lørdag, august 16, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Sydney


Hei,
jeg titter innom/ leser bloggen din daglig, og har fått mange gode tips og ideer.
I november skal jeg til Sydney i bryllup til en norsk venninne, skal være der i 3 uker og vil gjerne ha reisetips fra noen som allerede har vært der? Håper på mange gode tips :-)
Mvh
Tine Andrea

Hei!
Operaen, obviously! Lesere - har dere Sydney-tips?

mvh
Glamourbibliotekaren

7 kommentarer:

Anonym sa...

Byen er fantastisk. Bondi beach må oppleves, og Manly Beach som er litt mindre. Du bør ta deg tid til en tur til Blue Mountains, fjellkjeden som ligger "bak" Sidney. Fantastiske fjellformasjoner og real wildlife!
Lucky you!

Anonym sa...

Lucky you! Båtur på fjorden slik at du får se operaen og broen fra en annen vinkel-fantastisk. Og dyreparken er flott. Blue mountains er en fin dagstur - ett tips er å sjekke nøye togene dit - noen tar veldig lang tid....operaen er en fantastisk opplevelse! Det er forøvrig utrolig mange skobutikker i Sidney med mye lekkert. God tur!

Anonym sa...

- Dyreparken Taronga Zoo er fin, og da får du en liten båttur med ferge over sundet. Ville nok gått for en lengre båttur også.
- Operahuset, gjerne med omvisning, siden du skal være der en stund.
- Sydney Aquarium, hvis du liker skapninger som lever i / ved vann. Veldig bra akvarium, synes jeg.
- Bydelen Surrey Hills er kul, det er litt sånn Soho / Grünerløkka. (Hvis de to kan sammenliknes. ;) ) Mye små butikker for designere etc. Anbefaler særlig "Mrs Red and Sons", har en stor rød dør og drevet at et fantastisk herrepar. Fin kermaikk og tøyvesker.
- Bydelen Enmore er enda mer alternativ, og kan være artig å besøke. Vi fikk ikke så mye tid der, men det er ikke altfor langt unna Surrey Hills.
- Vi fikk tips om den botaniske hagen, men rakk ikke å dra dit.
- Området rundt Darling Harbour er fint. Mange spisesteder og barer. Dette området tror jeg ble pusset opp / skapt til sommer-OL, så det er mye nytt.
- Hvis du får tid, så kan det være interessant å dra ned til Canberra. War Memorial er interessant hvis du liker historie rundt 1. og 2. verdenskrig. Omvisning i Old Parliament er også veldig artig, siden Australia er et så ungt land.
- IKKE bo på Novotel ved Darling Harbour, makan til dårlig service er det vanskelig å få på et hotell.

Anonym sa...

Jeg ELSKER Sydney... Og det er så mye å se og gjøre der at det er vanskelig å summere det.

Et par spesielle ting som vi fant ut mens vi bodde der, og som kanskje ikke alle turister får med seg:

Gå til The Domain som er en del av botanisk hage og still deg på det høydedraget som er rett foran kunstgalleriet (på den andre siden av bukten fra Operahuset). Om du er der rett før solnedgang kan du se alle flyvehundene ta av fra trærne i botanisk hage! De flyr først i samlet flokk rett over kunstgalleriet før de sprer seg ut over resten av byen. Veldig spesielt å se de enorme flaggermusvingene :)

Gå på markedet i Darling Harbour i helgene.

Ta havpromenaden fra Bondi beach og innom alle de andre strendene - veldig fin tur.

Gå igjennom Hyde Park på kveldstid og se etter possums! Det pleier å være ganske mange som spretter mellom trærne etter mørkets frembrudd.

Ellers er som nevnt akvariet og zooen svært bra.

Spis i tårnet - det koster litt, men ikke avskrekkende mye.

Se etter papegøyemannen i The Domain, han pleier å være der med poser av frø og han har alltid MENGDER med papegøyer rundt seg :)

*sukk* Det er mer også - jeg får helt vondt i magen, å bo der ett år er langt fra nok! :) Heldiggris som skal dit!

Snow Queen sa...

Jeg var bare i Sydney noen dager men anbefaler også akvariet på det varmeste. Bo gjerne på et hotell i Manly, vi gjorde det og tok ferja inn til byen hver dag. Flott start på dagen i tillegg til at det er deilig å bo litt rolig, synes jeg.

Broklatringen opp på broen ved operaen var en dyr og ganske kommersiell opplevelse men må innrømme at jeg syntes det var stas likevel. Det var kanskje ikke "The Climb Of Your Life" (som det stod) men fortsatt gøy å stå på toppen seint om kvelden og se på lysene på alle kanter. Dersom du gjør dette MÅ du dra på kvelden!

Blue Mountains er jeg også enig i at det er verdt å dra til. Kathoomba og Blackheath er små, søte byer og naturen i skogen fantastisk.

Dra gjerne litt nordover langs kysten også, surfekulturen i Byron Bay er verdt å oppleve!

Kathrine sa...

- Ta båten over til Manly, operaen er nydelig fra sjøsiden og Manly byr på en mer "lokal" opplevelse av Sydney.
- spis scrambled eggs og/eller coconut bread til frokost hos Bill's (Bill Grangers restaurant, i nærheten av Paddington), nyyyyydelig mat! Australias versjon av Jamie Oliver.
- Gå tur fra Bronte Beach til Bondi Beach, turen tar ca 45 min og går sjøveien langs klippene.
- spis frokost eller middag på Balmoral, fantastisk restaurant ved Balmoral Beach (og stedet for øvrig)
- botanisk hage anbefales, men ikke i den travleste sesongen (og du nærmer deg den når du reiser i november)
- ta tog til Parramatta og deretter buss til Baulkham Hills, og gå på møte i Hillsong Church. Fantastisk musikk og fantastiske mennesker.
god reise!

Anonym sa...

Tusen takk for alle tips, nå er det bare 2 måneder igjen, og jeg gleder meg som en liten unge :-)

Populære innlegg