mandag, august 18, 2008

En liten interiørutfordring til mine kjære lesere


Det eneste som er litt dumt med vår kjære leilighet, er at veggene er vanskelige å borre i. Man må liksom treffe på akkurat. Vi har opplevd at ting vi har hengt opp, har deiset i gulvet etter en halvtime - og er følgelig litt engstelig for å eksperimentere for mye med hyller og bilder og hva annet man henger på vegger. Det er med andre ord COMMITMENT å henge opp noe her.

MEN: På soverommet har vi en halv vegg som bør freshes opp litt. Og her kommer dere, kreative og oppfinnsomme mennesker, inn. Det handler om den delen av veggen som går langs langsiden av senga (som står inntil veggen), og ikke hele veggen - for etter senga kommer skapene våre. Tapetsering blir derfor et litt for stort prosjekt akkurat nå, da vi isåfall måtte fram med skapene. Det samme med maling (som uansett ikke ville løst problemet i særlig stor grad). Men veggen er kjedelig som den er, og den er litt skjoldete og vi har sparklet hullene etter det som raste ned... så noe bør dekke den til. På tverrveggen, altså der vi har hodene våre, henger to gule lampetter i dansk design - Verner Panton-aktige. Det vi evt. skal gjøre med langveggen, må passe til disse.


Vi kan ikke henge opp noe tungt. Masse småbilder er uaktuelt og føles rotete. Et digert tungt bilde er uaktuelt pga tyngden. Og jeg vil ikke henge opp et hvilket som helst bilde bare for å henge opp noe.


Det er altså en hel del begrensninger her. Men det finnes jo dem som nettopp blir inspirert og ser løsninger og får blod på tann av sånt. Eller? Anyone? Alle forslag mottas med takk. I mellomtiden blar jeg gjennom mine ti årganger med Living Etc.

Update: Takk for alle bidrag! Vi fant dog ut av det på egen hånd og gikk for den opprinnelige planen til glamourgemalen. Vi er ganske kresne... Og veldig nøye på at det ikke skal gi et rotete uttrykk. Men takk allikevel! Kanskje andre ble inspirert?

(bilde:ukjent)

28 kommentarer:

Anne på Moseplassen sa...

Hva med å henge opp noe stoff?
Enten rett og glatt eller drapert. Florlette eller tunge stoff kan begge brukes. Oppheng kan være gardinstangsystem, stekt wire, stifta i taklista med pyntelist utenpå, eller dere kan lage en diger ramme og spenne over, som et kjempekanvas, og la det stå på gulvet.
En sånn ramme kan du jo forresten dekke med så mye forskjellig, feks lage oppheng av platecovere eller bilder eller perleforheng eller annet.

Glamourbibliotekaren sa...

Mmm.. slett ikke dumt. Har tenkt en del på akkurat det, men litt usikker på hvordan vi skal gjøre det uten at det ser ut som en hybel fra gymnastiden i en sokkelleilighet der man sitter under pledd og drikker te og brenner røkelse og må legge tepper over sofaen fordi den er så stygg, hvis du skjønner hva jeg mener :-D Men kjempecanvas er absolutt ikke dumt.

Anonym sa...

Vet det går an å bestille plakat av sitt favorittbilde, maleri eller landskap eller en trapp som går opp(for å skape dybde i rommet)hos ulike printingfirmaer. En kan velge størrelse selv (feks like stort som den veggen) og så kan det festes feks med dobbeltsidig tape eller knappenåler øverst og nederst, det blir minimal tyngde samt dekorativt. Så ideen i "Rom1-2-3" i vinter, der en mann hadde dekorert en vegg slik og han hadde brukt en trapp, det var ganske kult. Hva med en svær plakat fra gulv til tak med bilde av et tre og en hengekøye? Alt er mulig, men i og med at det er på et soverom, bør det du dekorerer med kanskje relatere til ro og avslapning?

Glamourbibliotekaren sa...

Ikke dumt det heller. Utfordringen blir dog å finne noe som ikke er for dominerende, da jeg ikke vil forminske romfølelsen - og det må passe til de gule lampene + mitt lille toalettbord.

Jørn Roeim sa...

Har du noen mål?

Glamourbibliotekaren sa...

Ca 2 x 2 meter kanskje, men det behøver ikke å være to meter bredt egentlig. Mellom én og to, vil jeg si.

Anonym sa...

Eit fint, stormønstra stoff (ala marimekko, men ikkje nødvendigvis det) spent opp på ei stor blindramme? Store rammer får du kjøpt på Søstrene grene på Sandvika storsenter eller på Clas Olsson.

Anne på Moseplassen sa...

Jeg fikk en ide til, du kan kjøpe en eller flere kryssfinerplater, lakke de eller male de eller tapesere de eller trekke de eller decopage de eller? og stille opp inntill veggen (må jo festes litt da) feks en plate på 240x120.
Din private lille inspirasjonsplate?

Anonym sa...

http://www.etsy.com/view_listing.php?ref=sr_list_12&listing_id=14400165

Anonym sa...

fikk en litt crazy ide... et slags himmelsengsopplegg? Da kan du bytte stoff som det passer deg... Bare en tanke.

C-mor sa...

Du har jo av og til presentert egne kjoler som er riktig så fine. Hva med å finne et par fine knagger,finne et par pene kleshengere i din stil og heng opp en kjole eller to - da kan du jo skifte ut av og til ? Mye brukt i interiørblader på barnerom, men det kan jo funke like bra for voksne!Heng evt. opp en enkel hylle som knaggene kan henge oppunder, og sett på et par pyntegjentander du liker.

Anonym sa...

Kirsch har et lurt H-system, som er en romavdeler, med to stenger som går fra gulv til tak, og en tverrstang. Vi brukte en slik for å få dobbelt lag med gardiner. Kostet rundt 1200 kr. Fordelen er at den er flyttbar, så man kan bruke den andre steder hvis det ikke helt funker. Så kan man jo henge opp hva som helst innenfor den tyngden de angir, om det er gardin eller bilde burde jo være revnende likegyldig. :)
http://www.kirsch.no/no/products/Room-dividers/H-system/
Vi bestilte vår på Princess på CC Vest, men de kan sikkert bestille i alle Princessbutikker eller andre som fører Kirsch.

Frøken Makeløs sa...

Jeg tror jeg har litt samme problem som dere - kan heller ikke henge opp tunge ting på veggene mine. Jeg har løst det ved å kjøpe litt fin mønstrete tapet (stoff funker også men jeg fant aldri noe jeg syntes var fint nok) og feste det på en blindramme. Jeg laget blindrammen av noe veldig lett materiale (som jeg selvsagt ikke vet hva heter, men de som jobber på Maxbo osv er stort sett veldig hjelpsomme!) så da veide bildene nesten ingenting :-)

Anonym sa...

Kjøp en veggdekorasjon hos Ikea. Med motiv av Gustav Klimt. Billig og fint!
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90109864

kristine sa...

Vintage eller loppemarked er tingen. Finn en gammel gardin i et fantastisk mønster. Hvus du er heldig er stoffet så lett at du kan henge den opp med knappenåler å få det til å se ganske usynlig ut.

Ingrid sa...

Hva med dekorative klistremerker?

https://tapetshop.secure.flexiweb.no/page/products/120000/

Anonym sa...

Har ingen gode tips om hva du skal henge opp, men det finnes verktøy til å lokalisere spikerslag :) En kjapp googling fant denne

"Scanner Multifinder pro"

http://www.mamut.net/controls/shop/shops/3/default.asp?wwwalias=verktoys&gid=384

men en hvilken som helst byggvareforhandler kan sikkert hjelpe deg.

Snow Queen sa...

Jeg har et lignende problem pga utstrakt bruk av gipsplater i leiligheten min. Og det som ikke er gips, er mur...

Vinyl-klistremerker funker ganske bra. Siden de ikke henger sammen kan du plassere de ulike delene av mønsteret / designet slik du vil. Eller du kan kjøpe flere og lage din egen kombinasjon. Istedetfor å komme med masse lange linker til forslag og eksempler la jeg ut noen her:

http://thelittlepleasuresinlife.blogspot.com/2008/08/decorating-bedroom-wall.html

Lykke til!

Anonym sa...

Hei
Vanskelig å komme med masse forslag uten å ha sett bilde. Men etter det jeg skjønner er det en soveromsvegg som vender ut (derav betongvegg) uten vindu, men med seng i det ene hjørnet og skap i det andre? Og du ønsker kun å gjøre noe rundt/over langsiden av sengen? Her kommer noen forslag:

-ram inn sengen med en stor malt kvadrat i en spenstig farge, eller et mønster (http://www.potterybarn.com/content/shop/srbr1/index.cfm=

-bruk stickers, du finner mange kule på http://www.fermlivingshop.us/stickers/

-finn et fint bilde du har tatt, print det ut på lerret (allkopi gjør dette for deg) og heng opp. Dette veier ikke mye og krever bare et enkelt feste for betong (se http://www.artifix.no/pages/innramming/opphenging--estetikk.php

-istedenfor tapet kan du male på frihånd. Det trenger ikke være avansert, et par krusseduller i lekre farger gjør susen. Jeg liker denne (både kjolen og veggen) http://www.keyna.no/showGarmentW07.php?id=9

Anonym sa...

Jeg er på nippet til å kjøpe bildelister fra IKEA, kunne kanskje vært noe for veggen din? De er 9 cm dyp, og fås i ihvertfall 2 ulike lengder. Får du først festa dem på veggen kan du flytte og bytte bilder, dekorasjoner, telys, små vaser etc. uten å lage nye hull. Smart spør du meg, og superbillig!

Jørn Roeim sa...

Jeg er enig med anonym, gå til allkopi med et bilde du/dere selv har tatt og liker godt, og få det printet ut i kjempeformat. Det kan gjøres på lerret eller glatt duk, men også monteres på plate.

Jørn Roeim sa...

Men på plate kan det jo bli litt vanskelig å transportere.

Delirium~ sa...

Kanskje noen andre som har foreslått slikt, men ...

http://www.whatisblik.com/

Anonym sa...

http://www.whatisblik.com/prose.html

Anonym sa...

Hva med et veggteppe som var så populært før, og som står i stil med fargen på lampene?
Har et selv som passer godt inn. Det er heller ikke så tungt å henge opp på f.eks murvegger. Og skjuler godt skjolder og hull i veggene.

hvitstil.com/Christine sa...

Hørtes ut som du hadde bestemt deg, men ville likevell tipse deg om en sjablong. Hva med ett sitat fra en favoritt sang, ordtak el.

På min soveromsvegg har jeg dette sitatet. http://bp1.blogger.com/_9DAcf_ANfis/RjYvIIU55ZI/AAAAAAAAAIM/Ox_9XSSvJrs/s1600-h/P1020984.jpg

Det kan kjøpes i akkurat den størrelse og med det innhold du vil. Bare tape sjablongen på veggen og male litt. Super enkelt. Jeg bestilte min på Vollywood i Vollen. (www.vollywood.no)

Anonym sa...

HVA var gemalens opprinnelige plan? Jeg døøør av spenning!

Anonym sa...

Masse muligheter når det gjelder å dekorere rommet. Først synes jeg man skal begynne med et teppe, for så å se på hva man kan gjøre på veggene. Billige plakater og posters gjør en kjempeforskjell. De har masse billig på http://www.pozters.no Plakater er vel finest med ramme, men velger du uten slipper du ofte unna med en 40-50 kr pr plakat. Dropp en halvliter på byen for å gjøre rommet pent for flere år? Plakater og postere er verdt penga, spør du meg...

Populære innlegg