fredag, november 28, 2008

Kan man kanskje friske opp venteromslitteraturen?

Film er jo også en mulighet.


Jeg har en slags idé til en eller annen gründerperson der ute: At steder med venterom - f.eks. legekontor, frisører, tannleger - kan abonnere på en litteraturordning. Og kanskje musikkordning også. Det er ikke alltid jeg husker å ha med en bok i veska når jeg skal til slike steder, så da er jeg overgitt tilfeldighetene, og det er ikke alltid like hyggelig.

Hos legen fantes tilsynelatende bare bil- og båtblader og KK. Men i en hylle lenger ned fant jeg Donald! Bedre. Hos tannlegen er det i overkant mye Se&Hør, hvilket jeg ikke tar i med ildtang uansett hvor mye det ligger rett foran nesa mi - men heldigvis også et og annet litt kunstnerisk interiørblad med reisereportasjer. Problemet er nok helst hos frisøren. Jeg testet ut en ny frisør for en måned siden, og på bordet foran meg lå DetNye/Cosmopolitan/Costume/Woman/Elle. Jeg blir stresset av de bladene der. Men helt underst - tre Pondus fra i fjor. Bingo! Tegneseriene er åpenbart mitt førstevalg.

Så var det musikken. Legen - ikke noe musikk, helt ok. Tannlegen - P1 med trafikkmeldinger og døll musikk, kjedelig. Frisøren - noe jeg trodde var Klem FM, helt til hele regla kom om igjen - og om igjen. Det var tydeligvis en samleplate, evt. en hjemmesnekret spilleliste i iTunes - og du heilage jol, for en liste. Der var det Roxette, der var det Celine Dion, der var det Jørn Hoel. Man kan jo lure litt på hva slags image de egentlig vil ha.

Men hva om man organiserte dette litt, tilbød sin bibliotekarkompetanse og sitt mangfold og laget en ordning der alle steder med venteværelse kunne abonnere på magasiner og bøker? Alle slags emner, fagblader, kvalitetsaviser, tidsskrifter... Av og til tilbringer man jo en god stund på venterommet.


Man kan jo naturligvis åpne en bibliotekfilial på hjørnet av hver tannlegeklinikk også. (ÅPNE filial, politikere, ikke lukke.)

Musikkordningen bør vel helst være individuelt tilpasset og foregå elektronisk... og gjerne musikk på øret når man ligger i tannlegestolen... Gruble gruble.

Man kan da være litt visjonær på en fredag.

8 kommentarer:

Anonym sa...

De kan kanskje gjoere som en av mine lokale Starbucks har gjort? Der satte de simpelthen opp ei lita bokhylle (ligner Ikea's Billy, 90 cm hoeyde) og paa veggen over/bak satte de opp en notis: "Du er velkommen til aa laane ei bok her mens du drikker kaffen din og ta den gjerne med hjem hvis du liker den. Til gjengjeld ber vi deg om aa kanskje dele ei av dine egne boeker med andre kunder." Det funker som bare juling - jeg kommer stadig over nye og bra boeker der, og noen tar jeg med meg hjem, andre legger jeg tilbake naar bunnen i koppen er naadd. OG noen av mine egne som jeg ikke er lidenskapelig glad i har funnet veien til andre starbucksgjesters hjem, for de er ikke lenger paa hylla :)

Jeg tror det har skjedd paa initiativ av franchiseeieren og er ikke noen 'policy' fra Starbucks sentralt. Men det er gratis og pop, saa kanskje de oppdager det snart? Tror ogsaa hun som eier det er inspirert av fenomenet Bookcrossing.

Glamourbibliotekaren sa...

Ah, kjempelurt. Man burde slippe fri bøker oftere. Mmm... hvis jeg hadde hatt en egen kafé... drømme drømme..

Anonym sa...

He he, tenkte på akkurat det samme da jeg var hos legen i dag. Hadde selvfølgelig glemt å ta med meg en bok. På radioen spilte de lokalradioen, og de bladene som var der var ukeblader fra i fjor. Huff..

AstridVU sa...

Åååå, fantastisk god ide!!! Jeg heier på deg, favorittGlamoren! Er sikker på mye bedre nivå og kvalitet på alle verdens venterom da i så fall...

Og må si at forslaget fra Alter Ego (eller Starbucks) også var helt genialt. Deling er fint!

Anne på Moseplassen sa...

eller det kunne være helt fritt for musikk på venterom! Ja! Da hadde jeg blitt glad da! De som vil lytte til musikk kan vel lytte til sin medbrakte?

Anonym sa...

For en genial ide! Jeg liker tanken om at bøker bytter eiere. Jeg skulle gjerne hatt et sted hvor jeg kunne lagt igjen noen bøker og kommet over noen nye som andre har lagt igjen.

Anonym sa...

http://www.bookcrossing.com/

Anonym sa...

Har ofte tenkt på sånne gammeldagse hårtørkere som en så hos frisøren før - ei sånn stor hette på arbeidslampe-stang festet i veggen. Her kunne hver gjest/kunde/pasient få bestemme sjøl hva de skulle høre på, og det på et nivå som ikke sjenerte dem som gjerne vil ha det stille:-)

Populære innlegg