torsdag, mars 27, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Renseri i Oslo

Hei,
vet du om et bra renseri i Oslo? Er litt redd for å sende min vintagejakke med nydelig (kanin?)pelskrage på hardhendt billigrens. Vet du om et sted hvor de har kompetanse men som allikevel ikke er det dyreste i byen?
Hilsen Stine



Hei! Her er jeg temmelig blank - lesere? Noen som vil bidra?

mvh
Glamourbibliotekaren

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har hørt at McClean Renseri (tror det heter det) i Sognsveien, rett ved trikkesløyfa/Blindern er bra. Det jobber visst noen damer der som har peiling. Jeg har ikke prøvd å rense noe der selv, men tenkte jeg skulle dra dit når min sorte trenchcoat i ull skal renses klart til neste vinter!

Anonym sa...

Flekken renseri på Majorstuen var veldig bra da jeg renset brudekjolen min for noen år siden. Like etter prøvde jeg å få renset en arvet skinnjakke hos dem, for de har skinnrens. De ville ikke rense jakken, fordi den var i for dårlig stand og de var redde for å ødelegge den. Selv om det var trist for meg, er det vel egentlig et tegn på at de er proffe.
Ligger i en sidegate til Bogstadveien på nordsiden, så det er bare å slå dem opp.

Anonym sa...

Hei. jeg ville vurdert å sprette av pelskragen. pels skal renses med en spesialblandet sagflis, og blir bare ødelagt av vanlige rensemetoder. Mitt tips er å stille spørsmål før du leverer, og heller gå igjen hvis de ansatte virker usikre.

Anonym sa...

Jeg ville ikke sendt spørsmål om behandling av (kanin?)pels til glamourbibliotekaren...

Glamourbibliotekaren sa...

Nora: :-D

Anonym sa...

Enig med den anonyme over her i at Flekken renseri er veldig bra - brukes bl.a. av dronningen, visstnok. Adressen er Ole Vigs gate 22.

Catbert sa...

Kaniner blir jo spist, kanskje ikke så mye nå som før. Derfor kan jeg ikke se noen etisk forskjell på å ha en vintagejakke med kaninpelskrage og det å ha jakker og sko av skinn.

Anonym sa...

AnonymIII her. Kan bare bekrefte at Flekken er et veldig bra renseri. Regnes som det beste i Oslo.

Og for den som ønsker kvalitets-skomaker så er Skomaker Dagestad i Josefinegaten veldig bra :)

Unknown sa...

Oppfølgerspørsmål:
Hva med en god, flink (og helst billig) sydame/skredder?
Jeg brukte en på hjørnet av Mogata/Maridalsveien for å skifte en glidelås i et skjørt, men det ble ikke pent, stoffet var sydd fast rynkete og dratt. Og jeg liker å kunne reparere gode ting heller enn å kaste og kjøpe nytt, men liker ikke å sy, så en sydame må jeg ha... :-)

Anonym sa...

Det ligger en liten klesbutikk i Ullevålsveien like før parken på St.Hanshaugen som gjorde en veldig god jobb for meg med rensing av pels i alle fall :-) Veldig hyggelig og personlig service, topp resultat og ikke for dyrt. Husker dessverre ikke navnet på butikken, men den ligger ca 10 meter nedenfor Pascal.

Anne på Moseplassen sa...

Et supertips for å finne gode renserier i sin by er å spørre i en klesforretning i det øverste skiktet. Det samme gjelder også for en god skomaker, spør i en dyr skobutikk.

Populære innlegg