lørdag, desember 15, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 15

Pepperkaker passer fint på en helgedag. Jeg hadde glemt å kjøpe pepper. Jeg doblet det andre krydderet i stedet. Og fløten tok jeg i helt til slutt, for den holdt jeg også på å glemme. Min katastrofedeig skal til pers i ettermiddag, så får vi se hvordan det går. Ambisjonsnivået er relativt lavt, det blir griser og menn og koner - ikke kirker som på bildet over... Akkompagnert av Sinatras juleplate, tenker jeg.

Pepperkaker uten pepper altså.

Update: Jeg kan forøvrig anbefale på det sterkeste å følge oppskriften, altså å putte fløten i når den skal, og ikke ta i for mye mel. Tomorrow is another day...

3 kommentarer:

Micha sa...

Trodde det bare var bakemester harepus som faktisk hadde pepper i pepperkakene..... Har aldri sett en oppskrift m pepper i. Hvor mye bruker du? Og hva gjør det for smaken?

Anonym sa...

Og når du skrev dette var klokken kvar over ni ... Da var du allerede ferdig med deig? Imponert over morgenenergien din, du må jo være et A-menneske av dimensjoner :-)

PS: Har heller aldri fått med meg at pepper er et must i pepperkaker. Gir det en spesiell schwung over dem eller gjør du det av ren Egner-nostalgi?

Glamourbibliotekaren sa...

Micha: Det er bare bittelitt pepper, mest annet krydder (nellik, kardemomme osv).

g: Jeg laget deigen i går! Den oppskriften jeg har skal stå kaldt over natten :-D

Populære innlegg