søndag, juni 22, 2008

Regn

Kaprifol i regnvær

Noen fant bloggen min ved å google "gjøre i regnvær". Jeg aner ikke om hun/han fikk svar på det hun/han lurte på, men jeg kan i allefall liste noen av mine favorittaktiviteter i regn! Det er jo hundrevis av ting man kan gjøre som i og for seg ikke har noe med regn å gjøre, men de jeg nevner nå innebærer at man faktisk liker regn, at man lar seg fascinere av det, og benytte seg av det som stemningsskaper på ulike måter.
  • Gå tur med iPod - nesten ingen er ute, man har fortauet/skogen/parken for seg selv, og verden blir en annen når det er vann overalt og fin musikk i ørene. Paraply er en fordel, eller regntøy.
  • Sykle tur langs en elv. Skjermer på sykkelen er en fordel. Vannfast mascara likeså. Det kan være svært terapeutisk å suse avgårde mens regnet pisker i ansiktet.
  • Spille Chopin (enten på piano eller platespiller) med vidåpne vinduer eller balkongdør.
  • Pledd/sofa/te/bok/film/stearinlys, den er jo helt klart en klassiker blant mine lesere. Mens man stadig titter ut og blir fascinert av styrtregnet.
  • Om kvelden: Ligge stille og lytte til regnet før man sovner.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Dette innlegget passet meg godt, ja.
Jeg ble super-glad når det begynte å regne her i Trøndelag etter en lang godværs-periode.
Jeg var så fornøyd med den nye regnjakken min, og nå fikk jeg endelig prøve den ut. Og den var glimrende!
Ikke for at jeg ikke kan like sol, men regnet har også sin sjarm. :-)
Og skogstur med store sommer-regndråper! Jippi!

Anonym sa...

De to siste punktene er mine beste favoritter! Samt å gå i botanisk hage etter regnet og fotografere blomster med nydelige vanndråper på.

Fornuftig forsker sa...

Mange gode tips! Regnvær er også supert å bake eller sylte i. Lukten av nykokt bringebærsyltetøy inne i regn er helt fantastisk. Når det regner, kan man være lat, eller føle seg sprek og frisk hvis man går tur. Når det er fint vær, er følelsen av at man må gjøre noe, må være ute, mye sterkere.

Anonym sa...

Eller kose med fine, våte pusen....ugh....Må si pelsdyr er mest sjarmerende når de er tørre, men de har noe litt snodigteit over seg når de er våte.

Ser liksom litt brydd ut på et vis...

Heldigvis er min lille sorte så oppdragen at hun legger seg på sin faste plass, riktignok etter å ha vært i vinduskarmen og etterlatt seg noen sjarmerende små potavtykk og ristet seg litt....

Glamourbibliotekaren sa...

Anna Lovinda: Ja, det må både sol og regn til, ellers blir man jo gal.

Frk. Rosenhoff: Mmm, absolutt!

Forsker: Helt enig :)

Vipspips: Hehe. Det beste er dog om vinteren - lukten av kald snøpels er det beste som finnes!

Anonym sa...

Ting å gjøre når det regner: Bade! Særlig hvis hytta ligger like ved vannet...:-) Anbefales, det blir varmere under vann enn over!

Populære innlegg