lørdag, juli 12, 2008

To catch a thief (1955)

Cary Grand spiller John Robie, tidligere juveltyv som under tilnavnet "The Cat" snek seg rundt på hustakene og inn i hus for å stjele rike menneskers diamanter. Nå tilbringer han tiden på sin vingård i sør-Frankrike, men da juveltyverier etter The Cats oppskrift forekommer, blir han hovedmistenkt selv om han ikke har drevet med denslags på årevis. Ergo må han oppklare saken selv for å bevise sin uskyld.



Grace Kelly spiller Francie, en ung amerikanerinne som sammen med sin mor er på ferie på Rivieraen. En forsikringsagent har gitt John en liste over mulige kommende ofre for den nye juveltyven, og Francie og hennes mor står øverst. John går undercover og later som om han jobber med forsikring. Han vil ta tyven på fersk gjerning.



Men Francie er ikke dum. Hun fatter straks hvem han er, og tror sågar han er tyven denne gangen også.


Det er han knappast.


Det er alltid morsomt å lete etter Hitchcock i Hitchcock-filmene. Han er jo der et sted. Denne gangen i baksetet på en buss, og vi ser han i brøkdelen av et sekund når Cary Grant titter dumt bort på han og Hitchcock titter dumt tilbake.

Grace Kelly var virkelig en all-American girl, blond, vakker, men med en kjølig eleganse. Dette var den siste filmen hun gjorde for Hitchcock før hun ble fyrstinne året etter.

Cary Grant er en av mine favoritter. Definitivt. Jeg må snart se North by Northwest igjen. For ikke å snakke om Charade!

(bilder:stills)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grace Kelly var så stilig en dame.
Vet du hvilken parfyme som var yndlingsparfymen hennes?

Glamourbibliotekaren sa...

Parfymehuset Creed laget jo Fleurissimo til hennes bryllup i Monaco, så jeg antar hun var glad i den :)

Anonym sa...

Burde kanskje sett en Grace Kelly-film eller to. Var på fotomuseet i Berlin på fredag, og der var det en midlertidig utstilling med papparazzibilder. Grace Kelly figurerte på mange, men alltid velpleid og in control. Og vakker,selvfølgelig. Samme med Audrey Hepburn, men ikke nødvendigvis med Anita Ekberg. Men hverken min kjære eller jeg har sett en film med Grace Kelly, så inntil videre er hun bare et pent fjest med en først romantisk og så tragisk historie.
(Paparazziutstillingen kan foresten anbefales, sammen med Helmut Newton-bildene. Ligger like ved Zoologische Garten t-banestasjon i Berlin.)

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Velpleid og in control, bra beskrivelse :) Hun var vel kanskje ikke den største skuespilleren, men har gjort en del morsomme filmer.

Anonym sa...

Åh, Charade! En film jeg ennå ikke har hatt sjansen til å se. MEN: I forbindelse med siste tur til Paris bodde vi faktisk på Charade-hotelle (se autentisk bilde: http://www.hotel-saintjacques.com/en/confort9_en.htm). Hôtel Saint Jacques ligger perfekt til i Latinerkvarteret, og kan virkelig anbefales: fine rom, særs vennlig betjening og frokost på sengen. Prisnivået er også hyggelig. Lengter tilbake!

Populære innlegg