg har et halskjede fra Ole Lynggaard, og elsker det. Har hatt det i nesten 10 år og bruker det faktisk daglig :) Både Charlotte og Ole Lynggaard har fantastiske smykker, se www.olelynggaard.dk

Dronningen sa...

Hva er det med diamant-industrien? Hvordan utvinnes de?

Glamourbibliotekaren sa...

Dronningen: Les mer på Amnestys sider.

Anonym sa...

Jeg vil anbefale Neerbye - gullsmeden vis-a-vis Nobelinstituttet (i gamle Drammensveien, nå Henrik Ibsens gate). De har et godt utvalg i Lynggaardsmykker (fra både far Ole og datter Charlotte)

Anonym sa...

Når man først har litt penger å bruke på smykker - hvorfor ikke få laget noe unikt som er håndlaget? Jeg kan anbefale gullsmeden i Son på det varmeste! Han lager fantastiske smykker på bestilling, og prisen er slett ikke ille.

Populære innlegg