mandag, april 21, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Nice
Hei, og takk for en side som kan brukes til så mangt.
Jeg har et spørsmål til deg eller dine reiseglade lesere. En venninne og jeg skal til Nice første helgen i mai. Hva MÅ vi? Hvor MÅ vi spise? I det hele tatt, hva bør vi ikke gå glipp av? Våren kommer for fullt, ha en fantastisk tid, og jeg gleder meg til å lese dine og leserne sine ideer om mangt og meget mens vi venter på sommeren.
Grete G N

Hei!
Nice er en herlig by. Gamlebyen er selvskreven med antikkmarkedet, alle de små restaurantene, marengsbakeriene... Jeg husker ingen navn, men det er fint å bare gå seg vill der og oppdage små perler, sette seg ned og slappe av og betrakte alle menneskene. Vi bodde i et gammelt kloster og fikk servert frokost ute på det lille torget foran klosteret hver morgen - veldig koselig. Den lille høyden har fin utsikt, så ta en tur opp dit. Lyset i Nice er helt spesielt, og er antagelig årsaken til at så mange kunstnere holdt til på Rivieraen. Overgangen mellom himmel og hav er nesten usynlig, det er helt glassklart i en slags blårosa tone... Svært vakkert.

Ellers er Matisse-museet verdt et besøk, ikke bare for alle de vakre maleriene, men også pga beliggenheten høyt over byen. Det er herlig å ta en lunsj i skyggen av trærne der oppe. Ta gjerne toget til Cannes om dere har tid - det er også en fin by, og ikke minst en fin togtur med valmuer og hav!
Skal dere leie bil, kan det jo være interessant å kjøre til parfymebyen Grasse, eller en av de små landsbyene deromkring. Eller hvorfor ikke en tur til Monaco?
(ikke for det, man behøver jo ikke å dra alle andre steder når man er i en så fin by som Nice...)

God tur!
mvh Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Mie sa...

Den lille byen Eze er absolutt verdt et besøk, utsikten er helt utrolig og det er en flott kjøretur oppover fjellene.
Ellers bør du vel holde deg unna scientologikirken ;)

Når jeg var der skjønte vi ingenting av gamlebyen, det var jo som å gå rundt i "syden" omtrent, bare masse krimskrams og mas? Vi må ha gått glipp av noe viktig? Vi var veldig skuffet, iallfall. Men det høres ut som glambibliotekaren hadde en finere opplevelse.

Glamourbibliotekaren sa...

Det kommer nok an på hvor i gamlebyen man er, og når. Litt utenfor den verste turistsesongen er nok best. Jeg oppfattet det iallefall ikke som "syden" da vi var der :)

Tonita sa...

Ta bussen til Eze, - gå omkring og nyt blomster landsbyen på fjelltoppen, og gå stien ned til Eze-sur-Mer ved havet, og ta toget tilbake til Nice. http://www.beyond.fr/villages/eze.html

En busstur til St.Paul-de-Vence er også en hyggelig opplevelse.

Anonym sa...

Nå fikk jeg lyst til å tilbringe en glamorøs helg på rivieraen! Du er virkelig flink til å anbefale steder og gjøremål og jeg ble hensatt til late cafe au lait dager. Takk for at du får tankene mine til å spinne vekk fra kjedelig håndsøm av type tre meter usynlig opplegg!

Anonym sa...

Jeg ville ikke prioritert verken Cannes eller Grasse, men hvis dere skal leie bil er det mye fint å se innover i landet. Enig i at kaktusparken i Eze Village er fin. Ellers kan både Villefranche og Beaulieu (med tog) være fine utflukter for bading og lunsj. Chagalmuseet i Nice er også veldig fint, samt Picasso-museet i Antibes. I Nice må man vandre langs strandpromenaden, gå på blomstermarked i gamlebyen og kanskje shoppe litt.. :)

Anonym sa...

Jeg er enig i tipsene om Eze og Picassomuseet i Antibes! Anbefales!

Anonym sa...

Jeg slenger meg på de som nevner Eze, en nydlig pittoresk landsby. De har en fantastisk restaurant i Chateau Eze, av det mer pricy slaget men dersom lommeboken tillater det er lunsj her absolutt å anbefale. Blir det for dyrt anbefaler jeg likevel et glass vin på deres fantastiske balkong høyt over klippene.
Antibes er også et hett tips dersom man har lyst til å bevege litt på seg.
God tur!

Anonym sa...

Da jeg var i Cannes og Nice, dro jeg en tur til Monaco. Det var morsomt å har vært der. Ekstrem luksus og marmorbelagte gater.

Sofasnoken sa...

Hvis dere skal være en helg i Nice, så skal dere sikkert ikke ut av byen. Det er gode shoppingmuligheter, og flere gode spisesteder i Nice. Det er ikke så mye man MÅ få med seg, men Glamourbibliotekaren nevner lurt nok Matissemuseet. Ellers; sos rundt og slapp av! Ligg unna restaurantene langs stranden, de er ikke noe særlig (med unntak av restauranten på hotell Negresco, den har en michelinstjerne - men selvfølgelig priser deretter).

Anonym sa...

Frokost/lunsjsted: Le Pain Quotidien

Middag: La Voglia www.lavoglia.com

Begge stedene ligger der blomster/fruktmarkedet starter. Ved gamlebyen. Markedet anbefales!

IS!!: Crema de gelato (ved rådhuset)

Anonym sa...

Du bare må oppsøke restaurantene Villa Dante og Beef Bar. Villa Dante ligger ved gågata i området ved den store fontenen. Beef Bar ligger ved blomstermarkedet.
Begge har utrolig god mat til en rimelig penge og betjeningen er utmerket og sjarmerende.
Ellers er St.Paul et flott sted å besøke ca 30 min fra Nice.Flott natur,deilige små gater med kunst og mat. Monaco er et must..
God tur!!

Anonym sa...

Tusen takk for flotte tips alle sammen.

Grete

Populære innlegg