lørdag, august 23, 2008

Et nostalgisk gjenhør

I mitt alfabetiske plateprosjekt som jeg begynte på for snart et år siden, altså der jeg lytter igjennom alle mine plater etter alfabetet (bortsett fra de klassiske, som jeg tar kronologisk etter komponistens fødselsår), har jeg nå kommet et godt stykke uti C. Nemlig CRA. Og dermed dukket Beverley Craven opp - debutplata hennes, som jeg nærmest slet ut da jeg var femten. Noen som husker denne? 


Min favoritt på albumet. 

Det er flere små fine perler på denne platen - denne var vel en enda større hit. (Jeg tok den opp på video fra pop-programmet Panorama på NRK i 1990, ledet av tvillingbrødrene Robert og Harald Stoltenberg.)

Etter Cra kommer Cro (heldigvis ikke noe Creedence her i huset), nemlig Crosby,Stills&Nash. Hurra!

Ny mixtape kommer senere i dag. 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Å ja! Denne vekker gamle gode minner.

Anonym sa...

Promise me er ein nydeleg popballade, elegant veksling mellom dur og moll, enkel, vakker tekst og Beverly Craven har ei lett, nærast "sprø" stemme som kler sangen veldig godt. Eg kan også heile denne plata utanat, og den vekker vemodige kjensler.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Mmm.. man drømte seg vekk fra tenåringsfrustrasjonene...

innkjøper: Japp, den vekslingen mellom dur og moll går igjen i flere av låtene på plata - hun er nok glad i det, den godeste Beverley :) Fin effekt også.

Anonym sa...

Ah...minner fra den tida da jeg var på mitt mest suppete-romantiske. Herlig. :-D

*prøver,bare på bøll, å nynne noe av Creedence, uten å lykkes*

Anonym sa...

Vet ikke om jeg skal sukke eller knurre til denne ;-) Jeg likte opprinnelig sangen (og dansa med den davaerende droemmeprinsen til den sangen en februarkveld i 1989!), men... Da jeg begynte paa folkehoegskole hadde jenta paa naborommet tatt opp denne sangen paa begge sidene av en 60-minutters opptakskasett. Da gikk jeg litt lei, kan du si. Men gjensynet var morsomt!

Anonym sa...

(og jeg vet kassett skulle hatt to s'er, men det gikk litt fort!)

Glamourbibliotekaren sa...

1989? Hmmm.. den kom på høsten 1990 - enten blander du låt eller daværende drømmeprins! :-D

Anonym sa...

Da blander jeg nok laat for dansen. Hmh... Der forsvant illusjonen om god husk!! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

haha. Jeg har nemlig kronisk god hukommelse på slike detaljer som når jeg kjøpte den og den platen, eller en eller annen låt var populær - hmm, kanskje bra jeg jobber med det jeg gjør ja. (Epiphany!!)

Grete Westrum Sortland sa...

Hørte mye på denne da jeg var 15 jeg også. Mimremusikk, ja :)

Populære innlegg