onsdag, februar 06, 2008

Luksus-te

Mine venner er snille og tar med eksotisk te hjem til meg når de er ute og reiser. En venninne stikker alltid innom Covent Garden Tea House og kjøper deres karamellte når hun er på jobbreiser i London. En annen venninne tok med kruttsterk svart te fra Kenya i fjor, og den drakk jeg så mye av en kveld at jeg fikk hjerteklapp og nervøs hangover dagen etterpå. Min søster kjøpte deilig luksuste til meg på Mariage Frères i Paris. Og min aller mest bereiste venninne har hatt med jasminte fra Kina, og nå sist: Verdens beste grønne te fra Taiwan.


Dette er en High Moutain Oolong Tea, kjøpt på et buddhistisk senter som drives av nonner i Hualien på østkysten av Taiwan. De har sin egen teplantasje der oppe i fjellene. Oolong-te er halvfermentert, og befinner seg derfor et sted mellom grønn (ufermentert) og svart (helfermentert) te. Taiwansk oolong-te regnes helt i toppsjiktet pga de unike vekstforholdene og klimaet der. Det beste er at den ikke er bitter. Jeg drikker en kopp hver kveld etter at jeg har lagt meg. Luksus!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å mina vänner som reser till Norge köper med Bamse Mums till mig ;o) Eftersom jag tycker att det är ett av världens godaste godis!

Glamourbibliotekaren sa...

Og jeg hamstrer Polly hver gang jeg er i Sverige...

Catbert sa...

Men kan du drikke te etter at du har lagt deg? Må du ikke stå opp og pusse tennene etterpå? Det høres egentlig ikke så veldig glamorøst ut...

Anonym sa...

Heldig du er. Den eneste glamorøse teen jeg har drikki er den jeg kjøpte på Mariage Frères i Paris.
Der skal jeg definitivt innom neste gang jeg skal til Paris også:)

Glamourbibliotekaren sa...

Catbert: Jo vetduhva, det kjennes meget glamorøst! :) En oppvarmet seng (varmeflaske), NRK Klassisk på klokkeradioen, bok og en kopp oolong-te er en veldig bra slutt på dagen! Å hoppe opp for å pusse tennene er et minimalt offer :)

Randi: Mmm, jeg må dit snart igjen!

Anonym sa...

Deilig tedrikkerituale du har! :-) Er også glad i teer av ulike slag og skal til Paris i neste uke. Lurer derfor på hvor Mariage Frères ligger? har kikket på hva du har skrevet om paris tidligere i bloggen og har fått gode tips derfra. Liten tid der denne gangen, og lurer derfor på om det ene musèet skal bli Mode et Textile, som du har bilder fra her inne. Takk for inspirasjon! :-)

Populære innlegg