onsdag, mars 05, 2008

... og til dere tre som lurte på hva slags parfymeflasker som står på toalettbordet - her er linkene:

*Serge Lutens Vetiver Oriental (den høye firkantede til venstre; flasken ser annerledes ut enn på bildet i artikkelen)
*Chanel No.5
*Coco Chanel
*Laura Mercier L'heure Magique
*Etro Sandalo (bakerst)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg lurer litt på hvorfor du liker Chanel No5.
Muligens den verste parfymenduften jeg vet - den lukter jo bare stramt og emment, og er definitivt en duft for gamle damer. Jeg er klar over at folk har forskjellig smak, men jeg mistenker mange for å like den kun fordi den er en "klassiker" (og kanskje fordi M. Monroe gikk til sengs kun iført denne parfymen?)
Så hva er det ved denne parfymen som tiltaler deg?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Det er vanskelig å forklare hvorfor man liker eller ikke liker noe - smaken er forskjellig, og takk og pris for det :) Jeg kan iallefall love deg at Marilyn Monroes forhold til den ikke har noe betydning for meg. Skulle jeg forbinde den med en person, er det isåfall min kjære mormor - som den duftet helt nydelig på.

Anonym sa...

Ja, smaken er forskjellig:)
Husker for mange år tilbake da jeg jobbet som praktikant i Trondheim. Arbeidsgiveren min brukte bestandig Chanel no5, og den luktet kjempegodt på henne.
Men på meg passet den ikke i det hele tatt!!

Anonym sa...

Chanel no. 5 dufter aldehyder og rose og jasmin (mest, og aller mest aldehyd). Tror kanskje det er aldehyden dere som ikke liker den reagerer på. I så fall er det nok lurt å styre unna andre aldehydparfymer også!
Ellers så dreier parfymesmak seg jo ikke bare om ingredienser, men mye om assosiasjoner, minner, følelser, aspirasjoner.. Jeg har bare positivt knyttet til no. 5, og kan nå endelig bruke den! :-)
Tror nok da jeg var yngre at jeg følte at den var for eksklusiv og glamorøs for meg!

Glamourbibliotekaren sa...

Glampl: Ja, sånt er så individuelt.

Sol: Enig, jeg tror nok det er kombinasjonen aldehyder og rose som utgjør den duften mange kaller "gammel dame"-parfyme. Jeg liker mange i den kategorien jeg - Estee Lauder Youth Dew, Givenchy L'Interdit.. det er jo så mange fine! For gamle OG unge damer, vil jeg si :)

Populære innlegg