onsdag, mars 19, 2008

Påskelektyre


Hva leser dere i påska? Donaldpocket? Shakespeare? Evi Bøgenæs?

Her er min utvalgte murstein, og jeg tror nok den kommer til å vare lenger enn ferien:
700 sider nobelprisvinner Thomas Mann og "Trolldomsfjellet", et av de store verker fra tysk 1900tallslitteratur. Påske er klassikertid for min del.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære glamourbibliotekaren

Som så mange andre før meg, må jeg få takke for en uvanlig fin blogg! Når kreativiteten holder på å drukne i dagliglivets mas, er det bare å ta seg et friminutt på din blogg, så skinner solen igjen!

Jeg har akkurat vært i Paris. Der spiste jeg frokost i meget sjarmerende omgivelser på Les Deux Magots, som var et av Satres stamsteder. Og derfor er jeg igang med Sjels år og alder nå, som jeg ser at du har lest nylig. Målet er å lese hele Frihetens veier samt Væren og intet i løpet av året. Men jeg har også gående et prosjekt på Orhan Pamuks bøker, og gleder meg til å ta fatt på Mitt navn er Karmosin.

God påske!
Dahlia

Anonym sa...

Denne påskens lektyre blir "For guds skyld" av Jan Mehlum. Får håpe den er like spennende som hans tidligere bøker.

Anonym sa...

Stephenie Meyers vampyrromantiske bøker "New Moon" og "Eclipse" i embets medfør samt "Rampejenta" av Mario Vargas Llosa er planen. Gleder meg til alle!

God les, Randi. Jeg er litt forelsket i Svend Foyn, ikke si det bort ;-)

God påske!

Jenny B sa...

Från ett alplandskap till ett annat! Jag har precis läst ut Elfriede Jelineks Die Kinder der Toten, som utspelar sig i Österrike, och skall OCKSÅ börja på Thomas Manns Bergtagen! Det kan låta som att jag är en crazy stalker bitch som vill läsa samma bok som Glamourbibliotekaren, men det är inte därför! Det är för att jag snart skall åka till Schweiz på konferens med jobbet, och istället för skidor tänker jag sitta och läsa i den friska alpluften.

I övrigt läser jag även Italo Calvinos Kosmokomik (fantastiskt rolig!) och Doris Lessings The Grass is singing (fascinerande). Jag ser fram emot att ha några dagar ledigt och hinna läsa mycket. :)

Britt Åse sa...

Hagebøker. Og så skal jeg lese ferdig 'Ut å stjæle hester', som jeg begynte på da jeg egentlig skulle lese psykologi, og derfor ble den liggende der til spott og spe. For øvrig blir det - i tilfelle møkkavær - vandring langs bokhyllene i leting på inspirasjon og lyst.

Anonym sa...

Akkurat i dette øyeblikk leser jeg Mansfield Park av Jane Austen, og synes det er perfekt lesning for en som skal jobbe hver dag i påsken. Blir godt å krype sammen i godstolen og kose meg med litt te og påske sjokolade etter endt arbeidsdag! Kanskje skal jeg prøve å få med meg litt av påskesolen også:)
Etter det planlegger jeg å lese Carl Hiaasens Nakenbad, tror det blir god lesning!

Anonym sa...

Ein britisk påske her; no les eg P.D. James- A certain justice og skal lesa Jane Eyre etterpå. Også pensum, sjølvsagt, som seg hør og bør for ein student.

Anonym sa...

Jeg dro fram en gammel ulest bok fra bokhylla, John Irving "Enke for et år". På tide at den blir lest :)

Ellers koser jeg meg med Virginia Woolf "Selected short stories", alltid en favoritt.

God Påske!

fru winther sa...

Evi Bøgenæs, tjihi. Henne har jeg ikke vært borti siden jeg gikk på barneskolen. Her i heimen leses det sjelden èn bok om gangen, jeg veksler mellom to. For tiden går det i "Havets katedral" av Ildefonso Falcones (leseeksemplar, kommer ikke i butikk før i april) og "obligatorisk" krim, "Skumringstimen" av Johan Theorin. God påske, herlige glamourbibliotekar!

Anonym sa...

Jeg har mistet leselysten, men dersom den kommer tilbake skal jeg lese Drageløperen. Hvis ikke blir det quiz, kryssord og krim på tv.

God påske !
SJH

Anonym sa...

Blir nok ikke så mye lesing her nei. Det er meldt finvær hele påsken så da er det herlig å være ute i sola, med kvikk lunsj, appelsin og noe varmt å drikke. Men skulle spådommen med finvær ikke stemme så ligger "Skumringstimen" og venter på meeg.

Anonym sa...

Eg sit døgnet rundt og prøve å skrive på eit allerede for seint innlevert særemne. Så på meg blir det mykje griserier og misantropi med Matias Faldbakken.

Dersom eg blir ferdig til helga skal eg lese ei bok som eg fann blant hyllene på min lokale kolonial med eit post-itlapp som det sto "les meg" på. Nemleg "Skjult mønster" av André Bjerke. Håper den blir like mystisk som måten eg fann boka på..

Anonym sa...

Tok krimmen paa forskudd og har akkurat lest ferdig 'Agent Zigzag' av Ben MacIntyre, om en fyr som var britisk dobbeltagent under andre verdenskrig - en virkelig fyr som har levd. Interessant!

...men jeg vet ikke helt hva den neste blir:)

wine-fueled narcissism sa...

Jeg har planer om å komme gjennom den rykende ferske "Folkemordenes svarte bok" signert Bernt Hagtvet. Det får være krim nok for meg...

God påske!

Anonym sa...

Her går det i Den mørke materien, Philip Pullman akkurat nå. Kjæresten har akkurat bygget Billy-bokyller og da jeg skulle sette bøkene inni (etter farge, hehe) så fant jeg en del uleste klassikere som nå bare venter på å bli lest. En fordel er det da med å være midlertidig bevegelseshemmet; man kan sitte i ro og lese :)

Takk for fin blogg som interesserer og engasjerer (vi rydder i skap og hyller alle mann, tror jeg :) og god påske!

Anonym sa...

Jeg leser Portrett av kunstneren som ung mann av James Joyce. Livet er for kort til å lese dårlige bøker, selv om Påske sies å være krim-tid. :)

Anne på Moseplassen sa...

Her i huset leses det stort sett hagebøker for tiden, og så oppattleser jeg sporadisk bøker fra bokhylla, Nå driver jeg med Terry Pratchett, som jeg har nesten alt av :D Oppattlesing er kjekt når man er litt syk og hodet ikke henger helt med.

God påske forresten :D

Glamourbibliotekaren sa...

Dahlia: Takk for fine ord; jeg har også tenkt å fullføre hele Sartre-trilogien - og etterhvert også "Kvalmen". Kult å gå i hans fotspor :)

JennyB: :-D You crazy stalker bitch you! Bare tuller; vi har jo igrunnen planlagt å lese den samtidig :) Men du leser den på tysk, det er beundringsverdig!

Alle andre: Takk for leserapporter! :) Keep on reading!!

Johanne sa...

I påsken leser jeg to bøker parallellt (klarer sjelden å lese bare en av gangen). Alaa Al-Aswanys The Yacoubian Building, finfin fortelling fra Cairo, og Torkil Damhaugs foreløpig svært så spennende krim, Se meg, Medusa. God påske!

Amelie78 sa...

Du har så fin blogg! :) Alltid til inspirasjon! God påske til deg!

For tiden leser jeg "Tusen strålende soler" av Khaled Husseini. Han skriver enormt godt. Presist, skildrende, poetisk - men ikke svulmende. Det vekker engasjement å lese om kvinners stilling i Afghanistan.

Når jeg har fullført den, skal jeg nok unne meg en god krimbok. Tips?

Gos påske!

Am.

Anonym sa...

Trolldomsfjellet! Det var det jeg synes jeg så. Mine favoritter er kapittelene som heter "Anatomi" og "Snø." Det blir ikke stort bedre, tror jeg...
Gledelig påske!

Heidi

(som selv bare skriver ferdig masteroppgaven sin i påsken, men leser litt i Wuthering Heights om kvelden)

Anonym sa...

Jeg leser nå "En fortelling om kjærlighet og mørke" av Amos Oz. Boken er herlig!!

Anonym sa...

Paaska tilbringes i London, og paa National Gallery kom jeg over 'Shamrock Tea' av Ciaran Carson. 101 smaa historier (opp til 3-4 sider hver, max) som alle har tittel fra og handler om farger, og mange av dem kobles til kjente kunstnere/kunstverk. Ordentlig anmeldelse foelger sikkert paa min egen blogg naar jeg er ferdig med boka:)

God paaske, forresten. Arkivet ditt er en kjempeinspirasjon baade for klaer, boeker og glam i hverdagen:)

Populære innlegg