mandag, oktober 22, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Ella Fitzgerald


Hei,
Hva vil du anbefale en nybegynner i Ella Fitzgerald? Har sett litt på nettet hva hun har laget og det er jo så mye! Hvor skal jeg begynne? Er Elle&Duke spilt inn på Côte d´Azur noe å anbefale? Det høres så glamorøst ut! Eller burde jeg starte med å høre bare på Ella?

gullpels

Ah, you can't go wrong...
Plata fra Côte d'Azur med Dukes band er veldig fin (liveplate), og det er det meste annet også. (Styr unna slike kjempebillige underlige samleplater; de inneholder ofte relativt uinteressante ting med litt dårlig lyd.)

Her har jeg anbefalt tre plater jeg er veldig glad i.

Ellers er disse songbook-platene fra Verve veldig fine - "Ella sings the Cole Porter songbook", "...Johnny Mercer songbook", "...Rodgers and hart songbook", "...Irving Berlin songbook", "...Harold Arlen songbook" og også samleplatene fra disse innspillingene - "Best of the Verve songbooks - The Ballads" eller rett og slett "Best of the songbooks".
Her fant jeg forøvrig en liste over noen andres favoritt-ella-plater, og jeg kan skrive under på det meste.
Hun blir jo alltid akkompagnert av noen, så om det står "Ella & Duke" eller "Ella & Basie", betyr det bare at hun synger med deres respektive orkestre. "Ella & Louis" derimot; der synger hun duetter med Louis Armstrong (han spiller litt også).


ååå, du får det så fint! Ella er virkelig den beste.

mvh
Glamourbibliotekaren

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så bra svar! Tusen takk!
Når jeg kommer hjem fra jobben skal jeg sette meg ned i ro og mak og logge inn på iTunes. Så skal jeg høre smakebiter av forskjellige plater mens jeg spiser en Yade med trøffel, og når jeg har kjøpt en plate skal den legges inn på iPoden. Gleder meg allerede til å gå til jobb i morgen tidlig med Ella på ørene!

Hilsen Gullpels

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, jeg tenker jo ikke sålangt en gang. Klart man kan kjøpe Ella på iTunes også! Selv er jeg nok et platemenneske, både CD og vinyl, og kommer aldri til å gi slipp på det fysiske medium. Men iTunes er et genialt verktøy til å høre på nye ting, kjøpe låter man behøver av andre grunner.. Lykke til! :)

By the way, hvis noen med myndighet skulle lese dette: iTunes må få bedre søkeverktøy!!! Det er et KRAV!

Glamourbibliotekaren sa...

Et tips til: På Amazon.com kan man jo se hvilke plater som inneholder hvilke låter, + høre på små kutt, men det som funker enda bedre er All Music Guide. Der får du biografiske opplysninger, diskografi, plateomtaler, årstall, innhold, lydkutt, alt mulig! :)

Anonym sa...

Oppdatering: Jeg har nå kjøpt min første Ella-plate! Sitter på jobben og hører på "Mack the Knife", første spor på Compact Jazz-platen. Det var en bra start for en nybegynner som meg. GØY!

Gullpels

Glamourbibliotekaren sa...

Bra! :) Shiny Stockings er vel på den - kanonlåt!

Populære innlegg