tirsdag, mars 04, 2008

Miracle


Denne er nok kjent for mange. Lancôme lanserte Miracle i 2000, det var reklamer overalt - i blader, på tv, på bussholdeplasser. Uma Thurman var modell for parfymen, og plakatene var veldig tiltalende. Jeg skygger vanligvis unna slike hitliste-parfymer - hele byen røyklegges jo hver gang Escada har sluppet en av sine fruktige sommerdufter (som alle er helt like), for ikke å snakke om D&G Light Blue som er overalt året rundt. Men Miracle var ikke like "suits everyone" tydeligvis, i allefall ikke her hvor jeg bor. Og et par-tre år senere var det ingen rundt meg som brukte den.

Den er myk og fin, har personlighet uten å være tung, og passer bra til hverdags. Jeg velger den ofte på morgener når jeg er litt trøtt, kanskje litt skeptisk til hva dagen måtte bringe, eller litt trist. Den føles trygg og trøstende på et vis.

Toppnoter: Freesia, litchi
Hjertenoter: Magnolia, jasmin, ingefær, pepper
Basenoter: Amber, musk


29 kommentarer:

Eva sa...

Det er så fint at du har mange parfymer til mange anledninger! Jeg har bare en parfyme, Valentinos V absolu. Den er litt tung og aften-aktig, og det gjør at jeg sjelden bruker den. Kanskje jeg burde skaffe meg en lettere parfyme til dagbruk?

Mari sa...

Jeg hadde en Lancomeparfyme engang, O de lancome, tror jeg. Forleden satt jeg ved siden av en dame på flyet som må ha brukt den - eller en av de som er klin like - og jeg måtte konsentrere meg for ikke å bli uvel. Pustet gjennom munnen og hørte yogainstruksjoner på ipoden:) Flyreiser er absolutt en anledning for å minimere duftbruken, fikk jeg en påminnelse om.

Glamourbibliotekaren sa...

Eva: Ja, en parfyme til enhver anledning! :)

Mari: Uff ja, hvilket er grunnen til at jeg avskyr taxfreebutikkene på flyplassen.. alle de reisende har dynket seg i fjorten parfymer hver, og flyturen blir et mareritt! O de Lancome er kanskje ikke akkurat den beste heller...

- B sa...

Jeg synes også det er smått fascinerende at du (og sikkert mange) klarer å bruke så mange forskjellige parfymer.
Nå er jeg nok litt var på for mange ulike dufter, og noen er for sterke for meg, men jeg føler på en måte at parfymen "blir meg" på et tidspunkt. For tiden er det Lolita Lempicka (tja, de siste to årene).

Morsomt å lese hvordan du (slik jeg tolker det) bruker parfyme i forhold til ulike antrekk, ulike sinnstemninger osv.
Men har du en parfyme som du føler "er deg" mer enn andre?

Glamourbibliotekaren sa...

B: Saken er at det er mange parfymer som er "meg" :) Man skulle tro at jo flere man har, jo mindre personlig forhold kan man ha til hver enkelt. Men sånn er det ikke. Jeg er ekstremt kresen, jeg kjøper ingenting uten at jeg virkelig vil ha det - derfor har alle mine parfymer sin historie, jeg assosierer noe med alle, og føler meg hjemme i så godt som alle. Jeg er nok over gjennomsnittet glad i parfymer, hehe.

Anonym sa...

Dette er en av mine favoritter! En stund siden jeg brukte opp flasken min nå, så kanskje burde jeg kjøpe ny! :-) Tror forresten den ikke er så vanlig å bruke lenger, en stund siden jeg har kjent den i omgivelsene mine iallfall!

Anonym sa...

Etter å ha lest dette kom jeg på en duft jeg likte veldig godt rundt 2000, nemlig Isabella Rosselinis Manifesto. Jeg tror noen sa at den var gått ut av produksjon da jeg ville kjøpe ny for noen år siden, men nå har jeg akkurat funnet og kjøpt den på ebay. Gleder meg - håper den er ekte! (var veldig billig...)

wine-fueled narcissism sa...

Escada-bølgen ja... Huff. Jeg gruer meg. Jobbet deltid i parfymeri i 5 år, og fikk temmelig nok av sukkertøyparfyme-hysteriet blandt unge piker hver sommer.

Jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilken vår-parfyme jeg vil ha. Agent Provocateur- Emotionelle, SJP- Covet, Max Mara Eau de Perfume (den nye!) eller Marc Jacobs- Daisy. Noen som kan hjelpe meg?

:)

Anonym sa...

Jeg hadde "Miracle so magic" for en stund siden, men den ble for sterk for meg. Gikk tett av den. Det samme er det med Chanel nr5. Så det er litt bra at dere tenker på oss som har astma når dere bruker parfyme:)) Ikke alle som gjør det!

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Samme her, kjenner den sjelden.

Ninne: Det stemmer, den har gått ut, men en god del nettbutikker selger den ennå.

Stine: Tja.. AP sin var ganske fin, Max Mara sin har jeg ikke testet, og de to andre har vel mer eller mindre fått slakt her hos meg :) Eller hva med å gå til Gimle og kjøpe en fra Les Parfums de Rosine?

Glamourbibliotekaren sa...

Glampl: Ja, So Magic er vel litt annerledes. Jeg tror ofte problemet er at mange sprayer på for mye, særlig om morgenen. Mine venner som kjører kollektivt kan fortelle om ekstreme pustebesvær på bussen om morgenen. En-to sprayer er som regel nok.

Anonym sa...

Innleggene minnet meg på en observasjon fra taxfreen i Brussel søndag kveld: En meget "stylet", men i og for elegant mann i 30-årene sto inne i butikken og sprayet seg minst 100 hundre (og jeg overdriver ikke!)ganger med en eller annen test-armani-parfyme. Alle steder - inni jakkeslaget, i ansiktet, buksene osv. Stakkars den som skulle sitte ved siden av ham på flyet. Begynte nesten å lure på om mannen gikk på dop eller noe sånt - han så i og for seg ut som han kunne være typen.

Metamagi sa...

ja, en til to sprayer er nok. Cluet er Antydningen.
Jeg husker miracle, men hadde den aldri selv, men luktet den overalt. Og chanel nr 5 var å få tak i fluidform før. Noen som husker det? Finner bare sprayen jeg nå. Og den er ikke like god, absolutt ikke.

Nå om dagen går det i Lovely,Sarah Jessica Parker sin (i den grad jeg bruker parfyme). Fikk tilfeldig en prøve i et parfymeri i utlandet, og var helt solgt etter first try :)

Jenny B sa...

Jag har också många parfymer (c:a 50 st), och tycker om att ha många att välja på för olika humör och olika tillfällen. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta en parfym som var "jag" mer än de andra, men till min egen förvåning gjorde jag det häromåret! Det var Féraud EDP, som är litet annorlunda mot alla andra dofter jag har. Den har en ganska intensiv (men inte stark) kryddig citrusdoft. Just förra veckan, när jag var stressad och orolig, tog jag på den doften för första gången på några månader, och blev så glad och lugn! Ja, den är verkligen "jag". Synd att den bara blir svårare och svårare att få tag i. Hoppas de inte slutar tillverka den!

Glamourbibliotekaren sa...

Marie: Haha, there you go. Jeg fatter ikke hvorfor man må teste så mange akkurat når man skal fly. Taxfreebutikkene burde være på vei UT av flyplassen, sånn som på Gardermoen. Selv går jeg i full fart forbi, men det hjelper jo ikke så lenge sidemannen har tatt en real dusj eller fjorten før avgang :)

Chanel: Det kommer kanskje an på om det er Eau de Parfum eller Eau de Toilette også - de er ganske forskjellige. Chanel No.5, mener jeg.

JennyB: Ja nemlig, man kan virkelig føle seg hjemme i flere parfymer, og allikevel kan det være én som er aller mest som en signaturduft. For min del er det jo Coco Chanel (ikke mademoiselle, men den originale) som jeg har hatt siden jeg var 17, og skrevet om hundre ganger her i bloggen :)

Anonym sa...

I dette tilfellet var det nok ikke testing det var snakk kom - men å dynke seg i noe som åpenbart var mannens favoritt..! Så helt vilt ut :)

fru winther sa...

Jeg har også flere parfymer som "er" meg,og jeg veksler også mellom dem etter humør og anledning.I fjor fant jeg også min "signaturduft"-"Shalimar", en duft jeg trodde var ren "gammel dame",men tro igjen, for den er helt vidunderlig og veeeldig god på meg. Skal finnes i mitt skap til evig tid. Ellers er jeg glad i roseparfymen til l'Occitane til hverdags, og så jakter jeg på en skikkelig god en, gjerne en litt krydret...noen forslag?

Anonym sa...

Hei, jeg har nettopp oppdaget The Glamorous Librarian. Jeg har prøvd å sende en mail, men nå så jeg at jeg også kan skrive her. Jeg synes det virker som om du har en enorm oversikt over, og peiling på parfymer (selv føler jeg meg helt fortapt...) så da har jeg et spørsmål/utfordring til
deg: Jeg ønsker meg en parfyme med mye blomsterduft. Feminin
og frisk, ikke søt og slett ikke krydret. Liker L`Eau d`Issey, men
den lukten forsvinner etter altfor kort tid. Har du noen forslag?

Mvh. S

Glamourbibliotekaren sa...

Marie: Han hørtes ikke helt god ut..

Skriversken: Shalimar er kjempefin! Jeg har den også. Forslag til andre: Cristobal fra Balenciaga, Chanel Cristalle, YSL Opium...

Anonym: Prøv L'eau par Kenzo, Kenzo d'ete eller Coco Mademoiselle fra Chanel. Eller Lancome Miracle, som jeg skrev om her.

Siljesfashion sa...

Dette brakte frem mange gode minner. Husker selv å ha brukt miracle, men var også innom O, anais anais og opium på 90tallet. Lukt og parfyme spesielt, setter seg ofte til spesifikke minner. Akkurat nå bruker jeg Versaces Bright Crystal som jeg ble forelsket i til bryllupet vårt i sommer og som alltid kommer til å minne meg om bryllupsdagen vår...Ellers anbefaler jeg miss dior eller Lacoste Touch of Pink til vår/sommer.
www.siljesfashion.blogspot.com

Anonym sa...

hva med YSL "Young Sexy Lovey" ?

http://www.fragrantica.com/images/perfume/m.980.jpg

Anonym sa...

Jeg synes også kenzos d´eté er fin. forbinder den med sommeren for to år siden da jeg tok den på nesten hver morgen.. :-) Den er en veldig fin sommerduft av blomster, pære, ylang ylang (tror jeg). som jeg gjerne kjøper igjen. På dagtid liker jeg blomsterparfymer når det nærmer seg vår og sommer, gjerne der kun en blomstnote står i fokus. Noe av det bra med parfymer er at man kan variere med årstid. værtype, tidspunkt på dagen, anledning og sinnsstemning! Og noen ganger er det best helt uten parfyme, synes jeg. Har ingen parfyme jeg kan kalle signatur, som oftest lar jeg oppbrukte parfymer overleve som minner (som Miracle og d´eté, og en annen av yndlingene mine, dolce Vita). Det eneste unntaket er Chanels no.5 som jeg først nå har fått sansen for, og nok må kjøpe på nytt..

Anonym sa...

Enkelte parfymer såpass intense at til og med 1-2 spruter er for mye. Jeg har Obsession, men ikke brukt den stort fordi den er så intens. Men, den er helt fin om man bare spruter en liten dæsj i lufta og går så gjennom.

Etter jeg oppdaget denne bloggen har jeg nemlig bestemt meg for å løse opp litt på min konservative parfymebruk. Bruker stort sett Jean Peaul Gaultier classik, de få gangene jeg bruker parfyme. Avløst en sjelden gang av "The one" av Dolce & Gabbana.

Men nå har jeg bestemt meg for å bruke litt oftere, men er en sterk tilhenger av at folk begrenser mengden sånn til daglig. Da jeg var student opplevde jeg det tidvis som et problem at enkelte, særlig godt voksne damer, tok på en ekstra dæsj om morgenen.....ugh.....hvilke pustebesvær og halssnurping man måtte gjennom........

Anonym sa...

Absolutt en av mine favoritter også :-)

Jeg prøvde meg på D&G Light Blue en gang, men likte den ikke. Foretrekker D&G Feminine, som er en fin hverdagsduft synes jeg.

Glamourbibliotekaren sa...

Siljesfashion: Bryllupsparfymer er noe helt spesielt! :)

anonym: Ikke noe for meg, men kanskje for andre? :)

Sol: I hear ya - syrinparfyme i mai er et must for meg!

Vipspips: Ja, mengden kan de fleste av oss redusere.

Cat: Helt enig, Feminine er veldig fin.

Anonym sa...

Har endelig funnet meg en signatur parfyme jeg også. Palazzo av Fendi. Fikk en prøve på den hos Sephora i Paris, og ble helt solgt. Så måtte innom tax free på vei hjem å kjøpe den. Hver gang jeg har den på meg tenker jeg på Paris og lengter tilbake:)

Spis, løp, les sa...

Jeg har et litt rart minne fra da jeg brukte denne parfymen. Det må ha skjedd for en del år siden mens jeg fortsatt studerte og jeg skulle møte faren min utenfor jobben hans, nettopp for å hente en ny ladning Miracle. Det var vinter og iskaldt, jeg tror faktisk det snødde også. Da jeg nærmet meg sto han utenfor og ventet, og skrek: Men Kamilla, du må ha lue på hodet nå som det er så kaldt!

Glamourbibliotekaren sa...

Randi: Grattis med signatur!

Kamilla: Haha, ja, ikke alle parfymeassosiasjoner behøver å være meningsfylte :-D Jeg har noe lignende greier med Charlie Red.

MagnusQtie sa...

Den har mamma.
Bruker å lukte på den.

Populære innlegg