torsdag, januar 31, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Praha


Vi tar et reisespørsmål til med det samme!


Hei Glamourbibliotekaren!
Jeg vil først takke for en kjempekjekk blogg som jeg har lest hver dag siden jeg dumpet innom ved en tilfeldighet for noen måneder siden.
Så har jeg et spørsmål! Har du noen gang vært i Praha? Jeg skal nemlig dit i februar, og lurer på om du har noen glamorøse tips til meg! Ikke nødvendigvis til shopping, men kanskje steder man bør besøke, eller kafeer som får en til å føle seg litt ekstra glamorøs. Jeg skal faktisk på tur helt alene, så da tror jeg at jeg trenger litt glamuuur :-)
Mvh Ingvild


Hei!
Praha har jeg aldri vært i - dens popularitet kom akkurat idet jeg var forbi skoleturperioden i mitt liv, og i voksen alder har jeg av en eller annen grunn glemt å vurdere den byen. Jeg har som kjent tendensen til å få fullstendig hang-up på enkelte byer og alltid reise tilbake dit... Men det ser jo så fint ut i Praha, mye historie, musikk og vakker arkitektur, så det er absolutt et sted man burde dra til før eller senere. Jeg overlater spørsmålet til Prahaglade lesere, jeg tipper mange av dere har vært der!

Mvh
Glamourbibliotekaren


9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei!
kjempefin blogg du har! Artig å følge med og drømme seg litt bort.
Lurer på om du kan hjelpe meg: jeg bor på et lite tettsted med kun en klesbutikk. Vet du om nettbutikker, helst norske, hvor jeg kan få tak i en kjole til min datters konfirmasjon? Jeg liker f.eks slike som du har fotografert 22 okt 07, 13 nov 07 og tulipankjolen.
Samtidig kjøper jeg ikke altfor dyre klær...
Hilsen mamma til tre

Glamourbibliotekaren sa...

hei - jeg vet igrunnen bare om nettbutikkene til hm.com, La Redoute og Ellos.no her i Norge.. kanskje andre lesere vet noe? (Asos.com er det mange som liker - jeg har aldri bestilt noe fra dem selv)

Anonym sa...

Praha er helt fantastisk.... og jeg har tips (mer eller mindre glamorøse dog... OBS dette blir en kjempelang kommentar! sorry...):

Sightseeing:
- Slottshøyden m/Golden Lane
- Mucha museet
- museet for kommunismen
- barokkbiblioteket på nasjonabiblioteket
- Klosterbiblioteket

SPA
- Corinthia towers (t-banen til Vysehrad, høyt hotell med basseng med utsikt over byen, badstu, steamroom for 130 kr, betal ekstra og få diverse stell http://towers.corinthia.cz/ )

Shopping
- kjøpesenter ved t-banestoppen Angel
- fiiiine smykker i 1. etg på Debenhams

Spisesteder
- Obecni dum ( cafe, flott restaurant og konserthus - "folkets hus")
- Lary Fary (sushi, biff, kebab og HERLIG sjokoladefondue, underetasjen var veldig koselig 1001-natt stemning. Ligger i Dlouha http://www.laryfary.cz/ Anbefales veldig.)
- Fra Lary Fary's hjemmeside kan du trykke deg videre til andre restauranter i samme kjede. Kampa restauranten er litt luksus, men ganske så bra. Fint område også.
- Orange Moon (asiatisk mat, pent sted og ganske billig. I sidegate til Dlouha, ikke langt unna Lary Fary
- Ambiente (Italiensk mat, kjellerrestaurant, fint sted. Anbefaler pasta med biff og spinat mmmm. Ligger i Celetna http://www.ambi.cz/
- Arzenal (asiatisk mat, lager egne glass som selges på restauranten, pent sted. OBS: litt sterk mat! Valentinska 11 http://www.arzenal.cz/)
- Cafe Imperial (fint interiør, gratis doughnut til kaffen http://www.cafeimperial.cz/en/index.php )
- Bakeshop Praha (steindyrt, men veldig godt brød, ved begynnelsen av Dlouha http://www.bakeshop.cz/)
- French bakery (meget bra sted for frokost eller lunsj, ikke så langt unna American bakery, bare nærmere gamleplassen)

Anonym sa...

Takk for en flott blogg! Jeg skal i bryllupp i Praha i April. Byen blir en ny opplevelse for meg, og jeg gleder meg veldig! Vil ikke kapre temaet her, men det fikk meg i siget....
Vielsen vil bli i en stor katedral. Har funnet en kjole fra Monsoon, noe ala Luisa Beccaria kjolen fra inlegget ditt 14 august i fjor. Min kjole er kortere (knelang), og det silkeaktige kjolestoffet er gradert i flere lilletoner med tyll over i den dypeste fargen. Det lille ekstra er paljettblomstene som er sydd nedover skulderstroppene. I kirken er det vel tildekkede skuldre som gjelder, og problemet blir hva jeg skal ha til, evt en slags cardigan/jakke eller bare et stort sjal. Og hvilken type sko vil passe til? Veldig glad om du har noen forslag!

Mvh Janne

Anonym sa...

Hei du som skal til Praha- det er fem år siden jeg var der, så de fleste tipsene mine er nok utdaterte. Men her er ett jeg er helt sikker på gjelder ennå: Ta med deg varme klær! Jeg var der i januar, og har aldri vært så kald noen gang i hele mitt liv (og det inkluderer timelange fisketurer i båt og overnatting ute i 10-15 minus). Ullundertøy er tingen, tror jeg. Og gode gensere, og luer osv.. Ellers god tur, og kos deg. Det er en nydelig by :)

Anonym sa...

Praha er en av mine favorittbyer. Har vært der tre ganger, og vært der både sommer, vinter og vår. Det kan være ganske kaldt og surt der nå på vinteren, så varme klær er lurt.

Ser at en del av de typiske turiststedene er nevnt, og de er absolutt verdt å få med seg. I tillegg bør du ta en tur i den jødiske bydelen, spesielt kirkegården der. Omtrent 12 000 gravstøtter, helt tilbake til 1400-tallet.

Arkitekturen i byen er nydelig, så gå med hodet hevet og blikket rettet opp, det er utrolig mange detaljer å få med seg. :)

Når det gjelder mat er ikke tsjekkisk mat det helt store, synes jeg. Men det er mange gode restauranter i byen, men styr unna de på torvet, dyrt og ikke veldig til å skryte av. I sidegatene rundt torvet finner du mange koselige og gode steder. Samme gjelder barer og ølstuer!

Billig og god lunsj får du på "Bohemia Bagel."

Operaen er vakker! Du bør se en forestilling. Jeg så Carmen da jeg var der første gangen, vakker oppsetning i en nydelig sal. (Sjekk program her: http://www.opera.cz/en/?PHPSESSID=90836f036044ae2aba74502579c7b58c) Vi bestilte ikke billetter på forhånd, men gikk innom på formiddagen.

Ellers så er det utrolig mange klassiske konserter. Jeg har vært på noen fine og noen heller dårlige, men det koster ikke så mye. Noen blir spilt i kirker, husk å kle deg godt, det er ikke alltid like oppvarmet i kirken!

Ikke stress, nyt byen!
God tur!! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Marie, anonym & Trine: Supert! Takk!

Janne: Tja, siden kjolen er knekort kan det være fint med en liten cardigan eller bolero. Sjal passer nok best til lange kjoler og galla, tror jeg. Jeg tror jeg ville gå for et par halvåpne sko. Litt vanskelig å si noe sikkert uten å ha sett kjolen :)

Mathilda og Theodor sa...

Oi OI! Så mange gode tips! Tusen takk alle sammen! Jeg gleder meg enda mer nå!

Inoo sa...

Praha, en fantastisk by! Har selv bodd der, men for å være ærlig har jeg få tips. De klassiske turist-stedene er nevnt. Du rekker å se de store severdighetene på et par dager, og da stresser du ikke! Husk gode sko hvis du skal gå mye, det er nesten bare brostein i Praha. Jeg har ikke tall på hvor mange hæler jeg har ødelagt i den byen:)

Gå med hodet hevet og ikke stress forbi smågater, da får du med deg mest og de koseligste butikkene og restaurantene ligger gjerne litt utenfor hovedturiststien.

Ellers ville jeg økt glamourfaktoren med å styre unna det typiske tsjekkiske (tung mat, øl, brune steder) med å spise på noen av de stedene som allerede er foreslått, jeg ville gått på spa (rimeligere enn i Norge) og å vandre rolig gatelangs (gjerne på "Lillesiden"). Det finnes utallige kirker og små parker som er verdt en titt. På våren/sommeren ville jeg absolutt tatt en tur opp på Petrinåsen (noe mer romantisk enn åsen fulll av blomstrende trær skal du lete lenge etter), det finnes noen koselige restauranter på båter langs elva som egner seg både midt på dagen og etter solnedgang.

Populære innlegg