mandag, februar 25, 2008

Årets oscarkjoler

For ordens skyld: Sånn ser alle mennene ut

Vær hilset, kjære leser - klokka er straks 02.00, og Glamourbibliotekaren er som vanlig på plass for å rapportere direkte fra Oscarutdelingen. Kjolene bedømmes i full fart utover i sendingen, basert på førsteinntrykk, svært uhøytidelig, no harm intended.

(Det er link til alle omtalte kjoler - men hvis bildene ikke kommer opp på første forsøk, klikk oppdater/f5)



  • Hillary Swank i svart asymmetrisk kjole. Meget respektabel. Vanligvis er jeg ikke så glad i Versace, men denne gangen er jeg enig. Klassisk frisyre og makeup.
  • Anne Hathaway i rød... Marchesa? Definitivt bedre enn fjorårets Valentino. (Update: Ja, det er Marchesa. Min spådom slo til.)
  • Cameron Diaz i en lys rosa sak. Kjedelig. Aaaargh. Dior.
  • Jennifer Garner i en svart stroppeløs de la Renta med antydning til havfruefasong. Ikke helt overbevist... Men hun så elegant ut der hun skred inn på scenen for å dele ut første pris. (Litt vel mye makeup, hun ligner på fru Trump...)
  • Jessica Albas auberginefargede "omstendighetskjole" var et heldig valg. Marchesa her også.
  • Cate Blanchett er også gravid, litt mer vågal i stilen, spennende og uvanlig. Dries van Noten. Fin på håret, fin makeup.
  • Marion Cotillard er årets fisk. Og fiskesløyer er Jean Paul Gaultier.
  • Helen Mirren - JA! Tenk å se sånn ut i en alder av 63....!! Rubinrød kjole av Georges Chakra, og ermene er intet annet enn Swarovski...
  • Laura Linney i en svart og stilren stroppeløs kjole med kledelig smykke.
  • Faye Dunaway har ikke vært helt heldig de siste årene.
  • Det samme med Renee Zellweger. Fin på håret, men kjolen var døll. Carolina Herrera.
  • Jennifer Hudson... hjelp... Men man må jo beundre henne.
  • Amy Ryan er enkel og "less is more", som Calvin Klein skal være.
  • Nicole Kidman er nydelig, enkel svart kjole fra Balenciaga, vakker makeup og hår, og gigantisk frynse-sølvsmykke fra L'Wren Scott. (Hun er jo også gravid, men hverken jeg eller glamourgemalen klarte å se noen mage i det hun kom gående fram.)
  • Tilda Swinton.. jeg vet ikke helt hva jeg skal si; hun kledde Lanvin-kjolen selv om den var en smule... annerledes. Ikke en klassisk hollywood-skjønnhet, men hennes bleke look er fascinerende. Befriende.
  • Ellen Page er enkel og søt i en vintage Jean Louis Scherrer.
  • Saoirse Ronan ser ut som en liten dukke i sin grønne Alberta Ferretti. (Grønnfargen refererer kanskje til den smaragdgrønne selskapskjolen Keira bar i filmen Atonement?)
  • Amy Adams er Jessica Rabbit. Old-school Hollywood, men... litt kjedelig.
  • Diablo Cody (manusforfatter til Juno) er årets Wilma Flintstone. Men hun skal ha cred for å våge.
  • Penelope Cruz - litt vel mye fjær tror jeg. Chanel. Stilen som sådan er den hun alltid har.
Man savner en del store navn i år - Julia Roberts, Kate Winslet, Halle Berry, Meryl Streep blant andre.

Oppsummert: Marchesa, draperinger, stroppeløst eller asymmetriske én-skulder-kjoler, fjær, havfrue, rødt, svart. Ingen Cher-fjærpryd, ingen Björk-svaner. Diablo Codys leopardkjole er nok den mest kontroversielle, og det sier litt om hvor safe alle kjører.

Glamourbibliotekarens favoritter (dog; ingen took my breath away i år, sånn som i fjor og året før):
Nicole Kidman, Jessica Alba, Helen Mirren, Cate Blanchett.


Ellers: Ingen skandaler, Jon Stewart er passe morsom (men ingen slår Billy Crystal), kavalkade over samtlige beste filmer gjennom tidene (bra!), litt kjedelige musikalske innslag - årets Oscarnominerte låter er lite minneverdige. Jack Nicholson har sin faste plass, sine faste solbriller og smoking, sitt faste glis. Og min favoritt, Daniel Day-Lewis, fikk prisen for beste mannlige hovedrolle! Og jeg må se Coen-filmen straks den kommer. Og da sier jeg takk for meg og god morgen!

11 kommentarer:

Anonym sa...

Har summet raskt over kjolene, men synes ingen virkelig traff spikeren i år, slik som i 2007. Men skuespllleren fra La vie en rose gjorde en flott innsats som E.Piaf - vel fortjent! Astrid

Eva sa...

Fin gjennomgang! Men jeg er skuffet over kjolene, de var jo nesten bare svarte! Hvor ble det av alle fargene? Dessuten er svart en vanskelig farge å bære, selv om de fleste ikke tenker over det.

wine-fueled narcissism sa...

Min favoritt var Jessica Alba. Nyyydelig farge! Ingen store overraskelser på stautettfronten, bortsett fra at jeg personlig synes Cate Blanchett kanskje ble snytt for en Oscar for sin innsats i Elizabeth.

Anonym sa...

Jeg likte kjolen til Cate Blanchett utrolig godt, et modig valg. Liker også kjolen til Penelope Cruz, spanjolene er jo alltid litt over-the-top.
Ellers gikk mine spådommer nesten i oppfyllelse, men morsomt (?) å se at ingen amerikanere vant i skuespillerkategoriene!
Måtte forresten droppe live feedingen/streamingen i år, og leste om det i dag morges i steden. Hvor så du utdelingen?

Anonym sa...

Du og du!! Nicole Kidman var absolutt den nydeligste i år. Skjønner ikke hva Tom Cruise tenkte på jeg...

Anonym sa...

Ermer av _krystall_? Au au au au!
Men guri, for ei stilig dame, ja!

Anonym sa...

Jeg vil også eldes som Helen Mirren. Artig å se kjolene, og glamourbibliotekarens liste er i hvertfall bedre enn Nettavisen sin i dag. (Navn og bilder ser ut til å være paralellforskjøvet der.)

Glamourbibliotekaren sa...

Alle: Enig i at det ikke var et drømmeår kjolemessig. Samtidig var det heller ingen som var grisestygge, synes jeg. Derimot en hel rekke småkjedelige.

Lilo: Streaming fra Sky Movies mot den nette sum av tre euro...

Anonym sa...

Du kan finne filmen hos QuickSilverStream . com om du vil. Der kan du streame og saa snart du har klikka paa filmen og starta streaming finnes det en link under bildet som sier 'download'. Og den koster ingen penger:) Been there, done that, sett filmen - var ikke imponert, men det har kanskje med smak aa gjoere? Enjoy:)

Aaja, og takk for kjolegjennomgangen!

Glamourbibliotekaren sa...

Alter ego: Mener du oscarutdelingen?

Britt Åse sa...

100% enig med deg i favorittene. Skal jeg måtte velge bare èn, må det bli Helen Mirren. Du slette tid - hun er flott!

Populære innlegg