fredag, november 28, 2008

Glamorøs fredagGod morgen, kjære venner! Siste fredag i november, og bare litt over tre uker til sola snur!

Glamourbibliotekaren stiller i kjole i dag - jeg skal på en happening og hilse på selveste walisiske brumlebassbaryton Bryn Terfel. Jobbing i morgen formiddag, men heldigvis fri på kvelden og da er det Thomas Mann og Trolldomsfjellet som gjelder. Søndag er det siste dag for Panton-utstillingen, glem ikke det! Og Oslo Domkor framfører Monteverdis Mariavesper, så dette blir en kulturell helg - de beste er som regel det.

Ha en fin dag alle sammen! Og stay tuned, flere gode råd fra fordums tider følger snart!

30 kommentarer:

Anonym sa...

Herlighet! Bryn Terfel! Nå ble jeg matt i blikket og slapp i underkjeven, og ganske så misunnelig!

Anonym sa...

Skal du virkelig møte Bryn Terfel? Lucky you! Han virker som en utrolig morsom mann :)

Anonym sa...

Jeg stiller også i kjole i dag. Nylig hjemmesydd spencerkjole i storrutete gardinstoff, veldig julete i følge min kjære. Dessverre også litt hverdagslig til julebord, men det blir nok bedre når jeg bytter ut sorte støvletter med sorte sko med rosett på, og får på smykker, eyeliner og rød leppestift.

Plan for helgen er prosjekt-julebord rett etter jobb, og rollespilling med venner i morgen kveld. MÅ jo klare å gå innom utstillingen på Utopia innen søndag.

Anonym sa...

Her er det Winter Wonderland og det skal nytes i helga :)

Jeg stiller i jeans, grå bluse, lilla kabelstrikket v-halset ullgenser utenpå der. Samt et blåmønstret silkeskjerf i halsen. Dufter Hermes Kelly Caleche og dessverre burde jeg ha stelt neglene ser jeg nå. Har vært litt sløv med det i det siste, noe å gjøre i helga :)

I kveld skal jeg lage indisk og ta frem litt adventspynt. God helg!

Anonym sa...

Her er det semiglamourøst, med lang sort v-halset ullgenser, smale grå jeans og sorte flate støvler. Femininiteten øker med en dasj parfyme og neglelakk fra Chanel. Helgen skal tilbringes med lønningspils med gode kollegaer fra jobb, innflyttingsfest hos venninne og lesing av aviser og bok - Shantaram anbefales for alle eventyrlystne. God helg!

Anonym sa...

Åååå - nå ble jeg ganske uglamorøst veldig misunnelig. Heldiggris. Han sang i Göteborg for noen dager siden, og jeg var hjemme og pleiet halsen og gikk glipp av alt sammen. Himla uflaks! Men nå er helsa bedre, så jeg gleder meg voldsomt til en forhåpentlig glamorøs helg i København. Dessverre med en svært uglamorøs kronekurs. Men, pytt, penger er jo ikke alt. Vesken er pakket, og selv er jeg glamorøst nyvasket og reiseklar i jeans og plommefarget lang ullgenser.
En riktig god første advent til dere alle.

Anonym sa...

Diors "Dune" og vinkveld i kveld. Ellers hostete og ganske uglamorøs.

Men - Bryn Terfel da gett!! Hils fra meg med stjerner i blikket, er du snill :-) Han synger så bra og har slik snill utstråling.

Jenny B sa...

Jag har mörkgrå byxor, svarta skor, rosa stenar i öronen och en stor ljusrosa kashmirtröja med polokrage. Ikväll skall jag på ett pass mjukt skönt Body Balance. Sedan skall jag ta det lugnt inför helgen: stråkkvartett imorgon, och Cabaret på Stockholms Stadsteater på söndag. Det ser jag fram emot!

Mari sa...

Heldige Glamourbibliotekar! Her er det nydelig mørketidsmorgen med p2. I dag er dagen for å levere oppsigelse på jobben, så da skal jeg glamme meg opp litt før det. Julemusikken er funnet fram, og ambisjonen for helga er å rydde leiligheten koselig - ja, og klippe håret!

Anonym sa...

Jeg stiller i bunad i dag! Det er tid for årets husflidsmesse, og da trekker vi i bunad. Kjempestas.
Nystrøket skjorte og velstelt sølv. tipper det blir en rolg kveld både i kveld og i morgen, og søndag reiser høvdingen til Kina mens jeg styrer skuta her hjemme ( ungene tror de bestemmer...)

fru winther sa...

Mariavesper er nydelig! Og Bryn Terfel! Din heldiggris! Her er helgeplanene litt halvveis, for det meste avhenger av hvor vidt jeg blir kvitt siste rest av influensaen, men hvis jeg er i form, blir det ihvertfall julemarked søndag formiddag og konsert med min søsters kor i Lademoen kirke på kvelden. Men foreløbig går det i ullpledd og solbærsaft. God helg!

Anonym sa...

Med nydelig høstvær i Oslo i dag og kjøring til jobb i den fantastiske soloppgangen (jfr ditt bilde tidligere i uken) hadde jeg en riktig så glamorøs start på dagen. Med olabukser med høyt liv, retroinspirert høyhalser, arvegods i ørene og på fingeren, YSL bak ørene og Chanel på leppene er det litt casual glam ellers.

Helgen bringer kransekakebaking hos min 86 år gamle bestefar (!) i morgen, og adventspynting på søndag. Gleder meg som en unge til å ta frem julestjerna, jeg syns den er så fin! Tar nok frem juleplatene samtidig, så kan jeg nyte min julemusikk (delvis innkjøpt etter Glamourbibliotekarens anbefalinger i fjor) før jeg blir lei av å høre Jingle Bells og annet mas i butikker rundt omkring.

Ønsker alle en strålende helg og en fin første søndag i advent!

Alt godt sa...

Å, Bryn Terfel... Eg hadde faktisk planar om å kome meg til Sandvika for å høyre han, men no har eg fått i oppdrag å lage eit julebord til 12 med åtte rettar samt nattmat i morgon, så kvelden går med til førebuingar.

Dagen i dag er prega av eit nydeleg ver, eg var hos optikaren for å få sjekka styrken i mine relativt nye bling-briller, og sykla tilbake til jobb opp Maridalsvegen med sola i ryggen. Fint!

På leppene har eg Guerlains Sexy Tango, ein kjempefin semimatt varm raudfarge, mindre brun enn Clarins 700, men likevel ikkje oransj. D&G The One på halsen.

Antrekket er 501, svarte Gabor-boots, svart topp med blondar frå H&M og ei svart hekla jakke innkjøpt forrige fredag då eg hadde ei glamorøs helg i Kongens by.

Eg gjekk bananas på Illums, der fann eg Creed, Annick Guotal og andre deilige dufter som eg ikkje har lukta på før. Herreduftene til Creed er fantastiske. Konklusjon: Magasin er best på makeup og mainstreammerke, Illums er best på nisjeprodukt, sjølv om dei manglar m.a. Lutens, L'Artisan (men den har vi jo i Oslo...) og Tom Ford.

Tom Ford har dei forresten fått på tax-free-en på Gardermoen! Vi stranda der ufrivillig torsdag kveld, og dei har fått eit enormt utvalg sidan sist eg var der. Full kolleksjon av Hermes, Tom Ford som nemnt og fem ulike flankerar av YSL Cinema, for å nemne noko. (ja, eg skal snart få min eigen blogg, så eg ikkje tek opp for stor plass i din...)

God helg til alle! :D

Anonym sa...

Glamorøs fredag i kjole og hunterstøvler her og litt Obsession Night på halsen. Er på jobb for å motta siste evaluering av intensivpraksisen min og skal servere fruktsalat til lunch til mine gode kollegaer før lunch med venninner på Solli plass. Aftenvakt i kveld innbyr ikke til særlig glamour, men ser rolig ut foreløpig. God helg til alle.

Anonym sa...

Bryn Terfel, altså. Det var ukens nedtur!

Vi gikk til vår første forestilling i den nye Operaen dirrende av glede og forventning både til bygget og til mannen, og gikk derfra slukøret og skuffede, og turte nesten ikke innrømme for hverandre hvor snytt vi følte oss. Nesten enda verre å lese anmeldelsene og se at opplevelsen åpenbart var en ganske annen fra andre steder i salen. Dit vi satt nådde rett og slett ikke sangen fram på samme måte som musikken, den druknet enten i orkesterlyd eller viftelyd. Vondt satt vi også. Begredelig:-(

Tenk å bruke over to tusen kroner på billetter og det vi fikk igjen for det var vondt i knærne og øresus fra lyskasterviftene...

Glamourbibliotekaren sa...

Katrine: Dette blir en annen setting - han skal synge romanser akkompagnert av pianisten Malcolm Martineau :) Synd du ble skuffet over operaen!

Bokomaten.. sa...

Oohh, jag ska fira första advent jag med julmarknad och glögg och grillade äpplen! Fast det är ju först på söndag förstås.
Idag har jag en mossgrön klänning, vita strumpbyxor, grönochblå-randig kofta i mohair och gröna små stenar i öronen. Slutar efter lunch och planerar en lugn eftermiddag innan det blir återträff med gamla studentspexet ikväll. Ska bli mycket trevligt och därav lär lördagen vara ganska seg. Men södag är det julmys igen!
Ha en skön helg och första advent allihop!

Anonym sa...

Ah, kun interne møter i dag, og dermed kan selv en streng jurist være mer uformell! To morgenfriske mil i joggesko, nå iført rutete skjørt, sort cashmirgenser, perler, favorittstøvlettene (svært parisiske), Serge Lutens-favoritten, Chanel på lepper og negler, mens jeg nipper til Kusmis julete:D Masse snø i Stiftstaden; ergo blir det peiskos, løpe- og skiturer, kakao, siste bind av På sporet.. og Charpentiers julekantater i helgen:)

Jeg var nylig på konsert med Bryn Terfel- gled deg! (dog ikke min favoritt, men bra!)

Anonym sa...

Glambib: Det blir sikkert nydelig!

Vår dyre lærepenge ble at 3.balkong er ubrukelig for recitals. Og så prøver vi å stille med åpent sinn på danseforestillingen 4xLightfoot&Léon i januar. Håper totalopplevelsen blir bedre, også komfortmessig, ellers kjenner jeg at terskelen for meg blir høy for å gå dit flere ganger. Og det ville jo være veldig synd!

Min uke har forøvrig vært over snittet tettpakket med kultur; poppigt på JohnDee på tirsdag, i Operaen på onsdag og vernissage på galleri 21:25 i går. I kveld skal jeg sitte med beina på bordet og se på superdansfinale med seksåringen som swooner over alle de vakre kjolene, og i morgen skal jeg innvies i kransekakebakingens edle kunst av min gamle bestefar. Det er videreføring av matkulturarv, sånt er viktig for en pater familias som selv mener han snart tar harpen fatt. Og få kaker er så glamorøse som en riktig kransekake!

God helg!

Anonym sa...

Frøkna stiller også i kjole - en myk grå strikkekjole (Mango) med lilla polo og gode svarte støvletter til. Myk glamour i dag, frisk parfyme og kino på nye Ringen i kveld :)

Anonym sa...

Er forkjølet og helt uglamorøs i dag, men det hjelper å høre om dere andre glamorøse. Satser på å stråle opp på julebord i morgen.

Kommentar 1: Bryn Terfel. Bare navnet er jo veldig sexy og maskulint (les: glamorøst)

Kommentar 2: Angående superdansefinalen. Har en liten 3-åring i omgangskretsen som er veldig på rosa-kjøret, men som med et strengt blikk flere fredager har vurdert de fine kjolene til å være for avslørende. Sitat: "Hu der e naken på ryggen. Det e itj lov om vinter'n!"

Anonym sa...

Hei! Hils Bryn fra en "devoted fan"! Jeg var også i Operaen onsdag, men jeg ble ikke skuffet. Jeg synes det var en herlig opplevelse - Aftenposten i dag omtaler også konserten i dag i positive ordelag. Heia Bryn!

Anonym sa...

Sent men godt - har vaert ute og opptatt helt til naa, og tatt meg i aa tenke paa glamoroes-fredag-innlegget utover dagen :) Hadde planlagt et herlig antrekk i dag som innebar bl.a. skjoert og hjemmestrikkede stroemper, men vaeret ville det annerledes - det er iskaldt (uten frost) og poeser ned og vannrett. Saa det ble solide graa sko, sort dressbukse og mykvarm ullgenser i dag. Glamouren begrenset seg til Elizabeth Arden paa leppene (CZJ), Chanel paa halsen og min nye under-utproeving-mascara fra Clinique paa vippene. Pluss Spice Imperial fra Whittards og tente telys i vinduskarmen. Jobbehelg gir lite glamour, men blir nok en kinotur i morgen - og en fottur med niste soendag formiddag, med ei venninne, om vaeret bedrer seg.

God helg alle sammen, og takk for inspirasjonen!

Spis, løp, les sa...

Jeg har pakket til jobbseminar på danskebåten, ikke så glamorøst i utgangspunktet. Men med mammas perlekjede rundt halsen, Odd Molly-kjole i vesken og stilig bagasje fra Balenciaga blir det litt glam likevel. God helg!

Anonym sa...

Hei Glamourbibliotekar, det stemmes over det i bloggkonkurransen Tordenbloggen i dag! Jeg har stemt allerede, og synes alle dine lesere bør gjøre det også! :D Her er linken, gå dit og stem på vår favorittblogg alle sammen!

Min glamorøse fredag her i Bergen: hjemmeeksamen ble levert i går, så i dag har jeg sovet utpå og spist frokost på kafé. I kveld skal det festes med kollokviegruppa! Ha en fin helg alle sammen!

Anonym sa...

Litt i tvil om det er glamorøs fredag for meg i dag. Hele dagen er tilbrakt på seminar, det regner og jeg har glemt både parfyme og mascara. I tillegg har stekeovnen vår gått i stykker, og det rett før julebaksten. Jeg må nok tilbringe helgen med nesen i "Bo alene og trives" for å gjenopprette hverdagsluksusen. Og kjøpe kake og blomster på vei hjem? Ja!

God helg til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Glamourgrammatikeren: Det har du all grunn til! :)

Donna E: Ja, og svært hyggelig!

Kaisa: Ja, Utopia må du få med deg.

Glamouringeniøren: Adventspynt, der sier du noe. Kanskje ut i skogen og plukke noe i morgen.

Partyprinsessen: God helg til deg også!

Glamouroversetteren: Køben er fint!

Hagenpåhytta: Ja, han har virkelig utstråling. Karismatisk fyr!

Jenny B: kulturhelg! :)

Mari: Julemusikken ja, noen perler kanskje? ;)

Barbro: Wow, bunad på en fredag! Den er det ikke mange som kan slå! :)

Koldfru: Japp, mye fin musikk i helgen :)

Grace: Ha det koselig med kransekaker og bestefar!

Glamourinnkjøparen: Aha, så morsomt at de har tatt inn Annick Goutal på Illums.

Glamourbibliotekaren sa...

MillaCamilla: Lunch med venninner er en bra ting å gjøre på en fredag!

Bokomaten: Mmm, julemarked...

Juristen: Charpentier skaper julestemning! :)

Katrine: Enda en bestefar som baker kransekaker! Cool.

Frøkna: Ringen, ja! Har ikke vært der ennå.

Anne: Ha det moro på julebord!

Anonym: Har jo glemt å lese anmeldelsene! Må gjøre det nå.

Glamourbibliotekaren sa...

Alter Ego: Åh, Whittards, jeg elsker Earl Grey-teen deres.

KamillaGorilla: haha, "jobbseminar" - det er et dekknavn for julebord og kalas, eller? :)

Glamourstudenten: Gratulerer med overstått! Ang. den konkurransen, så er jeg nok passiv i år - men takk for innsatsen allikevel :)

Lauren B: Kake og blomster må til når ovnen er i stykker og regnet pøser ned. God helg!

ruinene sa...

Trolldomsfjellet er en fascinerende, men ikke helt enkel roman.

Populære innlegg