lørdag, juni 14, 2008

Katter og god karma

Min forrige katt, Zara Leander


Det er sikkert flere enn meg som har vært helt besatt av å se på løveungene på webcam de siste dagene... Men hvorfor ikke adoptere din helt egen katt? Bor man i by, og har allergikere i nær omgangskrets, kan det være litt vanskelig å ha katt hjemme. Men dyrebeskyttelsen trenger alltid støttespillere, så de tilbyr fjernadoptering av katter. Man betaler 50 kr i måneden, får bilde av katten sin (og et og annet brev skrevet på svært muntlig språk - håper pengene dekker rettskrivingskurs for kattene også...), og selvfølgelig muligheten til å besøke katten der den bor.

Her kan du adoptere en Oslo-katt, og her kan du finne ut andre måter å støtte dyrebeskyttelsen på. Kanskje finnes det et lokallag i nærheten som også tilbyr fjernadopsjon. Uansett hva man velger å gjøre, er det fint å støtte dyr i nød.

Jeg har vært adoptivmor i sju år, og i løpet av disse sju årene har jeg kanskje hatt ti katter - for de får jo nye hjem etter en stund, og det er jo også målet. Da blir jeg tildelt en ny katt, med bilde og brev. Bildene henger på kjøleskapet mitt. Sløve katteblikk myser mot meg hver morgen. Herlig.



Min nåværende katt, den sløve Atlas


11 kommentarer:

Mie sa...

Så herlig! Jeg er kjempeglad i katter men kan ikke ha en selv på grunn av at jeg bor i byen. Nå skal jeg bli adoptivmor! :)

Ingvild S L sa...

Meget bra at du setter fokus på katter! De blir desverre ofte glemt...
Selv fant vi får katt på gaten en kald januar kveld for 5 år siden. Vi hang opp lapper og spurte rundt men ingen respons.
Så Rosa ble vår sølvpelsede datter og hus-diva!

EyeeShare sa...

Vi savner vår katt.
Lille vakre og supersensetive drapsmaskinen E.T. ble satt bort "på fòr" for et par år siden da det ikke var tillat med katt i leiligheten vi flyttet til. Da vi kunne ha lillegutten igjen, 2 år senere, var ikke menneskene lengre å finne. De hadde flyttet, skiftet tlf nummre, og jeg hadde bare fornavnene.
Jeg føler meg uansvarlig. Men jeg håper han har det bra. De virket som gode folk. Jeg snufser litt i sjela.

Takk for tipset om fjernadoptering. Vi har sendt inn skjema i dag. Og dette tipset skal videreformidles =)

Anonym sa...

For dere som bor i Oslo, så mener jeg Kattehuset trenger kattekosere. Dvs de trenger frivillige, men dette er jo en glimrende mulighet til å dekke kattebehov selv om man ikke kan ha de hjemme.
http://www.fod.no/viewPage.php?page=frivilligKatt.htm
(Selv fikk jeg aldri rota meg til å melde meg som frivillig, men tenkte på det mange, mange ganger.)

Bra tiltak med puseadopsjon!

Anonym sa...

Dett høres ut som ein god ide, trur eg må sjekke om det finnes noe slikt i Bergensområdet også. Eg er kjempeglad i katter og har alltid hatt katt, men med ein allergisk sønn måtte vi gi bort gullene.
Eg savner katt hver eneste dag !

Glamourbibliotekaren sa...

Alle sammen: Det er hyggelig at det er så mange kattevenner blant mine lesere! :)

Anonym sa...

Så fint at det går an å fjernadoptere katter! Foreningen for omplassering av dyr gjør en kjempejobb!
Er selv "mor" til omplasseringskatter; to sjarmerende typer med meget markante personligheter, den ene rufstete i stilen og veldig kjælen, den andre mer klassisk katt med mye av villdyret i seg :)

frikke sa...

Denne muligheten visste jeg ikke om. Tusen takk! Nå blir jeg sporenstreks adoptivmor :)

Anonym sa...

Jeg skal nå kjøpe hund, men nå skal jeg også fjeradoptere en katt! Takk for et veldig bra tips!

Anonym sa...

Takk for tipset. Min kjære elskede Mons ble i går kveld overkjørt av en ond person som bare stakk av. Er så ufattelig lei meg. Orker ikke å få tak i ny katt på en stund, så da blir nok fjernadoptering løsningen isteden.

Glamourbibliotekaren sa...

åå, så grusomt :( Kondolerer så mye..

Populære innlegg