søndag, desember 23, 2007

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 23


Jeg er vokst opp med pynting av juletre på julaftens formiddag, med Tre nøtter til Askepott som soundtrack. (Det forklarer hvorfor jeg aldri har sett den filmen i sin helhet, men en hel del bruddstykker omkring 25 ganger tilsammen.)

Dog er det lillejulaften som er den mest vanlige dagen å pynte treet på her i Norge. Glamourbibliotekarens edelgran er pyntet med arvegods (riktig gamle kuler), glamourgemalens første par sko, heklede snøfnugg signert farmor, plastperlehjerter signert nevøer, stjerne fra kjøpmann Mysterud - kort sagt; ikke en Ikea-kule i sikte. Jeg har det med juletrepynt som jeg har det med smykker: Affeksjonsverdi går foran alt. Stylister ville revet seg i håret av mangelen på stil; mangelen på sølvglitter, hvite sløyfer og ensfarget pynt. Men mitt tre er finest av alle!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for en deilig julekalender! Første gang siden jeg var liten at jeg har fått en slik. Føler meg unik (hi-hi, sammen med alle andre som leser den).

Og ja: juletreet skal pyntes med allehånde historiske dippedutter, slik at det blir vårt eget, unike tre. Slik er det bare!

Anonym sa...

Kjøpte meg et kunstig juletre for et par år siden etter å ha hatt et vanlig juletre før. Bor i en blokk uten heis så det ble alt for "balåt" med et ekte juletre når jeg bor i tredje etasje. Det var fullt av barnåler i trappene etter at jeg hadde dratt treet nedover dem. Husker vi hadde som barn noen fine fugler i juletreet, så i år har jeg kjøpt meg noen som ligner på de gamle. Kjempesøte:)) GOD JUL og et riktig GODT NYTTÅR til Glamourbibliotekaren og alle andre som leser denne bloggen.:)

Anonym sa...

Det første året min kjære og jeg feiret jul, hadde vi BARE ny julepynt. Joda, det var veldig designvennlig og gjennomført, men vi skjønte fort at det måtte mer personlige ting til. I fjor, etter 6 juler, var personligheten fullkommen. :) Har fått med litt pynt hjemmefra, og så har vi fått nye ting fra familie og venner, i tillegg til å kjøpe litt her og der selv.

Anonym sa...

Hvis det er ditt tre det er bilde av, så syns jeg det ser ut som et flott tre!
Selv er jeg en smule nøye på pyntingen av juletreet. Her går det kun i rødt og sølv. Ikke en eneste flaggremse eller glitter-remse av noe slag.
Ungene har sitt eget tre på loftsstua som de pynter helt selv, med den pynten de vil ha. Det har sin sjarm det også;) Jentungen bedrev såkalt klasepynting, og hengte omtrent all pynten på samme greina. Veldig søtt!

Glamourbibliotekaren sa...

Tomas: Hyggelig at du liker kalenderen! :)

Glamourpl: Takk i lige måde!

Kaisa: Det er moro å samle litt her og litt der. Vi har f.eks. en proffsyklist hengende der, kjøpt i en julebutikk på Manhattan.. (glamourgemalen er sykkelentusiast)

Wannabe: Det er mitt tre! Og du har vært med på å plukke flere av disse kulene av treet nede hos farmor, hvor vi fikk servert fruktsalat etterpå. Husker du? :)

Anonym sa...

Ja, det husker jeg! :rørt:

Anonym sa...

HEI HEI
Og God jul til dere alle.
Jeg er oppvokst med pynting av juletre lillejuleaften og hjemmelaget kakao med krem hører med til Askepott. Inge jul uten...
Mine foreldres, og nå mitt og min manns juletre består kun av julepynt fått av gamle tanter eller arvet. Noen få filthjerter jeg laget da jeg var 5 år, og ikke minst LEVEDE LYS!! (har elktriske i bakhånd, og alltid brannslokkningsap.)
Så jeg er helt ening med deg! Borstett fra at jag må ha vanlig gran.
Takk for et fint galour år! Håper du et like fint til neste år!

Anonym sa...

Glem det jeg skrev om personlig tre. I år ligger alle juletingene våre aller innerst i boden, under masse ting som er tatt ut av leiligheten i forbindelse med visning. Så i år har vi bare ny pynt på treet igjen + ny juletrefot... Vi kjøpte ikke så mye nytt, da, for å ikke ende opp med altfor mye neste år igjen. Og så har vi hengt snorer på en del julekort og hengt dem på treet også, så blir det litt mer personlig.
God jul!

Anonym sa...

Min niese er vant med et stilrent og fargestrengt tre, så når hun så vårt med all sorts av juletrepynt sa hun at plasjultreet vårt var det fineste hun hadde sett! Spørs om moren syns det samme....

etaktuarliv sa...

Mysterud! Er han fortsatt på plass?

Glamourbibliotekaren sa...

Mysterud er still going strong! :)

Anonym sa...

Den fineste juletrepynten mine foreldre har (syns jeg!) er en fin remse av små firkantede røde filtbiter og en liten bit smalt sugerør mellom hver bit. Sugerøret er stort sett hvitt, men på slutten av remsa er det også noen gule biter, for da var det ikke mer hvitt igjen.
Det er selvfølgelig jeg som har laget stasen - i barnehagen.
GOD JUL!

Populære innlegg