søndag, april 13, 2008

En strålende aften

Ahhh... Hvilken aften! Hvilken festforestilling! Hvilke (norsk-designede) kjoler! Hvilken OPERA!! Det som imponerte meg mest, i tillegg til alt det visuelle med arkitekturen, var lyden. Orkesteret lød som fløyel, solopartier kom godt fram, akustikken var mye bedre enn man kunne drømme om - selv hjemme i stua. All ære til sangere, dansere og musikere, dette var virkelig en flott åpning av den nydelige operaen! Og fyrverkeriet dundrer over meg nå.


Og her er de tre rettene...

BruschettaPæresalat med ruccula, parmesanskiver, pinjekjerner og ferskpresset sitronAuberginelasagneItaliensk vaniljeis med MaltesersSiden ingen av oss er glad i espresso, ble det istedet svart te.


Nå skal jeg forsøke å få billetter til L'Orfeo. En av musikkhistoriens første operaer, og faktisk den første jeg så live for mange mange år siden.

15 kommentarer:

Anonym sa...

å, det var så nydelig i kveld. Likte spesiellt godt balletten Seks Danser. Den imponerte.
Ble litt stusselig middag på meg, men det så jo ut som du fikk kost deg skikkelig i hvert fall.

Hilsen Karoline

wine-fueled narcissism sa...

Enig med Karoline. Nok en fantastisk flott urfremføring. Ellers er jeg både stolt og glad av vårt nye praktbygg (se om ønskelig mine egen blogginnlegg om saken). Jeg er mektig imponert. Og for et fyrverkeri! Vi sto på taket av bygården vår her på Fredensborg og skålte i whiskey og så det vakre lysshowet herfra. Vidunderlig! Gratulerer til hele Norge, med et fantastisk operabygg! :D

Anonym sa...

Jeg gleder meg til jeg skal i operaen! Min virkelige store operaopplevelse var i Sydney-jeg husker at jeg tenkte at "det kan jo ikke være slik at operasangerne her er så mye bedre enn hjemme?-det er jo like mange å ta av (folketall) - ergo må det være no med akustikken". Det var en sjelsettende opplevelse å overvære opera i Sydney (i Bergansbukse!), og jeg begynte virkelig å glede meg til ny opera i Oslo. Og nå er den åpnet-det er rett og slett fantastisk. Det er bare å glede seg :-)

Anonym sa...

Jeg synes også det i det store og hele var en flott forestilling - men det var svært pinlig med de "folkelige" innslagene, særlig Ingrid Bjørnovs gurgling. Respektløst og ustilig - det er bare i Norge man kan finne på / tillate slikt.

Anonym sa...

åh, vilken söt blogg och fina foton!

Anonym sa...

Jeg satt til tider med gåsehud, det var utrolig vakkert! Skal bestille billetter og oppleve operaen på nært hold selv.

Anonym sa...

Fantastisk, deilig, stimulerende!
Jeg vil også i operaen, planlegging allerede i gang.

Det er all grunn til å gratulere oss selv med dette flotte som har skjedd - og alt vi har å glede oss til!

mvh Britt Åse

Anonym sa...

Er det Wedgwood-servise du har der? Det var kjempe fint!

Anonym sa...

Oi, dette så jo riktig godt ut!
Hvilken drikke passer best til denne matretten? Vann eller hvitvin?
Dette må prøves:))

Glamourbibliotekaren sa...

Karoline: Ja, danserne imponerte stort!

Stine: Ja, stolt og glad, det er jeg også! Tror egentlig ikke det gikk helt opp for meg før i går at vi faktisk har en ordentlig opera.. det var jo så langt fram i tid!

Kjerstif: Japp! Akustikken er det ikke noe å si på!

Anonym: Jeg synes det var helt ok jeg! Det kunne vært så mye MYE verre - så jeg synes absolutt det funket greit.

Sarah: Tusen takk! :)

Trine: Gåsehud og tårer i øynene her! :)

Britt Åse: Skal du ha billetter til noe før sommeren, bør du skynde deg :)

Austen: Sure is!

Glampl: Tja, jeg synes vann passer til det aller meste, men i går laget jeg en blanding av lime/kaktus-juice og farris med mango - det ble ganske fresht.

Anonym sa...

Jeg fikk ikke sett hele, dessverre. Men av det jeg så, hadde jeg veldig sansen for Seks Danser og Pa, Pa, Pa-nummeret med de norske unge talentene. Og Ingrid Bjørnovs gurgling. Noen av ariene ble litt for heavy for meg, men jeg er egentlig ganske fornøyd med at det var mye pomp og prakt. Interiøret ser så fint ut, og det er fint fra utsiden også. Har lyst til å få med meg en forestilling i løpet av året, tror jeg.

Anonym sa...

Eit spørsmål om noko heilt anna: Kva program bruker du for å få bileta dine til å sjå slik ut? Då refererer eg til den kvite ramma og skuggane.

Helsing Marit

Glamourbibliotekaren sa...

Marit: I mangel på Photoshop bruker jeg et program som heter Pages, som kommer i iWork-pakka for Mac. Det er egentlig ment å brukes til brosjyrer og menyer og sånt, så jeg vil tro Photoshop funker mye bedre. :)

Humlesnurr sa...

Jeg fikk ikke med meg hele forestillingen, men med Glamourbibliotekarens ord og bilder, både før og etter, har jeg følelsen av at jeg var der!
Den skoen så litt kjent ut...
Er litt fortumlet, egentlig.
Hva gjør jeg her i grua med to små mus og et gresskar??

Hilsen Humlesnurr

Eva sa...

Er gemalen også vegetarianer? Hvis ikke - hvordan arrangerer dere proteindistribusjonen?

Populære innlegg