tirsdag, mai 20, 2008

Kulturuke

La Boheme med NYDELIGE Angela Gheorghiu i går. Grand Prix med en haug av skrekkelige sangere i dag. Jommen sa jeg mangfoldsår!

Jeg lengter tilbake til tiden da det var et orkester med en dirigent som bukket til kamera før han snudde seg mot strykerne og telte opp. Og alle de gamle mennene som måtte spille rockeriff på fiolinene sine. Jeg vil ha ekte live-musikk fra ekte instrumenter.

Tidligere har jeg lagt ut noen GP-favoritter, men i dag - siden det er så ekstremt mye tragisk på kveldens semifinale - legger jeg ut en av de store kalkunøyeblikkene i finalen fra 1991. Det er Hellas, det er en typisk gresk popsang, og en stakkars orkester-saksofonist som totalt og en gang for alle ødela sine nøyaktig 15 seconds of fame. Hør soloen fra 01.15 til 01.30:

10 kommentarer:

fru winther sa...

Snakk om kontraster! Jeg misunte deg kvelden i går. Jeg vil også ha tilbake orkesteret! Det er noe av det jeg savner absolutt mest med "gode gamle dagers" GP. Av prinsipp benker jeg meg i kveld og heier på Maria, siden hun kommer fra "rett over fjorden" i forhold til meg.

Ingvild sa...

Var det så forferdelig ille da?? Jo, han misset jo noen toner, men for en middels musikk-kjenner som meg hadde jeg ikke lagt særlig merke til det tror jeg...
Jeg benker meg ned i kveld jeg også - stikk i strid med mine "prinsipper". Heia Maria!

Glamourbibliotekaren sa...

Skriversken: Jeg kan fremdeles navnene på en drøss dirigenter :-D

Ingvild: Ja, det ER forferdelig ille! Han kommer ikke opp på halvparten av de høye tonene. (Jeg har hørt hvordan det egentlig skal være, så jeg vet) Lyden var dessverre dårlig på dette klippet, men tro meg, denne soloen er en klassiker blant saksofonister og andre musikere :)

Anonym sa...

Oi da.....denne soloen var IKKE helt heldig nei :p. Jeg er selv klarinettist og klarinetten har jo litt til felles med saksofon siden begge instrumentene bruker enkelt rørblad (flis). Han har nok han en litt for lett flis når han piper sånn som han gjør her.....det var redselsfullt (det minnet om de søte små elevene mine når de skulle lære å spille toner i tostrøkent register....)
Er forresten HELT enig i at det fortsatt burde vært orkester, det var tider det!

Anonym sa...

Heia Maria!!
Nydelig sang, og nydelig stemme.:)
Norge best i år.
Hvis hun ikke kommer med må jeg antageligvis ta en alvorsprat med juryen:)

Anonym sa...

Oouch. Enkelt og greit.

MEN: er det virkelig en dame som synger? Den dansesologreia hun gjoer naar saksofonisten spiller minner om en mann ;-)

Glamourbibliotekaren sa...

Alter ego: Hun er veldig mandig av utseende, men jeg tror det er en dame.. ved navn Sofia.

Anonym sa...

Kanskje dette egentlig var GPs første transvestitt? Før Dana International?

Glamourbibliotekaren sa...

hihi, ja, jeg begynner nesten å tro det selv. Jeg har sett denne minst hundre ganger oppgjennom årene, og alltid følt at noe ikke var som det skulle være.. :-D

Annikken sa...

Aj aj aj!! Det var skjärende...

Populære innlegg