lørdag, september 27, 2008

Ligea


Carthusias parfymer har jeg testet og siklet etter overalt hvor jeg har funnet dem, og i fjor sommer bestemte jeg meg for å kjøpe Ligea da jeg var i Sverige. Dessverre var de utsolgt - men nå for noen uker siden fikk jeg sjansen på nytt. Jeg besøkte nemlig Carthusiafabrikken på Capri, hvor altså denne parfymen kommer fra.

Carthusias dufter er stort sett enten i kategorien blomstrete eller sitrus, men Ligea skiller seg litt ut. Navnet har den fått etter en havfrue som forsøkte å forhekse Ulysses, og logoen er designet av en futuristisk italiensk kunstner i 1948. Duftene er veldig sommerlige, klassiske, og på ingen måte trendy. De gjenspeiler den old-school-glamouren som man fremdeles kan finne på Capri om man bare ser forbi alle dagsturistene.


Ligea inneholder mandariner, hvite roser, bittelitt vanilje, en slags røkelsesaktig myrra-note (opoponax), og det er en pudderaktig duft. Jeg kjenner et visst slektskap med en av de klassiske Guerlainparfymene, nemlig Shalimar - og muligens litt Mitsouko.


Eau de Toilette kommer i en rektangulær flaske med vanlig spray, og Eau de Parfum (som jeg har) kommer i en mindre og nesten kvadratisk flaske med en gammeldags pumpe. Meget glamorøst!

Fabrikken på Capri

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg likte Capri da jeg var der, men det slo meg som typisk "rikingland". Alle butikkene var designerbutikker, og jeg savnet noe hverdagslig og jordnært man kunne forholde seg til. Derfor er jeg glad jeg bare var dagturist, jeg tror ikke jeg hadde likt å tilbringe mer tid i en slik pengeskapt skjønnhet. Det blir som et eventyrland der man ikke har råd til noe.

Glamourbibliotekaren sa...

Her må jeg protestere :) Dette er nettopp argumentet mitt *mot* å være dagsturist der - man rekker ikke å se alt det vakre på øya. Når man får med seg soloppgangen, solnedgangen over Napolibukta, skumringen - og møter lokalbefolkningen - er øya en helt annen. :) Full av historie og severdigheter. Designbutikkene styrer man jo unna, man er ikke der for å shoppe - i allefall ikke jeg :)

Anonym sa...

Så spennende denne ser ut da, høres ut til å være etter min smak. Har alltid brukt Shalimar, men har foretrukket Shalimar light siste årene. Har satt den opp på listen over dufter som skal prøves! Skal til London snart, og ser at de har den bl.a på Liberty.

Anonym sa...

har tenkt på å spørre deg om hva du synes om comme de garcons parfymer. jeg snuser litt på å kjøpe en. og så fant jeg ut at på lucky scent kan man bestille prøver. det er jeg for!

Glamourbibliotekaren sa...

Bipbap: Japp, i London har de dem flere steder.

Guro: Jeg liker veldig godt alle fra incence-serien (series 3), noen fra den røde serien (2, særlig palisander tror jeg), Lily fra den grønne serien (1, vanskelig å få tak i), Rhubarb fra Sherbet-serien (5), mens Sweet-serien (7) synes jeg ble litt for lite unik. Av de som ikke er fra serier, liker jeg flere - men jeg husker ikke hvilke.. flaskene er så like :) Lux Champaca og Lux Patchouli er ganske fine også. De selges forøvrig på Spazio bak slottet.

Anonym sa...

Den fikk jeg ikke luktet på. jeg prøvde et par av Carthusia-parfymene på Capri i sommer, men det skjer noe når jeg får på meg sitruslukt...
det lukter etterhvert noe som minner sterkt om gammel katt, og jentungen kvier seg absolutt ikke for å kommentere det!

Populære innlegg