onsdag, mai 21, 2008

Yndlingsparfyme?


Jeg skriver jo mye om mine egne parfymer, men nå lurer jeg på hva som er deres favorittparfymer? Hvilke (n) liker dere aller best?

68 kommentarer:

Anonym sa...

Parfum D'ete er min soleklare favoritt!
Fantastisk duft! Ihvertfall på meg;)

Anonym sa...

Dameduft: Tubereuse Indiana fra Creed! Men jeg må reise utenlands for å få tak i den, grmpf.
Av herreparfymer må det også bli en Creed-parfyme, faktisk: Original Vetiver (som jeg tjuvlåner av og til, for den lukter ikke dumt på meg heller).
http://www.creedfragrances.co.uk/site/products/product/130
http://www.creedfragrances.co.uk/site/products/product/98

Anonym sa...

Favoritten er og vil alltid forbli Anna Sui Classic.

http://www.annasuibeauty.com/site/fragrance.htm

Glamourbibliotekaren sa...

Silje: .. Kenzo, ikke sant?

Henrikka: Vær glad for at ikke Creed er tilgjengelig overalt her :) Det er ikke morsomt når man kjenner sin favorittparfyme på hvert gatehjørne. Glamourgemalens signatur er Vetiver fra Creed, som jeg stjeler rett som det er :) Tubereuse Indiana er veldig fin den også. Og Love in white. Og stort sett alle de andre...

Shekira: ...og den er heller ikke en man kjenner over hele byen. Et pluss! :)

cosmopolitine sa...

Sommer/vårduft for dame (i alle fall for tiden) er Iris Nobile fra Aqua di Parma, naturlig, kompleks og ikke for søt blomsterduft!

Ingvild sa...

Chanel, Chanel og Chanel. Nå er det "Chance" som gjelder. Tidligere No.5, Cristalle, og ikke minst Coco Chanel.
Et tips til noen som er ute etter "noe annerledes": Presciptives Calyx :-) Dufter ungt og friskt, og litt "annerledes"... Hadde dilla på den før, men nå er det bare en gang i blant. Fåes ikke i Norge tror jeg, og knapt på tax-free rundt om. Men strawberrynet.com har den.

Fornuftig forsker sa...

Min nye favoritt (og den beste parfymen noen gang) er Pomegranate Noir fra Jo Malone. Den løfter humøret - og glamourfaktoren - mange hakk om morgenen.

Anonym sa...

Har flere favoritter, blant annet hypotic poison fra dior, no. 5 fra chanel, chanel allure og fendi palazzo..

Anonym sa...

Hva jeg bruker varierer mye, men nå om våren er jeg glad i Acqua di Parmas Mandorlo di Sicilia og Iris nobile, samt Un Jardin en Meditererranee av Hermes og Miller Harris Coeur d'Ete (den er favoritten blant disse!). Til sene kvelder liker jeg veldig godt Avicenna Opulentas, og klassikeren Chanel no5.
I dag har jeg på Caprifiglio av L'Erbolario, som styrker følelsen av at sommeren nærmer seg, denne heller kalde dagen! :)

Én eneste favoritt ville jeg ikke klare å ha!

Anonym sa...

Mine favoritter er fra Hermés, elsker Un Jardin Sur le Nil nå på våren. Dufter så friskt og deilig. Ellers er Kelly Calèche blitt en signatur hos meg.

Dette er heller ikke dufter som man finner på gatehjørnene og det liker jeg godt :)

Gleder meg til å prøve den nye Un Jardin duften som akkurat er kommet, men det må bli på neste storbyferie.

Forresten en bra artikkel fra The New Yorker om parfyme:
http://tinyurl.com/57ktfc
Før jeg leste denne visste jeg ikke at det var noe som het sillage og hvilket arbeid som lå bak. En kunst rett og slett :)

Annikken sa...

Har prövd en forholdsvis ny (tror jeg) fra Max Mara som jeg lurer pä ä önske meg til sommeren, synes den var veldig god.

Og Tommy Girl er kanskje den jeg har mest minner til... Gammel og god, men bruker den ikke nä lenger.

Glamourbibliotekaren sa...

Cosmopolitine: Helt enig, den er kjempefin. Absolutt den beste irisparfymen.

Ingvild: Tror jeg har sett den nylig, så det er håp!

Fornuftig Forsker: Jo Malone har så mange fine! Jeg klarer aldri å bestemme meg for én, derfor har jeg hittil ikke kjøpt noen.

Anonym: Fine alle sammen!

Sol: åå, L'Erbolario-duftene minner meg om bryllupsreisen til Toscana.. jeg kjøpte kaprifolduften på et lite apotek i Firenze :) Mandorlo di Sicilia ROCKS. Hermés også - Miller Harris er det derimot flere år siden jeg sniffet på sist.

Glamouringeniør: Hermés har vanvittig mange fine! Og ja, det ER virkelig kunstverker det er snakk om her :) Musikk er kunst for øret, malerier og skulpturer og arkitektur for øyet, og parfyme er kunst for nesa...

Anonym sa...

Fendi Palazzo. For hvis jeg lukker øynene når jeg har den på føler jeg at jeg er i Paris.

Anonym sa...

Parfum D'ete fra Kenzo ja:)

Anonym sa...

Jeg liker lette (og kanskje litt populære, men jeg hadde likt de likevel!) som Chance fra Chanel, Green Delicious fra DKNY, Gucci Envy Me og Gucci II. De tunge er ikke noe for meg, da får jeg ikke puste...

Anonym sa...

Jeg har en gammel favoritt jeg alltid vender tilbake til; Romance fra Ralph Lauren. Jeg faar alltid mange komplimenter naar jeg bruker den. Min mor proevde den. Da sa min far: 'har katten tisset inne?' Det var DA jeg virkelig skjoente at parfyme reagerer ulikt paa forskjellige folks hudtyper...

Men for tida gaar det mye i den groenne Chanel Chance. Har ikke helt skjoent hvorfor Chance kommer i brun/gyllen og groenn, men saa lenge jeg liker den groenne er det jo greit:)

Anonym sa...

Chanel No 5 Elixir Sensual helt klart. Jeg har den ikke enda, men skal kjøpe den i New York i sommer. Den ble anbefalt meg av en godt voksen parfymeridame, og hun hadde helt rett, vi passet glimrende sammen :-)))

Idag har jeg Elizabeth Ardens Green Tea, fin og lett vårduft til hverdags.

Anonym sa...

På dagen är det Marc Jacobs, varvar mellan den klassiska eller Daisy. Om jag ska ut på galej: Fracas!
/Sofia från Sverige som bor i Paraguay och älskar din blogg (hittat hit via Linda K)

Trude Julie sa...

Nå for tiden er det Be Delicious (grønn) fra DKNY det går i, men den avløses med gjevne mellomrom med Hanae Mori fra Hanae Mori. Signaturduften min før var Jean Paul Gaultier, men den har havna litt i bakrekka de siste årene. (Liker også Chanels Chance og Maitresse fra Agent Provocateur)

Anonym sa...

Kaprifolparfymen er virkelig deilig! :) Et pluss er også den nostalgiske flasken med fugl i kaprifolbusk-illustrasjonen på!
Så fint det må være å forbinde en parfyme med noe så romantisk som bryllupsreise!
(Kikket på listen din over parfymer, men fant den ikke der. Men det kommer kanskje noe om den etterhvert? Jeg liker spesielt godt å lese parfymepostene dine!)

Ingvild S L sa...

Jeg bruker to faste:
vår-sommer: "Noa" fra Cacharel
høst-vinter: "Chance" fra Chanel.
Ellers har jeg alltid L'Occitane sin solid perfume "Roses 4 Reines" i vesken.
Supert om man føler seg stinkorama i løpet av dagen...!

Glamourbibliotekaren sa...

Annikken: Ja, har hørt om den, men kan ikke huske å ha prøvd den ennå.

Randi: Ah, parfymer skal fremkalle slike gode minner!

Silje: Aha. Det var det jeg trodde.

Frøkna: Da bør du ikke prøve den Gucciparfymen som har samme flaske som Gucci II, men er brun... Der snakker vi om tyngde :) Hjelp!

Alter ego: Det kan være fiolen i den faktisk. Fiol har en tendens til å dufte veldig forskjellig på folk. Ikke bra på meg, dessverre.

Korist: Ah, det blir et bra kjøp!

Sofia: Så hyggelig, takk for det! :)

Parentesfantomet: Jeg har faktisk på en Hanae Mori i dag - den som heter Magical Moon.

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Ja, veldig romantisk, kjøpte to-tre til på den reisen + har veldig sterkt forhold til den jeg brukte i bryllup og på bryllupsreise - det er fint! :) Har ikke skrevet om kaprifolparfymen ennå nei, i likhet med ganske mange andre.. har en lang liste på vent :)

Lille pu: Smart å ha en i veska! Perfekt å bruke små sampleflasker til sånt. Eller solid-parfymer da, som du gjør.

Anonym sa...

Akkurat nå er det Shalimar og Fidji - men om to uker skal jeg til Berlin og DA skal det sniffes inspirert av denne bloggen :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Kjerstif: mmm, Shalimar... Fidji har jeg ikke sniffet på på årevis, det må jeg sannelig gjøre snart. Forresten, hvis du er den samme som kommenterte orgel-posten for noen måneder siden, kom det en ny opplysning til deg i dag - se nederst her!

Anonym sa...

ÅÅH jeg savner Fidji!! Den er bare å få på nett, eller? Kan noen oppklare? Favoritt pr nå er Silver Rain (la Prairie) og Fendi Palazzo..

Anonym sa...

Jeg er veldig glad i Elizabeth Arden sine. Spesielt den som heter noe med tea (grønn). DKNY er en favoritt og :)

Lykkelinn sa...

Min absolutte favoritt er den norske parfymen Laila av Geir Ness. Litt småskeptisk til selve fyren, men parfymen lukter deilig og svalt av liljekonvall, og jeg har fått mange komplimenter på at den lukter godt på meg.

... at det er den samme som jeg brukte da samboeren min og jeg og ble kjærester for 11 år siden gjør også sitt til at den er min favoritt... :hjerte:

Anonym sa...

det var meg ja - og jeg kom på navnet til slutt jeg også :-) takk likvel !

Micha sa...

Min favoritt er Chanel Coco Mademoiselle. Jeg liker den fordi den er så tilstede, men uten å være "in your face". Den er feminin og myk, men ikke for varm og søt/vaniljete. Den er diskrét, men man legger likevel merke til den. Egenskaper som også beskriver min egen personlighet. En presentasjon av meg selv i duftform, på en måte.

Anonym sa...

Chance fra Chanel!!!

wine-fueled narcissism sa...

Jeg har også Chance og Coco Mademoiselle som to klare favoritter, men også YSL Cinéma. Ikke så spennede kanskje, men de mer eksperimentelle innslagene i samlingen kan liksom ikke karakteriseres som favoritter siden de bare brukes en sjelden gang. :)

Delirium~ sa...

Laura fra Laura Biagotti fordi den er en frisk og ren duft.

For litt søtere dager liker jeg Sui Love fra Anna Sui. Falt først for sommerfuglflakongen, deretter for lukten!

Og Beautiful fra Estee Lauder - men den er ganske tung for meg og alldeles ikke en hverdagsparfyme.

fru winther sa...

Iris Nobile, tenker jeg, samt Shalimar. Verker etter å teste duftene til l'Artisan Parfumeur også. I disse dager går det mest i syrinparfymen til Yves Rocher, den føles HELT RIKTIG akkurat nå.

Anonym sa...

Beautiful Frå Estee Lauder er min 80-tallsparfyme, og eg tek den på meg av og til av nostalgiske grunnar. Den er tung, men god og vekker deilige minner. Pleasures frå same firma har eg faktisk på meg i dag, den er 90-tallsparfymen min. Så fekk eg barn, og er litt på leit no. Eg likar godt Elle frå YSL, men den har litt lite karakter. Den klassiske Burberrydufta er og god på meg, men litt for "business".

Til kvardags er Lancome sin Aroma tonic passe grøn og fin, utan å bli heilt agurk. Eg var innom Sandvika storsenter ein kveld eg kjeda meg, og prøvde ein deilig parfyme som eg ikkje huskar namnet på, må tilbake. Ekspeditøren, ein ung gut på rundt 20, var så interessert og entusiastisk når det gjaldt parfymer. Artig!

Anonym sa...

Til anonym ang Fidji: jeg har heller ikke funnet den i butikk eller flyplass, men på nettbutikken shop4u, der koster den en slikk og en ingenting. Fidji er aller mest gode minner for meg-og jeg liker den enda bedre nå enn for 15 år siden.

Anonym sa...

Mine favoritter er Alien fra Thierry Mugler, Love in white fra Creed og Amarige fra Givenchy.
Får bestandig komplimenter når jeg bruker en av disse!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Like greit å satse på nett når det gjelder Fidji, tror jeg.

Julia: Green Tea er fresh!

Innmari: Klart, har man slike minner knyttet til en parfyme må man jo bare sørge for å bruke den mye!

Micha: Stilig å presentere seg gjennom en duft!

Anonym: Den leder hittil her i pollen, tror jeg!

Wine-fueled: Klassikere!

Delirium: Ah, Beautiful! Den drømte jeg om på 80tallet. Lenge siden jeg har prøvd den! Fin og litt tung!

Skriversken: Helt enig, her er det syrin minst annenhver dag.

Innkjøper: Aromatonic er kjempefin! For litt ekstra luksus i hverdagen - kjøp dusjsåpen også!

Kjerstif: Takk for info!

Anonym: Da bør du fortsette med det! :)

Anonym sa...

Narciso Rodriguez for her var det den skjønne guten på Sandvika storsenter anbefalte. Deilig!

glamoursosiologen sa...

Jeg bruker parfyme utfra dagsform og gjøremål. Til hverdags er La chasse aux Papillions fra L artisan nydelig. Ellers er Chance og Coco Chanel Madmoiselle veldig gode. Og musk oljen fra Narcio Rodriguez fantastisk, men veldig dyr.

Anonym sa...

Favoritten min akkurat nå er Infusion d'Iris fra Prada. Den er nydelig.

Pippilotta sa...

Min favoritt er Eau Torride fra Givenchy. Lukter liksom friskt og krydret på en gang. Og flaska gjør seg fint på badehylla.

Anonym sa...

Bruker forskjellige parfymer etter årstidene, men har en jeg liker ekstra godt. Panthere de Cartier fra Cartier. men liker også Versace signatur, Jaipur fra Boucheron og Tendre Poison fra Dior.

Anonym sa...

Salvador Dali si Femme a la tête de roses med duft av hav og lavendel. Frisk, flott og finurlig.

Louise sa...

Wild Fig & Cassis fra Jo Malone er favoritten akkurat nå.

Anonym sa...

For et halvt år siden tok jeg beslutningen om å bruke en annen parfyme enn det som har vært min trogne duftledsager i over ti år(!); Shiseidos Relaxing fragrance. Shiseidos parfyme er fantastisk, og jeg føler den hører til meg på ett vis. Men tiden var overmoden for en ny parfyme.
Nå veksler jeg mellom den og Paul Smith sin nye og vidunderlige Rose. Og er svært fornøyd. Og leker med tanken om å gjøre mer plass til enda en parfyme i badehylla.

Anonym sa...

Jeg synes det er viktig å skille mellom de som lukter godt, og de som lukter godt på meg.

Min favoritt på meg er Brit fra Burberry. Passe lett og passe mystisk.

Anonym sa...

'Coco' fra Chanel -trenger ingen nærmere presentasjon; "L" fra Lolita Lempicka - deilig, lakrisaktig vanilje, "Delice" fra Cartier - Toppnote: bergamott, rosépepper og Morello kirsebær. Hjertenote: hvit jasmin, gul jasmin, rosa jasmin (dufter litt som hvit fersken), fresia og fiol. Bunnote: tonkabønne, amber og sandeltre - herlig frisk og saftig og fristende.

Sarah sa...

hm, det er vanskelig å si. Jeg er og bare 16 år, så jeg har mye å lære på parfymefronten, men min nåværende favoritter er begge fra Paul Smith, Floral og Extreme. Boss Femme er også en jeg liker godt.

Målet mitt får vel være å oppdage andre parfymer, og utvide horisonten der.
(med Escada-parfymene mine jevnaldrene har på seg, klarer jeg rett og slett ikke)

nefertiti sa...

Sommerparfymen min de siste årene: Summer by Kenzo

I vinter brukte jeg Naomagic av Naomi Campbell.

tror jeg kommer til å holde meg til de to en stund til :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Innkjøper: Aha. En som ligner på den, er Sarah Jessica Parkers Lovely.

Sosiolog: Helt enig, La Chasse er kjempefin! Og alt det andre også.

La Dolce Vita: Iris er i vinden nå!

Pippilotta: Jeg husker ikke hvordan den dufter, men det høres fint ut! Jeg ser for meg flasken i allefall.

Glampl: Mmm, Cartier, de er så klassiske.

Oda: Den lyseblå/grønne som også heter Daliflor?

Louise: Som sagt, Jo Malone, jeg får vann i munnen! :)

Stine: Det er morsomt å prøve noe nytt i blant. Paul Smith er fin.

Fair: Absolutt, sånt kan variere voldsomt. Derfor er det alltid lurt å teste parfyme på seg selv og ikke bare på en liten papirlapp.

Hagenpåhytta: mmmm....

Sarah: Hurra, så bra at du står i mot Escada-presset! :)

Nefertiti: Kenzo summer er kjempefin!

Jorunn A. Hustveit sa...

Must de Cartier.
Parfymevarianten altså.
Brukte den i ca 1990. Men for et par år siden klarte jeg å oppspore den igjen. Den er tung og veldig spesiell, og blir ofte lagt merke til og kommentert - på en positiv måte. Men en må bruke veldig lite ellers blir det altfor voldsomt.
Prisen er også ganske så glamorøs...
Det er iallfall ikke en parfyme man støter på hvorsomhelst.

Anonym sa...

Mine favoritter er Miss Dior og ô de Lancome som sommerparfyme. Begge lette gode dufter. Den siste har en fruktig duft og gir herlig sommerstemning!

Anonym sa...

Jeg har i mange år brukt Issey Miyake L`eau D'Issy. Jeg liker de friske duftene med litt tung parfymebunn, ikke slike som minner om såpe-friskhet.
ER litt lei av den nå, så nå leter jeg etter en ny.
Max Mara, med friskhet og litt sjasminduft ser ut til å kunne bli min nye favoritt, men må prøve den ut litt mer.

Anonym sa...

Favoritten er Gucci Eau de parfume. Liker også DKNY Be Delicious og Lacoste Thouch of pink. Har lyst på ny parfyme som lukter liljekonvall! Elsker duften av dem men synes ofte parfymene med liljekonvall lukte så kunstig, noen forslag? De selger forresten Clean parfymen på estitiques nettshop..

Anonym sa...

L'eau d'Issey fra Issey Miyake, min standard i flere år. Jeg er veldig glad i vannliljer, og som avveksling bruker jeg i blant den nye Aqua lily-duften fra Body Shop. Hvis jeg føler meg i det vår- eller sommerlige hjørnet passer det godt med Green Tea fra Elizabeth Arden, og så likte jeg lenge Aqua de Gio, men nå synes jeg plutselig den har blitt for søt.

Anonym sa...

C:

Litt lengre opp i kommentar feltet nevnte Innmari en parfyme med liljekonvalduft:

"Min absolutte favoritt er den norske parfymen Laila av Geir Ness. Litt småskeptisk til selve fyren, men parfymen lukter deilig og svalt av liljekonvall, og jeg har fått mange komplimenter på at den lukter godt på meg."

frikke sa...

hmm.. denne er vanskelig siden lukter er så individuelle og passer til forskjellige anledninger. Noen gir meg også kun minner av noe fint.

Jeg tror jeg bare ramser opp noen av favorittene mine: Sonia Rykiel (originale røde genseren), Obsession Night (Calvin Klein), Shalimar (Guerlain), Chance (Chanel), Coco (Chanel), Prada (Prada), Elle (Georgio Armani) Lolita Lempicka (den originale), Stella McCartney (den originale), Angel Innocent (Thierry Mugler), Hot Coutoure (Givenchy), Brit (Burberry), Relaxing (Shiseido) og L'eu par de Kenzo, Flower (kenzo), Jungle (kenzo) hmmm.... nå setter jeg strek. Kunne jo bare fortsatt, og kommer sikkert straks på flere jeg har glemt her nå.

Anonym sa...

På mannen er det dog bare en ting som gjelder: CK Be.

(Han passer også til en duft med det aldeles fabelaktig cheesy navnet Geirpower, det er vel vår venn Geir Ness igjen, tenker jeg.)

Anonym sa...

Secretary; Takk for svar så også det men, det at den er norsk gjør meg litt skeptisk...

Anonym sa...

Trésor... aahhh. den er bare helt utrolig perfekt og minner meg om mamma da jeg var liten. chanel allure på kvelden, føler det er litt mer krutt i den.

Glamourbibliotekaren sa...

Tidstyvjeger: Jeg liker den godt i allefall :)

Anonym: Lenge siden jeg har prøvd dem. Men de er jo klassikere!

Secretary: Enig, å bruke parfyme for å dufte såpe føles litt underlig - som om man bruker parfyme istedet for å vaske seg, haha.

C: Har du testet de gamle Diorparfymene? Det er en av dem som dufter liljekonvall - tror det er Diorissimo. Comme des Garcons hadde en fin en i sin grønne serie, men den er dessverre utgått såvidt jeg vet.

Annetten: Friske dufter!

Frikke: Det er kjempevanskelig, jeg er så glad for at jeg slipper å svare selv :-D

Ulrike: Ja, jeg har også minner knyttet til Trésor - stjal mamma sin i blant.

Anonym sa...

Min evige høst- og vinterfavoritt er Body Shops Woody Sandalwood. Den største favoritten er likevel Diors Forever and Ever. Du husker kanskje min eufori da den igjen var mulig å kjøpe etter mange år utenfor rekkevidde? Nå har jeg fire flasker stående, tror jeg.

Anonym sa...

Shalimar. Sean John.

Anonym sa...

Nei, ikkje den. :-) Ein får berre tak i den på Dali- museumet i Paris, så den er ikkje så kjend.

Anonym sa...

Jeg liker lette/ romantiske/ feminine parfymer, som ikke er for søte eller fjortisaktige, og som ikke lukter "agurkaktig" (hvis du skjønner - litt for friskt...). Har prøvd tyngre parfymer, men de funker bare ikke på meg. Føler jeg får klaus.

Liker bl.a Gucci 2 (rosa flaske), Young Sexy Lovely fra YSL (som sommerparfyme), en diskret roseparfyme fra L'Occitane og Bvlgari fra.. Bvlgari (rund sølvflaske). Flere av disse kan sikkert lett karakteriseres som "ungpikeparfymer", men det er dem jeg liker :) De lukter visst friskt og mildt på meg, sier både søstre og venninner, og det liker jeg.

Mannen min er like immun mot tunge, søte parfymer som meg, og det er også koselig å lukte godt for den personen man omgås mest :)

H.

Glamourbibliotekaren sa...

Siri: Mm.. takk for at du hamstret Woody Sandalwood +++ til meg den gangen!

Anonym: Shalimar er blant mine yndlinger også!

Oda: Aha. Daliflor har visstnok den samme inskripsjonen nemlig :)

H. Skjønner hva du mener med agurk-aktig. Tror kanskje det er det som kalles Oceanic. Fikk en overdose på midten av nittitallet..

Anonym sa...

YSLs Cinema :)

Populære innlegg