tirsdag, september 23, 2008

Favorittprodukter


Jeg får en del spørsmål om hva jeg vil anbefale av produkter - og det er ingen enkel sak, sånt er jo individuelt. Istedet: her er en liten oversikt over hva jeg selv bruker for tiden. Jeg går mest mulig økologisk og/eller parabenfritt til verks:


  • Ansiktskrem: Dr. Hauschkas kvedekrem vår-sommer-høst, rosekremen om vinteren
  • Rensekrem: Juice Beauty
  • Bodylotion: LaVera Orange&Hawthorn, Weleda Calendula baby oil
  • Dusjsåpe: Weleda Citrus
  • Shampoo: LaVera Apple Milk
  • Balsam: LaVera Rose Milk
  • Deodorant: Weleda Wild Rose

22 kommentarer:

Snåta sa...

Hva er egentlig parabener

Snåta sa...

Fant en god artikkel om parabener her (http://www.gronnhverdag.no/artikkel.php?id=2096), så du trenger ikke svare:-)
Men takk for at du gjorde meg oppmerksom på det! Det høres skikkelig skummelt ut! Nå skal jeg gå igjennom kosmetikken min.

Anonym sa...

Hvor får man kjøpt disse produktene? har aldri hørt om disse merkene før jeg...

Anonym sa...

Den eplemelksjampoen er veldig fin. Når jeg har vasket håret til datteren min med eple vil jeg bare snuse snuse snuse på henne. Mandelmelkvarianten fra LaVera er heller ikke dum, altså. Skulle ønske de hadde mandelbalsam også, for den rosebalsamen lukter alt for sterkt for min oversensible nese, dessverre.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Helsekostbutikker, Helios.. eller på www.Lovelula.com

Katrine: Eplesjampoen minner meg om eplesjampoene vi hadde i min barndom! Men denne er sannsynligvis litt mer skånsom enn de derre tolitersflaskene vi hadde da, haha..

Anonym sa...

Glamourbibliotekar: Nemlig:-)

Anonym sa...

Jeg har selv veldig tørr og ømfintlig hud, og har brukt rosekremen for noen år siden. Vil bare gi en advarsel om at den nok er for feit for de fleste. Den er for altfor tung og tett for huden, spør du meg. Om vinteren får jeg tørre flekker på kinnene, og rosekremen kan funke bra akkurat på de flekkene. Problemet er bare at folk kjøper kremen av akkurat samme grunn som E. Ardens eight hour creme - det faktum at de er poppis å ha i veska. Sistnevnte er fett med litt orangefarge i og kan kun brukes på kuldeskadd hud, spør du meg. Bruker du den i hele ansiktet så glinser du som en juleribbe. Slutt å kjøp dyre kremer bare fordi de er "in" å bruke. Dere som er unge kan likeså godt bruke Spenol hvis dere har tørr hud. Når man pusher tretti kan man imidlertid trenge kremer med flere egenskaper.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Det er jo helt individuelt hva som funker på folk :) Rosekremen er utmerket for mange, mens for andre passer den ikke (Og Eight Hour er jo en spesialkrem for tørre flekker/lepper/neglebånd, ikke en krem for hele ansiktet.) At det handler om hva som er *in* å gjøre, har jeg vanskelig for å tro. Hvis man skal gjøre en kampsak ut av dette, velger jeg heller å støtte de mindre produsentene som lager økologiske / miljøvennlige produkter, enn supergigantene L'Oreal og Estée Lauder som tilsetter kremene sine alle mulige skumle ingredienser.

Anonym sa...

Eg må innrømme at eg har gått i denne fella sjølv. Når det er så mange produkt og med enda fleire funksjonar blir ein lett forvirra, og ein tyr til dei merka ein "ser oftast". Ein kan lett bli villeda til å tru at kvalitet aukar i takt med pris. Eksempel; eg har to E.Arden tubar, fordi "alle har jo ein i veska"!!

Først no har eg byrja å utforske fleire produkt for å finne ut kva som er best. Dette først etter at eg brukte mykje pengar på ein krem som eg berre endte opp med å svi ansiktet av..

Seinast i dag måtte eg ut på ein liten aksjon. Når ein kjøper ein i.d.pudder foundation får ein inntrykk av av at ein må ha kosten som høyrere til for å få rett resultat. Eg kjøpte ein (såklart!), men etter å ha brukt den i eit halvt år er eg kjempe misfornøyd. Bustane er harde og stive og det kjennes som om du skraper opp huden når du bruker den. Eg veit at naturkostar ofte er slik, men det var uansett for dårleg. Eg har brukt den på normal måte og reingjort den etter boka, men likevel enda den opp som ein deformert feiekost. Difor gjekk eg innom Body Shop og kjøpte nye kostar i dag. Dei er meir skånsomme og minst like gode. Eg finn oftare og oftare gode substitutt på Body Shop dersom eg ikkje har vore nøgd med dyre produkt. Hurra for Body Shop!

Klem frå ei forvirra i produktjungelen!

P.s.Sniffa forresten på parfymeolja som du nemnde i går, og den var kjempe god!

Glamourbibliotekaren sa...

mmm, Body Shop sine børster er veldig gode. Jeg har brukt mine i årevis :)

Anonym sa...

Forvirring er vel fellesnevner for oss alle ute på det nesten uoverkommelig store hudpleie/sminke-markedet. Derfor er det ikke minst veldig viktig å prøve før man kjøper. Weleda er en serie jeg personlig har hatt dårlig erfaring med; høyt innhold av eteriske oljer er ikke alltid det beste på ømfintelig hud.. Synes også produktene dufter så sterkt at det kolliderer med parfymebruk!

Glamourbibliotekaren sa...

Man må helt klart prøve. Sånt er så individuelt. Derfor er det ikke anbefalinger jeg driver med - jeg bare nevner mine egne favoritter, som funker for meg. De som vil ha anbefalt noe som passer for dem personlig, må gå til en profesjonell hudpleier.

Anonym sa...

Eh - bilde av åtte produkter, men abre syv av dem er nevnt i teksten. Hva er det som mangler?

Glamourbibliotekaren sa...

Ingen - det er to som er nevnt opp under "bodylotion" ;)

Anonym sa...

Så flink du er som klarer å kjøre rent økologisk! Kudos!!!

Anonym sa...

Til deg som ikke likte rosekremen fra Dr. Hauschka: Den kremen har jeg brukt om vinteren og har passet den tørre og litt sensitive huden min helt perfekt. Jeg bodde inntil nylig i Nord-Norge, og den kulda som er der på vinteren er hard for huden min. Rosekremen gjorde huden myk og glatt og beskyttet mot vær og vind. Fordi kremen er ganske fet var den også drøy i bruk. Imidlertid oppdaget jeg at jeg ikke kunne bruke den da jeg flyttet til Oslo tidligere i år, og dermed er kanskje klimatiske forhold også en faktor man bør ta med i betraktning når det gjelder sånne typer ansiktskremer. Bruk uansett det som fungerer for DEG og ikke hva "alle andre" bruker eller hva som er in for øyeblikket.

Veldig fint at Glamourbibliotekaren gir litt oppmerksomhet til slik type kosmetikk! :)

Anonym sa...

Ja, støtter det med klima. Jeg har tatt med nye produkter fra England etter å ha bodd der - Living Nature sine helt kremer er fine på huden min - men ikke så fine her i Oslo som i et fuktigere klima. Regner med å bruke noe annet til vinteren, men vet ikke helt hva. Og motsatt - de LaVeraproduktene jeg bruker her i Norge i håret, funket dårlig der! Jeg så ut som jeg aldri vasket håret, helt til jeg byttet shampo.
Fornuftig forsker (som ikke klarte å legge inn kommentar som annet en Anonym nå)

Anonym sa...

Til Austen...
Jeg er også veldig fornøyd med Body Shop sine koster, men når det gjelder andre produkter der, så vær obs på mye bruk av parabener! -Dessverre. Jeg liker egentlig veldig godt deres body butters, men etter å ha tatt en titt på ingrediensene har jeg slutta med de.

Mari sa...

Jeg bruker også rosekremen om vinteren, passer fint for meg som også bor i Nord-Norge. Men om sommeren blir den for fet, da bruker jeg kvedekremen som Glamourbibliotekaren. Prøver meg med andre kremer innimellom, selvfølgelig, blant annet har jeg vært veldig glad i Decleor sin "klimakrem" om vinteren, men den går desverre ut av sortimentet sa de sist jeg kjøpte (også prøvde de å friste meg til å kjøpe flere glass i stedet, særlig). Så nå trenger jeg et alternativ til den hvis vinteren blir for heftig for rosekremen: En slags kuldekrem som ikke feter ansiktet, og som ikke må tørkes av når man kommer inn. Med mammapermisjon bør det bli enda flere lange turer utendørs gjennom vær og vind...

Anonym sa...

Alder må også nevnes når det gjelder huden! Etter at jeg runda 25 (for etpar år siden ja) blei huden plutselig både tørr og sensitiv, og etter å ha flytta til Nord-Norge ble ikke saken bedre. Kan derfor slå et slag for Apotekets A-krem, funker fint til tørre kinn og hender. Jeg bruker den hovedsaklig i vinterhalvåret, og ofte i tillegg til min vanlige dagkrem. Parfymefri, trekker fort inn, og gjør ikke huden blank. Hvis jeg ikke husker feil så er den også fri for parabener.

Anonym sa...

Wow! Nå sjekka eg nettopp handkremen eg hadde i veska for parabener. Den innehaldt tre av dei fire farlegaste paraben-typane dei advarte mot på gronnhverdag.no...

Til T: Takk for tipset!

Anonym sa...

Jeg må slå et slag for rosenkremen. Jeg har brukt den som nattkrem i maaange år, og er kjempefornøyd. Våkner med myk og beroliget hud. Som dagkrem blir den imidlertid for fet for meg.

Populære innlegg