mandag, desember 17, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 17


Filmer ser man gjerne mye av i julen. Det finnes en god del julefilmer, klassiske og nyere, men en av mine favoritter er fra 1989: "Christmas Vacation", med Chevy Chase som den ukuelige optimisten Clark Griswold som skal arrangere alle tiders god gammeldags familiejul, koste hva det koste vil.

Rusty Griswold: Dad, this tree won't fit in our back yard.
Clark: It's not going in the yard, Russ. It's going in the living room.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Herlig film, men min mest glamorøse julefilmopplevelse er likevel "Love Actually". Så mange fine skuespillere og så mye julete romantikk... Også "Alene hjemme"-filmene. Er det bare meg som strigråter når han treffer igjen mamman sin i New York?

Anonym sa...

Juleglamour - lite topper Askepott & 3 nøtter.. synes også det er herlig med svart humor, type "Tomten er far til alla barnen" - svensk familiesatire som er ypperlig for alle med dine/mine/våre barn... Står den på noen sendeplan i år tro?

Anonym sa...

For ikke å glemme "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton". Den må jeg jeg se hver julaften. Ikke så veldig glamorøs kanskje, men veldig morsom...

Glamourbibliotekaren sa...

Hei dere - det er ikke akkurat glamorøse filmer som er tema her, haha... Ikke mye glamour over Clark Griswold's old-fashioned family Christmas! :-D

Anonym sa...

Julefilmene som jeg bare MÅ ha med meg er "tre nøtter til askepott, tante pose og bjelleklang med Arnold Schwarsenegger", og selvsagt også "grevinnen og hovmesteren":)

Anonym sa...

Jeg må alltid se på "tre nøtter til askepott". Har sett at de har den for salg i butikken nå, men kunne aldri tenkt meg å kjøpt den. Kan kun se den på julaften:)

Anonym sa...

Julen er på tv! Vi har Alene hjemme nr 1 på DVD, den tas frem EN gang i førjulstiden og ses sammen med jublende unger i barnevennlig tid. Lille julaften fryder vi oss over Chevy Chase i aksjon. Karl Bertil Johnsson ringer julen inn for oss julaften. I romjulen ser vi gjerne Fanny & Alexander. Sist lørdag så vi Bad Santa, og her snakker vi om en nisse så langt fra de glamorøse sfærer det går an å komme... Men morsom! God jul!

Anonym sa...

Men det er kanskje en ting vi glemmer, og det er julebudskapet. Har sett mange nisser, men ingen julekrybbe i butikkene:( Men må vel innrømme at jeg er glad i filmer jeg også:))

Populære innlegg