onsdag, juli 02, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Brighton


Kjære Glamourbibliotekar,

Jeg vender meg som alltid til deg og leserne for gode reisetips ;-) Jeg og en venninne/kollega skal på konferanse i Brighton i september. Har du eller noen av leserne tips til hotell, spisesteder, shopping, ting man bør se etc?

Vennlig hilsen GS


Hei!

Denne delen av England med de gamle badebyenes småshabby strender og pirer med pariserhjul har alltid fascinert meg, men jeg har ennå ikke vært der! Jeg overlater oppgaven til mine bereiste og anglofile lesere, så plukker jeg opp noen tips selv også.

mvh
Glamourbibliotekaren

(bilde fra Wikipedia)

9 kommentarer:

Anonym sa...

var bare der på gjennomreise og så the royal pavilion. anbefales!

Elin Maria sa...

Brighton er en helt nydelig og herlig by. Kjempekoselig å spasere langs sjøkanten, men også i de trivelige handlegatene. Vi var på en helt fantastisk italiensk restaurant, som jeg desverre ikke husker navnet på... Den var liten og intim, med kanskje 20 spiseplasser. Kvalitetsmat til tusen. Etter litt søk på nett tror jeg den het La Capannina, og du kan finne den her: http://www.brightonlife.com/italian-restaurants/la-capannina-490.html. Ellers var det massevis av spiseplasser å velge mellom, opp til flere i hver gate (Pizza Hut er også en vinner).

Vi lå på et hotell drevet av en familie, og det var kjempekoselig! De var så service-innstilt, og laget til og med frokost til oss som de satte på rommet kvelden før da vi måtte reise kl. 4 om natten. Koselig og personlig. Men desverre husker jeg ikke hva det het... Skal lete litt videre, og om jeg finner ut av det skal jeg poste en ny kommentar. Det er i alle fall et hotell å anbefale! : )

Anonym sa...

brighton bringer meg tilbake til de gode gamle dager i london hvor det akkurat på denne tiden av året var fast tradisjon - i tillegg til å spise jordbær, drikke pims og se tennis på wimbledon - å reise ned til brighton på sommerdagstur for å få den årlige engelske brunfargen...(for den får man nemlig ikke i london...men en dag i brighton gjør susen!).

for london'ere var/er brighton stedet for beach-og partyliv, for rekreasjon og frisk luft...ingenting er som lufta i brighton!...sukk!

anyway: dette var kanskje ikke svar på spørsmålet, men brighton er så lite og oversiktlig at man ikke burde være redd for å gå glipp av noe der nede.

et apropos: det er VELDIG mange som bor i brighton og jobber i london - kun 1 time med toget. hva med å bo i london og pendle til brighton på konferanse?

Elin Maria sa...

Her er hotellet: http://www.estebanhotel.co.uk/welcome.html

Anonym sa...

Åjaaaa!! Pimms Cup - nå med det samme! Det er sommerdrinken sin, det! Takk til 'the v', her strømmet det på med minner....

Anonym sa...

Brighton er deilig. Har stort sett bare vært i nederste del, nær havet og piren, der er det ganske bohemsk - mange smug og masse spennende butikker. The Brighton Pir er vel et must, men med mange mennesker, boder og tivoli kan det være litt masete også. Så kommer det an på hvor lenge dere skal være der, for hvis dere har tid kan dere ta toget ca. 4 stopp til Lewes - som er en meget vakker by, og der kan dere ta drosje fra togstasjonen til Charleston som er et hennrivende hus. Søsteren til Virginia Woolf - maleren Vanessa Bell bodde der og de lagde egne tapeter etc. Linken er her http://www.charleston.org.uk/
L1

Smilla sa...

Om dere har tid til litt fysisk aktivitet anbefaler jeg en flott spasertur fra Marinaen til nabobyen Rottingdean. Turen går langs sjøen og du kan stoppe halvveis å få litt kaffe og is på en koselig liten kafè. Turen tar ca. 45 minutter hver vei og jeg tok den for ca. 7 år siden :O)
(har kvalitetsjekket og den er fortsatt flott ifølge kollega som har leilighet i byen).
Gamlebyen i Brighton er også verdt å se. God tur!

Anonym sa...

Tusen takk for tips!

Anonym sa...

Hold deg til the Lanes når du skal spise (gågateområdet) og shoppe og unngå seafront-restaurantene med mindre de kommer anbefalt. Her betaler du stort sett for utsikt, ikke mat. Og for guds skyld: Pizza Hut er ikke lov.

Populære innlegg