mandag, april 28, 2008

Bønn fra leser:


For noen år siden kjøpte jeg på vareprøve-supersalg-impuls en fjonlett nyyydelig lang strikket jakke/cardigan av merket K'Å. Den er i lys babyrosa og har påbrodert noen diskrete mønster av seedbeads i gull på bryst og ermer.

Den er ultimat vakker, jeg har kunnet bruke den til alt fra en enkel singlet og jeans, til de lekreste festkjoler. Den består av 45% Baby Mohair, 25% Acryl og 30% Nylon. Den nydelige mohairen har holdt meg lun og varm på svale sommerkvelder, men fordi den er strikket i tynt-tynt garn og er nesten gjennomsiktig har jeg aldri svettet i den. Den lar seg også lett pakke sammen og tar ingen plass i veska på varme dager som kan bli kjølige etterhvert. Eller på reise når man trenger ett anvendelig plagg som passer hele garderoben. Den er rett og slett det perfekte plagg!

Men dessverre begynner den å bli ganske så tynnslitt på albuer etc, så jeg er på desperat jakt etter en erstatning før jeg blir nødt til å skille meg av med denne.

Kunne du ha hjulpet meg med et tips til et erstatningsplagg? Kvalitet og anvendelighet er viktigere enn farge. Legger ved et par bilder som absolutt ikke får godt nok fram hvor nydelig den faktisk er, men jeg håper de kan være til hjelp.

Ser med spenning frem til svar.

BeadyNoen som kan hjelpe?

mvh
Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje Alpca Society har noe lignende? Se her: http://www.alpacasociety.no/Skjult/Forside/Preview+h%C3%B8st%2Fvinter+2008.9UFRjM1M.ips

Ellers har jeg sett noe lignende (i alpakkaull) på Husfliden i Bergen.

Catbert sa...

Har du forsøkt å kontakte leverandøren og høre om de fremdeles har et eksemplar av arten? Her finner du kontaktinformasjon: http://www.kaa.dk/indhold/contact.htm
Lykke til!

MillaCamilla sa...

Åh ikke for å vri kniven rundt, men jeg har en prikklik i brunt med gullbroderi, den er et fantastisk plagg, og takk for tipset om å bruke den over en kjole, det har jeg aldri prøvd:)

Jeg og kjøpte min på supersalg, på en butikk som heter Mella Mote i Levanger. Jeg betalte under 300 kr for den, noen ganger er man ganske enkelt heldig:)

Lotte sa...

Jeg har samme problem - en lang sort cardigan i tynn tynn ull som desverre er blitt veldig slitt på albuene...
Det jeg har tenkt må bli løsningen er å strikke en lignende selv ...men det er jo litt ambisiøst...
Tips på oppskrifter man kan ta utgangspunkt i på www.garnstudio.no
eks:
http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=96&d_id=21&lang=no
og
http://www.garnstudio.com/lang/no/visoppskrift.php?d_nr=88&d_id=25&lang=no

Beady sa...

Tusen takk for flotte og konkrete tips, alle sammen :-)

millacamilla: så artig sammentreff, da! Oh, brun høres også kjempelekkert ut! Og litt mer helårs... Bruker min babyrosa stort sett kun på sommeren når jeg har greit med farge ;-)

Jeg betalte 200 kroner på vareprøvesalgsstativ. (men betaler gjerne det mangedobbelte om jeg vet at noe blir like mye brukt og verdsatt som denne har blitt) Hos Kello, tror jeg det var.

Når kjøpte du din? Kan det være mulig at de har hatt med denne i kolleksjonen over flere år? Min ble kjøpt for ganske nøyaktig 3 år siden, mener jeg.

Lotte: takk for linker til spennende oppskrifter! Kjempelekkert! Falt helt for den modellen i lyst garn. Har en Mamma som konstant strikker. Vet at hun hater så tynn tråd på tykke pinner, men skal prøve å forhandle litt der ;-)

Takk igjen til alle sammen.

Siljesfashion sa...

Kå er jo fra Kello, så jeg hadde iallefall tatt en ringerunde til leverandøren. Kan foreslå at du titter litt på victoriassecret nettsiden, da de ofte har lange pene cardigans i kolleksjonen. Ellers lager Karina Titze bak norske Undorn fantastiske cardigans, men som er av det litt dyrere slaget. Lykke til!

MagFly sa...

Kanskje kan den bergast med eit garn av tyen Kid silk haze frå Rowan og ei venleg sjel med strikkepinnar og nål...

Populære innlegg