onsdag, desember 26, 2007

Tips, please?


Jeg fikk gavekort i bokhandel til jul! Jeg klarer ikke å bestemme meg - skal jeg gå for en av årets nyheter i hardcover, eller flere tidligere utgivelser i paperback? Hvilken bok/bøker ville dere kjøpe?

30 kommentarer:

Anonym sa...

Akkurat nå ville jeg kanskje gått for flere Murakami-bøker, siden jeg er blitt litt opphengt i disse. Dessuten kommer de jo i billige pocket-utgaver, så man kan kjøpe flere enn en, tenker jeg.
Ellers ville jeg kanskje gått for nye norske bøker, som man kanskje ikke har altfor store forventninger til. Gavekort er fint til sånt, da har man ikke tapt penger hvis de er helt forferdelige, og så er det ekstra gledelig hvis de er gode.
Har også vært litt nysgjerrig på boken
Taxi for B.A. Beckström - eller kunsten å danse på furu av Edmund Austigard, som din leser Theme Melck skrev om i oktober: http://aroundbooks.blogspot.com/2007/10/god-opptakt.html .

lengsel sa...

Jeg fikk også gavekort, opptil flere, og har litt samme dilemma. Kanskje vi kan gjøre beggedeler? Jeg skal kjøpe meg den ene boken av Anna Gavalda jeg ikke har, om du ikke har noen av hennes bøker bør du løpe og kjøpe, de finnes i paperback :)
Jeg fikk Muleum av Erlend Loe til jul, jeg må tilstå at jeg bare har lest utdrag av bøkene hans på vgs, men aldri lest en hel bok, nå er jeg halvveis i Muleum og jeg er betatt, den er så trist og morsom p å samme tid. Er det mammutsalg i 2008 også? ja? for hadde man hatt tålmodighet så kunne man spart gavekortene til mammut og gjort et røverkjøp.
Bokhandlere selger jo andre ting enn bøker også, jeg vurderer å kjøpe et brettspill for et av gavekortene :)

Anonym sa...

Brukar å kjøpe paperbackbøker ettersom dei passar best i studentøkonomien. Men må medgje at eg synest det er litt stas med innbundne bøker. Fekk ei i år som eg må bytte, og har tenkt å bytte ho i "De krenkede". Elles er eg stor fan Anna Gavalda, og her kan ein få stor utteljing ved pocketkjøp. "Saman er ein mindre åleine" er sjølvsagt fin viss ein har mykje lesetid i romjula, men eg sette òg stor pris på "Eg elska ho". Elles har eg lyst til å lese "Winter in Madrid". Eg veit ikkje om dette var til noko hjelp for deg... God jul:)

Anonym sa...

Det mest praktiske, beste å lese og mest økonomiske er jo pocket bøker. Men, jeg skal innrømme at jeg som bokelsker også nyter synet av bøkene mine i bokhylla, og da ser det alldeles best ut med innbundne bøker. Jeg ville brukt gavekortet på den nyeste til Carl Frode Tiller -"Innsirkling". Anbefaler også Anna Gavalda, slik de andre her også har gjort. Har bare lest "saman er ein mindre åleine".

Takk for en kjempe inspirerende blogg! God jul :)

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med Drageløperen av Khaled Hosseini, og likte den veldig godt. Den har jo fått mye god kritikk, samtidig som enkelte synes den er overvurdert... Jeg synes det ikke, men så hadde jeg ikke så store forventninger da jeg leste den heller.

Nå leser jeg Da Nietzsche gråt, men den har du kanskje lest? Den virker nydelig, jeg drikker rødvin og leser og skulle gjerne gjort det hele dagen.

Til jul fikk jeg boka til Aslam Ahsan, den gleder jeg meg også til å begynne på.

The shadow of the wind har du kanskje lest?

Anonym sa...

Jeg fikk biografien om Rosemarie Köhn i gave, en veldigt intressant bok

Anonym sa...

Jeg holder på med "Bessys bok" av Jane Harris. Den handler om tjenestejenta Bessy, som tilfeldigvis havner hos den fine fruen Arabella på Castle Highway. Fruen vil at Bessy skal føre dagbok. Det viser seg at også tidligere tjenestejenter har skrevet dagbøker for fruen, blant annet den nå avdøde Nora. Dette er en gammeldags historie, full av hemmeligheter og intriger, litt Jane Eyre og Wuthering Heigths. Og coveret på boka er nydelig!

Anonym sa...

Om du ikke har lest den, Garps Bok, eller The World According to Garp. Det er så klart om du liker John Irving, og rimelig svart humor!

Anonym sa...

Jeg tror kanskej jeg ville gått for en motebiografi, elelr en skikkelig luksusbpk av den typen man ønsker seg men som man sjelden har råd til å kjøpe. har selv brukt gavekort på bøker om Schiaparelli, Chanel og andre store designere. Dyre bøker som gleder igjen og igjen.fordelen med gavekort er jo at de kan brukes på hva man vil, og ikke nødvendigvis det man trenger mest.

Anonym sa...

jeg ville investert i ett par rikig gode pocketbøker. Murakamis trekkoppfuglen, Sauejakten eller novellesamlingen etter sjelvet. Eller Johan Harstads Buzz Aldrin hva skjedde meg deg i mylderet.

Eller en som må være perfekt for deg er en ettermiddag om høsten av Miriam Kristensen. Den er fra New York og har en utrolig bra stemmning.

Anonym sa...

Jeg kommer med et så kjedelig forslag som å kjøpe bøker om Norge, og de forskjellige fylkene her. Er mye interessant og inspirerende og lese her. Jeg kan sitte i timesvis å se på bilder og lese om Norge. Men du har kanskje lest det meste før?:)

Anonym sa...

I år fikk jeg faktisk bare en bok til jul. Fikk "En ettermiddag om høsten" av Mirjam Kristensen. Så du hadde ambefalt den tidligere i bloggen, så gleder meg til å lese den. Jeg er veldig glad i innbundne bøker, for syns de holder seg mye lenger. Pocketbøker blir ofte litt "slaskete".

Anonym sa...

Gå for Hermann Hesses "Narsiss og Gullmunn", hvis den ikke allerede har fått plass i dine hyller. En fantastisk skildring av det å være menneske - og en roman jeg stadig vender tilbake til.
Siden du er vegetarianer, anbefaler jeg på det varmeste kokeboken "Kjærlighet, oliven og timian" av svensk mor og datter Bergstrøm. En inspirerende, sunn, nyttig (her er oppskriftene tydeligvis utprøvd av forfatterne), fargerik og dessuten vakker bok.
Mitt siste tips er paperback-utgaven av Isabel Allendes siste, "Ines jeg elsker deg". Det er lenge siden Allende har levert en skikkelig god roman, men denne synes jeg var vel verdt å få med seg. Sterke kvinneskikkelser, herlige eventyr og en god dose historie fra Sør Amerika i en lidenskapelig og underholdende fortelling.
Beste hilsen Månestråle (som selv leser "Renhetens pris" av Bergljot Hobæk Haff denne julen)

Anonym sa...

Jeg ville gått for De Gales Hus, Villskudd, Stjerneskudd, Djevelen Holder Lyset eller Invisible Monsters.
Godbøker alle sammen^^

Anonym sa...

Mine bokønsker er Hässelby av Johan Harstad og Muleum av Erlend Loe, samt Erlend Loes Maria og José. Har fått litt penger til jul, så en av de bøkene finner iallefall veien hjem til meg. ;)

Anonym sa...

Jeg ville kjøpt siste til Langeland, Francis Meyers lidenskap. Hvis du har gått på Blindern er den sikkert enda bedre, men jeg koser meg stort og gruer meg til å bli ferdig. Men ikke kjøp Hässelby, den var skuffende. Da ville jeg heller anbefalt Buzz Aldrin i paperback. Ha en fortsatt trivelig jul!
Kamilla :-)

Anonym sa...

Pocket! Flyttet for ikke lenge siden og ble veldig glad i pocket-bøkene mine! Veldig mye lettere å bære! Og innholdet er like bra...

Om du skal kjøpe en bok som ikke finnes i pocket ville jeg valgt en bok om Oslos historie..Det finnes en bok som heter "Løkkene i Oslo", morsom lesning.

frikke sa...

Skal fatte meg i korthet, tross i et omstendelig spørsmål.
Av skjønnlitteratur vil jeg anbefale Harens År av Arto Paasilinna. Av andre typer bøker ville du kanskje like Elsa Rønnevigs bok som heter "Gamle hus - vern, valg og muligheter"

God lesning!

Anonym sa...

Jeg vil sterkt anbefale "unntaket" av Christian Jungersen. Jeg leser den nå og har store vanskeligheter med å legge den fra meg !

Anonym sa...

Syttenhundretallsromanen "Clarissa" av Samuel Richardson. En av verdens lengste, og verdens beste bøker. Du vil ikke angre.
Ellers må vel "Trollfjellet" og "Doktor Faustus" av Thomas Mann være noe for deg?
Gledelig jul, og takk for Bach-anbefalinger! Gardiner venter i posten...

Heidi

Anonym sa...

Altså John Gardiner...

Silje sa...

Jeg har endelig, og altfor sent oppdaget Merethe Lindstrøm, for et utilslørt språk, det pynter seg ikke, men hun går inn i øyeblikk med innsikt, og vever sammen fortid og nåtid på en genial måte.
Novellesamlingen "Gjestene" er herved sterkt anbefalt.

mvh Silje

Anonym sa...

Takk for en flott blogg, jeg har fulgt deg jevnt og trutt i ett år nå.
I høst har jeg lest "What i loved" med Siri Hustvedt og den bærer jeg fremdeles inni meg. Anbefales veldig.

Anonym sa...

Kjenner du Dustefjerten og vennene hans i det lille landet ved bekken? Rune Belsvik har skrevet om dem, antakelig for barn. Likevel - han skriver så klokt og underfundig om det å være menneske, når han beskriver Dustefjerten, Andungen, Holesnusken, Berghøna og de andre, at du bare må gi deg helt over. ANBEFALES på det sterkeste!

Anonym sa...

Hva med Boktyven av Marcus Zusac? Jeg leste den i høst, nydelig historie om sjebner som krysses samtidig som andre verdenskrig raser. Boken har undertittelen "Når Døden forteller en historie bør du lytte". Varm historie som jeg holdt på lenge. Ellerd Snømannen (Jo Nesbø) eller Stieg Larsson sine? Det er mye god ferie i å bli bergtatt av en god bok :)

Johanne sa...

Alice Munro: The view from castle rock, samt alle novellesamlingene hennes. Fantastiske!
Alaa Al-Aswany: The Yacoubian building
Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine evt. Eg vil at nokon skal vente på meg

Anonym sa...

Hvis du tør å prøve ut Fantasy-sjangeren så er det ikke å komme utenom "A Song of Ice and Fire" serien av George R. R. Martin. Den holdes "way up there" av mange fantasylesere, men er ikke oversatt til norsk fordi at den er veldig grov. Tvillinger har sex på farens grav og lignende...
Og Fantasylesere som er "voksen" leser på orginalspråket uansett.

Første boka heter A Game of Thrones, bok 5 kommer forhåpentligvis neste år. I tillegg driver HBO og lager TV-serie om boka, så det kommer til å bli veldig populært om noen år.

Glamourbibliotekaren sa...

Hei og takk alle sammen - jeg setter en strek der, ettersom gavekortet allerede er brukt! :)

Anonym sa...

Jeg har sluttet å kjøpe pocketbøker, for de er ikke så pene i bokhylla, og vil gjerne at bøkene skal vare lengre.

En av de siste bøkene jeg har kjøpt er Et glass melk takk av Herbjørg Wassmo. Jeg har ikke lest den enda, men har hørt mye bra om den.

Veldig mange gode tips her!
Vil gjerne høre hva du endte opp med, kanskje enda flere gode tips for oss som har fått gavekort? :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Her er det jeg endte opp med! :)

Populære innlegg