torsdag, november 22, 2007

Glamourspørsmål fra leser: New York

En typisk secondhandbutikk i Brooklyn

Hei,
En virkelig inspirerende blogg du har! Jeg har skjønt at du også er begeistret for fantastiske New York. Jeg og min beste venninne setter kursen for byen i januar, vi har begge vært der før, men vi lurer likevel på om du har noen gode tips til både butikker, kafeer, restauranter og andre ting vi kan finne på. De "vanlige" turiststedene som Empire State, Ellis Island, Frihetsgudinnen og Ground Zero har vi vært, så andre tips tas imot med takk. Når det gjelder butikker lurer vi spesielt på om du har noen interiørbutikker å anbefale, da vi ikke har sett så mye av det da vi har vært der før. Gleder oss til gode ideer!
Vennlig hilsen Kristine

Hei!
Oh yes, New York er himmelen. Man blir aldri ferdig med den byen!

Som i alle andre byer, liker jeg å stresse ned og ta livet med ro. Det er den beste måten å oppleve en by på. Ettersom dere skal dit på vinteren når det er på det kaldeste, utgår en del av mine vanlige tips som å lunsje ute i Bryant Park eller gå på symfoniorkesterkonserter i Central Park... Til gjengjeld kan dere kanskje gå på skøyter? Jeg vil tro skøytebanen nederst i Central Park er åpen i januar - den var der fremdeles i april i år. Og hvis dere vil leve som i en New York-film, må jo skøyteturen etterfølges av en kopp varm sjokolade hos Serendipity (på 60th str. mellom 2. og 3. ave på Upper East), ikke så langt unna Bloomingdales. Gode pannekaker har de også.

Ellers vil jeg som vanlig anbefale å ta banen ut til Brooklyn og rusle litt rundt der, både i Williamsburg og Brooklyn Heights. Secondhandbutikker, platebutikker og uavhengige kaféer overalt. Når det gjelder interiørbutikker finnes det absolutt mange fine, men jeg har ikke brukt så mye tid i dem ettersom det er begrenset hva man får med seg hjem i en koffert. Men Crate & Barrel er verdt et besøk. Den ligger på Madison, på 59./60.gate eller deromkring. Mindre designbutikker finnes i SoHo. Dessuten har min favorittbutikk Anthropologie en hel del interiør. Urban Outfitters også, faktisk. Og, som sagt, secondhandbutikkene i Brooklyn.

Men pass på å få tid til å nyte livet og stemningen! Jeg hadde mitt faste morgenrituale sist jeg var der. Hver morgen stod jeg opp tidlig (a-menneske med jetlag, go figure), løp over gata til Starbucks og kjøpte en white chocolate mocha, tok den med inn på hotellet igjen og satte meg og mailet og surfet litt (og blogget). Rundt halv ni våknet glamourgemalen, og da spiste vi frokost. Det var fascinerende å observere morgenrushet på Madison ave., alle dresskledte menn foran meg i køen på Starbucks, alle damer i drakt og hæler som løp mens de ropte "taxi!", og det var veldig deilig å gå inn på hotellet igjen og ta det med ro en times tid før man selv skulle ut i kaoset.

Utsikt mot Starbucks fra The Photography Room på Library Hotel

Men tilbake til din reise: Museum of Modern Arts er morsomt, Guggenheim er et must (for arkitekturen, om ikke annet), og Metropolitan Museum er enormt. Alle tre på en dag er ikke å anbefale.

Et besøk i operaen er også fint å få med seg - enten New York City Opera eller Metropolitan. Begge ligger på Lincoln Centre på Upper West. Det gjør også Avery Fisher Hall, der filharmonien spiller. Man kan kjøpe billige billetter til filharmoniens prøver på dagtid, og det kan absolutt være verdt å få med seg, for det er ofte veldig kjente dirigenter og solister der. Men forhåndsbestill for sikkerhets skyld. Sjekk programmet til Carnegie Hall for kammermusikk. Eller man kan se om det er noen konserter på musikkonservatoriene. Jazzklubber er det også overalt; Village Vanguard har ofte mye bra, Iridium på Times Square også.

Jeg husker ikke restaurant-navn, det må jeg innrømme.. men det er mange koselige steder i West Village. Under den verste Atkins-bølgen, i 2004, var det kjempelett å få bord på italienske pastarestauranter der... Det er også morsomt å gå på ekte amerikanske dinere. Den mest kjente er jo selvfølgelig Tom's Restaurant på Broadway og 112. str., som både er brukt i Suzanne Vegas låt "Tom's diner" og som eksteriør til Seinfeld-kaféen. Den ligger rett ved Columbia University, så det er mange studenter der, og en del typiske studentbutikker i nærheten (bokhandler osv). Det området er i det hele tatt veldig fint; altså Upper West. Små butikker, kaféer, restauranter, ikke fullt så mange kjeder.


Jeg kan også anbefale å begynne f.eks. ved biblioteket på 42. gate (som forøvrig må oppleves!!), gå ned til Lexington eller 3rd ave., og spasere nedover Manhattan og videre helt ned til East Village og deromkring. Området rundt Gramercy Park er kjempefint; bl.a. en koselig liten restaurant som heter "Friend of a farmer" hvor du føler at du er i New England og ikke på tjukkeste Manhattan. Gresskar og blomstrete tapeter. Dessuten passerer man alle disse små lokale bydelene; Little India, det armenske området og sånt. En ting til - Manhattan er full av neglesalonger der man kan få manikyr for en billig penge. Luksus i hverdagen!


Til slutt: Her er en lang liste over butikker fra et tidligere glamourspørsmål. Og hvis du skulle trenge en liste over gode platebutikker, mail meg.

Hmmmm.. jeg må tilbake snart.

God tur!

mvh Glamourbibliotekaren.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Takk...nå fikk jeg enda mer lyst til å reise til new york igjen. det er noen år siden sist, men det er likevel byen over alle byer. vet du forresten om bokhandelen Strand finnes ennå?

Helene sa...

gjett om jeg har lyst til å ta jomfruturen "over there" snart nå.... *reisefeber*
En annen ting: Anthropology, kikket på siden ders - masse fantastisk! sikkert mange som har spurt før, men har du bestilt noe derfra her hjemme? eller shopper du kun når du er i New York?

Glamourbibliotekaren sa...

Barbro: The Strand is still going strong!

Helene: De sender ikke varer utenfor USA, så det er litt mer komplisert å bestille (via carrier osv). Dessuten liker jeg å prøve plaggene deres før jeg kjøper, for de kan være litt varierende i størrelsene. Så jeg shopper der kun når jeg er i New York, ja.

Anonym sa...

Lagrer denne i mappen sammen med mange av de andre New York tipsene dine til vi skal til New York i mai. Har vært der en gang før, så da gjorde vi unna mange av "turist-tingene." Denne gangen har vi lyst til å gjøre litt annet også.

Igjen takk for tips!

Anonym sa...

Serendipity er dessverre stengt pga dårlig hygiene tror jeg

Anonym sa...

Åh, New York! Det er jammen et fantastisk sted. Jeg tenker på å ta med meg kjæresten dit, men lurer litt på hotell. Det må kanskje være litt rimelig. Jeg vet ikke hvordan Library Hotel er? Har du eventuelt andre å anbefale?

Glamourbibliotekaren sa...

Malou: Bra! :)

Ma: Eeeww... takk for tips, nå fant jeg artikler om det fra New York Times. Det positive er vel at de nå er nødt til å holde det i tip top shape heretter, for de er jo såpass avhengige av statusen sin som turistmål etter alle filmer som har blitt spilt inn der.. Oprah har jo gått god for dem også, så nå MÅ de bare holde det rent der :)

Pip: Sjekk ut Gershwin hotel, The Pod (Pickwickarms.com), Newton hotel på Upper west, eller for noe ungt og sprekt: Hotel QT.

Anonym sa...

På akkurat den Starbucks-kafèen satt jeg for nøyaktig 6 uker siden og nøt min første morgenkaffe som hustru!!
(Egenetlig ikke så glad i sånne kjeder,
Bedre med så intime cafèer, men kaffen der er god.. )

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Helt enig - jeg foretrekker sååååå mye mer mindre og uavhengige kaféer.. men klarer ikke å stå imot deres white chocolate mocha. Kaloribomben over alle kaloribomber..

Men så hyggelig at du var der! Bodde du på Library hotel også?

Populære innlegg