mandag, august 18, 2008

Going back to my roots

Jeg har skapet fullt av diverse mer eller mindre eksotiske tesorter. Jeg har kjøpt i New York og Paris, venner har kjøpt i Kenya, Kina og Taiwan, det er helsekost-te, det er te hamstret i Sverige, det er diverse te-i-løs-vekt fra byens tebutikker, det er Le Palais des Thés. Egentlig har jeg bestemt meg for å ikke kjøpe noe nytt før jeg har drukket opp i allefall halvparten.

Men i dag på Ica fikk jeg cravings for gode gamle Lipton Yellow Label.

Nå sitter jeg og sipper te og føler meg som Penelope Keith i "Født på solsiden". (Noen som husker ukebladreklamen fra 80-tallet?)

Og jeg mimrer studiedagene hvor jeg og en venninne (you know who you are) drakk Yellow Label dagen lang.

18 kommentarer:

Anonym sa...

I Egypt er Yellow label basisteen som du får overalt. -Eigentleg litt skuffande, eg fekk nokre teposar av ein lokalt produsert te av hushjelpa vår, og den var veldig aromatisk og god, litt som Nepal-te. Deilig med mjølk og sukker i. Yellow label kan eg og drikke med sukker og mjølk, men den er ikkje ein favoritt.

Og eg har det som du, skapa fulle. Det som vart med heim var ein twiningsboks med arabiske bokstavar som inneheldt jasminte. Den er god! :D

Anonym sa...

Men eg lurer på ein ting: Korleis var Earl greyen frå Dean and Deluca? (Eg såg du hadde ei av potteplantene dine i ein slik boks) Eg er ein earl grey-person, men har variable erfaringar med amerikanske earl grey-blandingar. For ikkje å snakke om nokre chaiar eg har smakt, pføy.

Glamourbibliotekaren sa...

Dean&Deluca-teen er helt fin. Det er lenge siden jeg tømte den nå, men jeg mener den var ganske standard Earl Grey. Ikke som Twinings, ikke fullt så mye bergamot. Kanskje som Liptons Earl Grey?

Anonym sa...

Satt faktisk og tenkte på det samme i går kveld. Har utrolig mye te i kjøkkenskapet mitt nå. Blir nesten for mye. Så nå skal jeg drikke opp alt før jeg tillater meg selv å kjøpe ny te.

Anonym sa...

Jeg tømte nylig hele tebeholdningen min, den var temmelig omfattende. Det hjalp jo på å ikke bo fire kvartal fra Te-palasset lenger da ;)
Når jeg var helt tom handlet vi inn 8 nye slag :D

Anonym sa...

FAVORITT-teen min. Jeg drikker nettopp denne poseteen hele tiden. Elsker den.

Glamourbibliotekaren sa...

Randi: Lykke til! Jeg har aldri klart å holde det løftet selv :-D

Anne: Imponerende!

Julia: Ja, den er fin. En riktig klassiker.

Mie sa...

Hm. Jeg har alltid syntes Lipton er udrikkbar uten melk og sukker, mens twinings er perfekt med en liten sukett (her snakker jeg altså om earl grey).. Jeg liker ikke Liptons altså. Trodde egentlig det var noe alle var enige om, iallfall alle som liker te,men fra hva jeg kan se her tar jeg visst feil!
Kanskje det er fordi jeg digger bergamot uten å vite hva det er?
You never know :)

Frøken Makeløs sa...

yaikes, gul lipton er da aldeles fryktelig? så fæl syns jeg den er at jeg en gang spurte en flyvertinne om det var lipton eller twinings hun serverte da hun spurte om jeg ville ha te. jeg tror ikke hun forstod relevansen i spørsmålet mitt i det hele tatt. sukk..

Glamourbibliotekaren sa...

Mie & Frøken Makeløs: Dette viser jo at folk heldigvis har forskjellig smak :) Hvis noen serverer meg nypete, får jeg brekningsfornemmelser, hehe.

Jørn Roeim sa...

Mie: Ja, alle er enige om det. Bortsett fra noen, tydeligvis.

Anonym sa...

Det er i alle fall helt nydelig med te! Jeg drikker mer og mer te, og mindre og mindre kaffe.

Mie sa...

Hehe. Godt å høre. Forøvrig er jeg ingen feinsmecker på te altså, jeg setter trøstig på en kanne med Twinings Lady Grey daglig og har sjelden funnet noe annet som fungerer over tid i de mengdene jeg konsumerer! Men jeg liker godt en kopp med chili-te fra yogi, sammen med en bit sjokolade.. anbefales for alle som elsker chili :)

Anonym sa...

Selv er jeg nok litt te-gourmet. Når det gjelder sorte teer drikker jeg kun i løsvekt, og synes Liptons Yellow Label knapt kan regnes som te. ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Elin: Tell it to alle de som har drukket den siden den ble lansert i 1890... du kan ikke nekte for at den er en klassiker :)

Glamourbibliotekaren sa...

Hagenpåhytta: Good for you! Tror det er bedre for kroppen generelt. Og smaker hundre ganger bedre, men det er jo opp til hver enkelt.

Mie: Lady Grey er god som gull!

Anonym sa...

Liptons Yellow Label er kjempegod! både bar og med melk og honning. nam!
Er det flere enn meg som bor i Oslo som har begynt få belegg inni tekoppen? jeg mener: at teen henger seg langs sidene sånn som den gjør i danmark pga kalk? da snakker jeg om en i utgangspunktet ren kopp altså. Ekkelt! det var det eneste jeg ikke likte ved danmark. Alle som kom på besøk måtte ha med vann fra norge som jeg kunne lage nydelig te av.

k-løkka

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg opplevde det samme i går, faktisk!! Jeg undret meg veldig over det, da jeg bare har opplevd dette i utlandet (f.eks. Danmark). Hmmm...

Populære innlegg