lørdag, oktober 06, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Hotell i København

Diamanten

Hei,

jeg håper du eller dine lesere kan hjelpe meg litt her. Jeg skal ta med samboeren min til København en helg i desember og i den forbindelse trenger jeg tips til et koselig og romantisk hotell. Har surfet litt rundt på nettet, men blir bare mer og mer forvirret. Jeg håper vi også skal få muligheten til å gjøre litt juleshopping så om du har noen tips der også tar jeg gjerne i mot dem.

Klem,
Madelaine :-)


Hei!
Jeg bor alltid privat når jeg er i København, men en venninne snakket nylig om Hotel Guldsmeden som ser veldig koselig ut. Kanskje noe å prøve? Ellers synes jeg jo Sas-hotellet er kult pga Arne Jacobsen-møblene, men hvor romantisk det egentlig er, vet jeg ikke. Ellers bør du jo oppsøke tesalongene! Enten Tante T på Vesterbro, eller Tea time på Nørrebro - og her er en artikkel om Købens tesalonger forøvrig. Når det gjelder shopping er det mye fint å finne i København, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne... Strøget er veldig ofte stappfullt av folk, og de mer interessante butikkene ligger nok uansett ikke der. Jeg vet ikke helt hva du er ute etter, men gå litt på kryss og tvers, oppover mot Nørreport, over søene til Nørrebro og bruktbutikkene der, både Vesterbro og Østerbro er fint, og hvis du vil ha klassiske varemagasiner, bør du gå på Magasin du Nord og Illums. Selv vaser jeg rundt uten mål og mening når jeg er der, det er ofte veldig koselig - også oppdager man nye steder hele tiden.
(Jeg legger sjelden merke til navn..)

Som bibliotekar vil jeg selvfølgelig anbefale en tur til Den Sorte Diamant... Og for all del, hvis dere har tid: Ta toget til Humlebæk og gå på Louisiana, det fine kunstgalleriet som ligger der ute ved havet.

Hvis leserne har tips til romantiske hoteller eller helt konkrete butikker som bør sjekkes ut, kom gjerne med dem.

mvh
Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Mari sa...

Jeg vet ikke hvordan Hotel Guldsmeden i KBH er, men i Århus er iallefall alle deres produkter ökologiske. Både shampoo o.l og maten de serverer.

Spis, løp, les sa...

SAS-hotellet i sentrum kan anbefales. Be om et hjørnerom høyt oppe, da får du den beste utsikten. da jeg bodde der sist kunne jeg se Københavns mange hustak fra badekaret :-)

Anonym sa...

Neste gang jeg skal til København, skal jeg garantert sjekke ut Hotell 27. Har fått det varmt anbefalt, men ikke bodd der selv ennå.
http://www.hotel27.dk

Anonym sa...

Hotel Nora er et sted jeg vil anbefale. Det er et lite, men veldig hyggelig hotell der du selv får nøkkel til ytterdøren. Det ligger i en sidegate til søene, uten at jeg akkkurat nå husker navnet på gaten. Det er like i nærheten av teateret, og brukes mye av gjestespillere. De har ekte kunst på rommene, og sier de vil ha det så lenge ingen tar den med seg... :-)
Jeg har bestillt det gjennom www.accomline.com, og får da en bedre pris på overnattingen. Har brukt den tjenesten ofte (både for overnatting i England og Danmark), og aldri hatt noe problemer med booking og betaling. Anbefales!
Bodum på Strøget er en av mine favoritt-butikker, og så ligger det så mange fine interiør og antikvitetsbutikker i parallellgaten til Strøget. Ellers så vil jeg anbefale en omvisning på Kongelig dansk porselens-fabrikken, kanskje ikke så romantisk, men imponerende.
Og om dere er interessert og rekker det, er det verdt å sjekke ut om det er noen konserter i Marmorkirken ved slottet! Jeg liker, som glamourbibliotekaren vet, å få med meg noen orgelkonserter når jeg først er ute og reiser, og i København er det mange kirker som holder gratise konserter i lunsjpausen.
God tur!

Anonym sa...

Litt utenfor,på vei mot christiania ligger en liten bruktbutikk drevet av moren til Helena Christensen.Der selger hun masse klær datteren har brukt/gått visninger med.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tips, alle sammen! Anna Lovinda - jeg har jammen aldri tenkt over marmorkirkegratiskonsertmuligheten - takk for den!!

Anonym sa...

Det er helt fantastisk. På grunn av den store kuppelen, kan du høre tonene svinge rundt der oppe i kirketaket lenge, lenge.
Så er det jo så vakkert inne i kirken også. Ofte er det gode artister som spiller lunsjkonserter, som en reklame for hovedkonsert på kvelden. Det samme gjelder jo også for London!

Glamourbibliotekaren sa...

Anna L: Og Paris! Jeg har gjort det samme i Notre Dame. Forøvrig; neste gang du er i London på en mandag bør du sjekke om det er lunsjkonsert i Wigmore Hall. Bare pensjonister blant publikum, men utøverne er i verdensklasse! Ikke gratis, men heller ikke veldig dyrt.

Anonym sa...

Hotel Skt Petri -
nytt og dyrt, men glamorøst...
Den nyoppussede funkisbygningen midt i sentrum:

http://www.hotelsktpetri.com/


Fox Hotel, 100 meter fra Rådhuspladsen, hvor 21 internasjonale designere innen forskjellige sjangere har designet rommene... Hotellet har også en helt spesiell restaurant som absolutt overrasker både øyeepler og smaksløker...! Les mer her:
http://www.foxkitchen.dk

Anonym sa...

Hotel Guldsmeden på Vesterbro er absolutt å anbefale! Hyggelig betjening, fine og store rom, og en helt fantastisk frokost med bare økologiske og hjemmelagede produkter. Beste hotellfrokosten jeg har prøvd noen gang! Og området er jo veldig hyggelig. Ellers ble jeg faktisk litt skuffet over Hotel Fox når jeg var der i mai. Veldig kul ide og artige rom og grei frokost, men litt slitent, syntes jeg. Mer egnet for romance på Guldsmeden ;-)

Anonym sa...

Og en ting til forresten: Jeg var der også i desember med samboeren min og da gikk vi på julemarked i Tivoli. Anbefales! Jeg er generelt skeptisk til sånt og synes ofte det blir glorete, men der var det veldig hyggelig og stemningsfullt med tente lys overalt (gå om kvelden). Det er dessuten en klassisk ting å gjøre for københavnere og ikke laget bare for turister. Ellers er jo K en fantastisk shoppingby! Rusle rundt er fint, parallellgatene til Strøget er overraskende bra. Ah, misunnelig!

Anonym sa...

Mere te:
http://singtehus.dk/

Hva skjer med mer:
www.kultunaut.dk
www.aok.dk
www.ibyen.dk

Populære innlegg