mandag, oktober 13, 2008

Glamourspørsmål fra leser: Riga?


Bloggleser Grete skal til Riga - noen som har tips til hva man bør gjøre eller se der?


(bilde:ukjent)

6 kommentarer:

Lekkermunn sa...

Man bør få med seg iallefall en spabehandling i Riga. Man kan selvsagt reise ut til det tradisjonsrike spastedet Jurmala en halvtime med toget fra Riga, men hvis du vil holde deg i byen kan jeg på det varmeste anbefale Kolonna Spa (www.kolonnaspa.lv) som ligger på toppen av en kjøpesenter i gamlebyen. Jeg var der på tre behandlinger på tre dager. De er ganske populære, så det kan være lurt å bestille før du reiser. Da får du den behandlingen du vil ha. Det er snart to år siden jeg var der, men da var iallefall prisene veldig gunstige for en norsk lommebok.

Anonym sa...

Grete,
Jeg var bare i Riga i to dager og har begrensede kunnskaper om byen, men dersom du ikke har skaffet deg noe sted å bo enda vil jeg på det aller varmeste anbefale denne B&B'en her:
http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g274967-d298940-Reviews-Homestay_Riga-Riga.html
Det er virkelig det mest fantastisk hyggelige stedet jeg har bodd, Rick og Diga er uovertrufne! Du behøver bare lese "anmeldelsene" på siden jeg linket overfor, så vil du bli overbevist.

Ellers anbefaler jeg å rusle rundt og se på all den fantastisk flotte arkitekturen, og spise fantastisk sushi på Sumo restaurant http://www.rigathisweek.lv/restaurants&psp=0&id=356

.. til slutt vil jeg tipse om Ladybirds nest, som tydeligvis reiser til Riga både titt og ofte og nok kan gi deg mange gode råd!
http://ladybirdnest.blogspot.com/search?q=riga

Anonym sa...

Bloggeren Selvisk (http://selvisk.wordpress.com) er norsk men bor i Riga, og han har skrevet endel om det pluss svart folk i sitt eget kommentafelt paa noen poster. Kanskje en ide?

Mildrid sa...

Kan anbefale Boutique Hotel Ainavas. Veldig koselig og fint hotell med super service. Du finner det via Hotels.com.

Anonym sa...

Gå på en av de gamle kafeene og drikk varm sjokolade som er så tykk som sjokoladesaus.

Smak på Rigabalsam.

Frøkna på Haugen sa...

Jeg var i Riga for en månedstid siden og det er en by jeg vil reise tilbake til!

Her er mine tips, litt sent...!

Kolonna Spa – den største spa-kjeden, de har en stor filial på Galerie Centrs i Gamlebyen.

Galerie Centrs - et pent kjøpesenter med en haug med sko- og klesbutikker. (om man bor i sentrum og vil innom en matbutikk, så er det her nærmeste Rimi ligger).

Black Magic – en cafe som baserer seg på Riga Balsam, de har det i drinker, kaffe, kaker og konfekt, i tillegg til at de selger det. Veldig koselig sted med nydelig latte og kaker! Servitrisene går i flotte kjoler med snøreliv.

Spiret i St.Peterskirken – Ta heisen opp i spiret og få nydelig utsikt over hele Riga. Det koster ikke all verden med tanke på utsikten, 1 eller 3 lats. Heisen går hvert 10 minutt og den tar bare ett visst antall personer. Man blir kastet ut av heisen av heisføreren om den piper...

Shopping – Stockmann – flere etasjer med shopping absolutt verdt et besøk. De skal visst ha Rigas største utvalg av parfyme.

Sentralmarkedet må oppleves – tidligere Zeppelinerhangarer som er fulle av salgsboder, utrolig mye å se på! Jeg ble spesielt fascinert av fiskemarkedet (med sprell levende fisk!). Det er tydeligvis der lokalbefolkningen handler mat.

Skybar i toppen av Hotell Latvia anbefales.

Det ligger en liten smykkebutikk rett ved frihetsmonumentet. Om man står med ryggen til monumentet, McDonalds på høyre side, så tar man første gate inn til høyre. Butikken heter "Kazene". Ekspeditrisen fulgte meg med sure øyne mens jeg var der, men alle de fine smykkene veide opp for det sure blikket.

Vi bodde på Hotel De Rome, et 5-stjernershotell rett ved frihetsmonumentet. Hotellet hadde et bra nettilbud, så det er verdt å sjekke ut om de fremdeles har det. Dessuten har de en egen avdeling av Kolonna Spa der - åpen fra kl. 08.00!

I parken ved frihetsmonumentet er det en bro (mot operaen) der kjærester henger hengelåser for å markere sin kjærlighet. Mange av hengelåsene er inngravert med navn.

Operaen i Riga skal forøvrig være verdt et besøk, billettene kan bestilles på forhånd og er slettes ikke så dyre.

Legg forøvrig merke til alle damene som tripper rundt i stiletthæler på brosteinen. Jeg så ingen som snublet - imponerende.

Populære innlegg