onsdag, februar 27, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Rimelig makeup

Kjære glamourbibliotekar!
For øyeblikket har jeg nokså begrensede ressurser når det gjelder penger og tid, men forsøker likevel å holde en viss stil, så jeg ville være takknemlig om du kunne anbefale meg:

1. En bra maskara til under kr 100,-. Den må ikke lukte sterkt, ikke klumpe og ikke drysse eller smitte av på huden over eller under vippene.
2. Leppestifter med bra konsistens til under kr 100,-. De må ha mer farge enn glans, men ikke være tørre og ikke lukte sterkt. De må være i relativt klare, kjølige farger - mettet rød, bordeaux og plomme - ikke bruntoner eller pasteller.
3. En concealer (stift eller krem) til under kr 100,-. Den må dekke brukbart, men likevel være lett å legge på og "smelte" fint inn i huden, så resultatet blir naturlig.

Tips om andre rimelige skjønnhetsprodukter - som du/dere har prøvd og kan anbefale - mottas også med takk.

Hilsen fra Katten
Hei! Her kommer mine anbefalinger:
1. Jeg liker en av de nyeste mascaraene til Maybelline - Define-a-lash tror jeg den heter (grønn utenpå). Deres Volume Express var jeg også veldig fornøyd med en gang. Klassikeren, Great Lash, har en tendens til å smitte litt vel mye. Loreal har alltid fått god kritikk for sine mascaraer, men de er litt dyrere. H&M og Vita og av og til Cubus pleier å ha tilbud på både Loreal og Maybelline.

2. Det samme med leppestifter; jeg synes Maybelline har mange fine farger med kremete konsistens. Loreal har en del bra også, sjekk ut disse "stjerne"-leppestiftene, særlig den som heter Milla Purple.

3. Her ville jeg faktisk doble innsatsen + litt til, og kjøpe den fra Lancôme som heter Effacernes. Den er så drøy og varer i årevis! Jeg tror jeg betalte 260 for den. Jeg hadde den forrige i fire år... (Det er en tube, så det føles ikke uhygienisk å ha den så lenge heller) Absolutt verdt investeringen.

Max Factor har gode øyenskygger; de runde enkle. Isadora har digre øyenskygger som heter gleaming eyeshadow tror jeg - jeg er veldig glad i en nøytral kald skimrende farge som heter Icy Khaki.

Ellers oppfordrer jeg leppestift-ekspert JennyB til å komme med sine budget-favoritter!

mvh
Glamourbibliotekaren

26 kommentarer:

Eva sa...

H&M har Max Faxtor 2000 calorie mascara til 79,- nå, jeg var der nettopp. Den har jeg vært veldig fornøyd med tidligere.

Glamourbibliotekaren sa...

Hmm, folk har nok litt blandede erfaringer med den etter hva jeg har hørt. Selv synes jeg den smittet veldig.

Anonym sa...

Tips til maskara kommer jo litt an på hvilket behov du har.
Jeg har endelig funnet min favoritt innen maskara - Biotherm! Jeg har lange, men pistrete øyenvipper - Biotherm sin versjon til sånne som meg gir volum og ender fantastisk nok ikke opp som stankelbein-bein(!). Og så har de den både i brunsvart og svart, det liker jeg også.

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Men den er vel litt i dyreste laget i dette tilfellet? Mascara bør jo byttes ut oftere enn f.eks. en concealer på tube (som etter en kost-nytte-analyse blir billigere enn budgetvariantene).

Eva sa...

Hm, kanskje du har rett. Jeg syns liksom alltid at maskara smitter litt, men jeg fikk veldig fine vipper av den. Jeg har ganske tette vipper.

Anonym sa...

Jeg har brukt Max Factor 2000 Calorie i årevis og liker den kjempegodt.
Men den smitter mye ja, så antar at den ikke er et alternativ i dette tilfellet.

Anonym sa...

Cliniques Natural Glossy Mascara er super. Jeg husker ikke hva den koster i Norge, men har sett den til 14 dollar på nettet. Den gjør det den heter. Børsten er virkelig bra, og vippene blir markerte, skilte og veldig pene – ingen edderkoppben, ingen klumping, ingen dryssing. Jeg har blitt spurt om jeg har farget vippene, for den ser veldig naturlig ut. Når det gjelder leppestift er jeg også fan av Star secrets-serien til Loreal. Sitter godt, men er ikke tørre.

Jenny B sa...

Tack för förtroendet! Jag gillar L'Oréals läppstift, speciellt de i serien Color Riche. De finns i vackra färger, är krämiga och känns bra på läpparna, fast sitter tyvärr inte så länge. Jag tycker om en del läppstift från Lumene också.

Jag har också precis börjat använda L'Oréals Voluminous mascara, och är mycket nöjd med den. Men den kanske inte säljs längre, och det var därför den var extra billig förra månaden? Jaja, jag litar på L'Oréal där också!

Anonym sa...

Glam.bibl: Jo, den koster 135,- Men når man finner en favoritt, så er det verdt litt ekstra:-)

Som sagt så spiller det jo en rolle om du har spesielle behov. Er du så heldig å ha "vanlige" øyenvipper, "normalt hår" og "normal hud", så er man kanskje ikke like kresen? Jeg blåser for eksempel en lang marsj i alle slags typer renseprodukter (banner vel i kirka nå), men må være ekstremt nøye på hvilken sjampo jeg bruker.
Men du har rett - bestillingen var under hundrelappen:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Aha. Tror jeg har prøvd den en gang i tiden.

JennyB: Takk for tips! Jeg visste at jeg kunne stole på deg! :)

Fruen: Helt enig, favoritter må man investere i. Tenkte bare vi måtte prøve å være litt on-topic ettersom det handlet om makeup til under 100 kr :)

Britt Åse sa...

Enig vedr. den grønnhylsede fra Maybelline. Legger mascaraen greit og raskt på (og jeg er utålmodig med mascara - minst mulig 'bygge lag på lag' her, takk!), og det blir pent. Jeg kan ikke huske jeg har reagert på smitting. 'Great lash mascara' fra samme prod. gir utrolig flotte vipper, synes jeg - men etter at jeg glemte meg etter en dusj, og gned meg i øynene med det nye, hvite håndkleet - tør jeg ikke bruke den mer. Man kan ødelegge en hel stabel med håndklær av å tørke seg i ett øye med den der.
Leppis jeg stadig kommer tilbake til, til hverdags; Maybellines water shine nr.12 'Brandy rum' - leppefarget vil jeg si.

Anonym sa...

Jeg syns den grønne define-a-lash var forferdelig! Kjøpte den akkurat, og er skuffa. Det syns nesten ikke at en har øyevipper, jo. Da ville jeg heller gått for loreal's x3,4, eller 5(eller hva den heter). Den er veldig bra, til en billig penge. Drysser lite osv. Den andre glambibliotekaren anbefalte har jeg, og den er også mye bedre enn define-a-lash.
Forresten er det veldig bra at dette innlegget kom nå.. jeg er nemlig blakk etter altfor mye mammutshopping, klær og nytt treningskort! Har noen et forslag til en billig og bra foundation? I loreal-gata ellernoe, rundt 135 kr?

Anonym sa...

Jeg tålte ikke den grønne Define a Lash; øynene rant av den. Jeg er fornøyd med den vannfaste mascaraen til Isadora. Glam shine Cream fra L'Oreal har mange fine leppestiftfarger, men nå tror jeg den er tatt ut av salg i Norge. Når det gjelder foundation er jeg fornøyd med Max Factors Age Renew. Good value for money.

Susy Q

Anonym sa...

Hva med strawberrynet.com? De leverer jo fraktfritt og du slipper betale toll for under 200,-, og du kan få tingene rekommandert om du vil. Det tar ikke så lang tid heller. De mascarane som koster 200+ i Norge koster 137, 50 der... det er jo litt over. Men første gang du bestiller får du jo en velkomstgave, jeg fikk Stila lipgloss, så da går det jo litt opp... (ikke meningen å reklamere for strawberrynet). De har av og til også tilbud på f eks foundations etc.

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg ville ikke bestille mascara fra Strawberrynet - mange av varene deres kommer i uforseglede esker, og kan ha vært åpnet. Dessuten har man ingen garanti for at de er nye og freshe. Jeg har erfart å få gamle produkter når jeg har bestilt derfra, både makeup og kremer. Og ettersom mascara er såpass ferskvare som det er, er det nok smartere å kjøpe det i butikk.

Anonym sa...

Er det lov å spørre hvor du ville ha bestilt fra? På nettet, altså :) Takker for tips!

Glamourbibliotekaren sa...

Ingen steder, antagelig :) Jeg kjøper veldig lite på nettet - hvis det er noe jeg trenger, noe som igrunnen blir sjeldnere og sjeldnere, kjøper jeg det i butikk.

Anonym sa...

Noen som har tips om OK fuktighetskrem? Holder på å gå tom for Kanebos Sensai Silk lotion og emulsjon, og det koster et eller annet sted mellom 800 og 1000 kr å kjøpe begge to. Og det er det ikke penger til i lommeboken akkurat nå. Tenkte å gå på apoteket.

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Jeg er litt på øko-grooven når det gjelder hudpleie, i allefall når jeg ikke har råd til Decleor. Jeg bruker Dr Hauschka, Weleda eller Body Shop sine kremer.

Anonym sa...

Min favorittmascara er Clinique sin High Impact. Ett lag til kvardags, to til fest! Den kostar ca 130 på taxfree, litt meir på parfymeri.

Kaisa: Er det kropp eller ansikt? Apoteket har fine ting i Cliniderm-serien syns eg, spesielt Moisture Boost gelekrem (ansikt) til ca 150 kr. Er det til kroppen anbefalar eg Body Shop sine body butter, elskar den med oliven.

For øvrig har eg berre gode erfaringar med strawberrynet. Det er jo alltid oppgitt dersom ting er 'unboxed', så på mascara bør og kan ein unngå det. Alle kremar eg har kjøpt der har hatt datostempling som er heilt fin.

Britt Åse sa...

Til vanlig bruker jeg Clarins, og det er dyrt. De gangene jeg får et anfall av samvittighet v/tom krukke har jeg derfor flere ganger kjøpt Garniers 'Ultra lift' - tror den inneholder ingefær? I alle fall; overraskende god. Fukter godt, og holder på fukten også. Så, i alle fall damer over førti- anbefales. Disse koster vel under 120,- tror jeg.

Delirium~ sa...

Garnier sine kremer gir meg utslett... og jeg er ikke allergisk mot så veldig mye her i verden.

En krem som jeg er veldig fornøyd med er Niva sin Aqua Sensation. Den er veldig rimelig, gir bra fukt og tetter ikke porene for de med tilløp til uren hud.

Glamourbibliotekaren sa...

Personlig holder jeg meg unna alle disse kremene man kan kjøpe på Rimi - jeg har veldig dårlig magefølelse for dem, og de kommer alltid dårlig ut i tester på grønnhverdag.no og lignende. De inneholder mye som ikke er helt bra hverken for hud, kropp eller miljøet. Apoteket er nok hakket bedre, så jeg støtter deg i tanken om å gå dit. Eller øko da, som tidligere nevnt.

Anonym sa...

Takk for tips. For min del gjelder det fuktighetskrem til ansiktet. Til kroppen har jeg sitrus-bodylotion fra Biotherme. :)
Hvor får man tak i Dr. Hauscha og Weleda?

Glamourbibliotekaren sa...

Helsekostbutikker! :)

Anonym sa...

Tusen takk til Glamourbibliotekaren og leserne for mange tips!

Populære innlegg