tirsdag, november 18, 2008

Kva las du no?


Hva leser dere for tiden, kjære venner? Jeg er straks ferdig med Kurt Vonneguts "Cat's Cradle", og i tillegg har jeg to prosjekter - Marcel Prousts "På sporet av den tapte tid" (har bare kommet til bind to foreløbig), og Thomas Manns "Trolldomsfjellet" som jeg begynte på i påsken og fremdeles ikke har lest ut. Den er for tung å ha med seg rundt (750 sider), så det blir mest hjemmelesing. Jeg har jo lest mye annet i mellomtiden også, men det er hyggelig å ha noen slike langvarige prosjekter. Min bunke av bøker som ligger på vent ser dere over her - den består bl.a. av Woody Allen, Sylvia Plath, F. Scott Fitzgerald (hvis oldebarn jeg traff forleden) og Edgar Allan Poe - og en hel del nobelprisvinnere!

Men nå vil jeg høre hva dere leser.

83 kommentarer:

Anonym sa...

Scifi-thriller her, Charles Stross sin Glasshouse. Veldig, veldig bra, masse twister. Før den leste jeg "The wind up bird chronicles" av Haruki Murakami. Neste bok? Ikke bestemt enda.

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg en bok om de norske spesialstyrkene i Afghanistan.

Når det gjelder F. Scott Fitzgerald vil jeg i disse tider anbefale novellen "The Curious Case of Benjamin Button" siden det i disse tider kommer ut en film basert på denne novellen. Jeg håper at de klarer å fange melankolien og fortellerstilen til Fitzgerald.

Anonym sa...

Jeg nyter mine siste uker som togpendler med Frode Gryttens Bikubesong. Den er fantastisk!

Jenny B sa...

Jag är halvvägs igenom Die Schattenboxerin av Inka Parei. Den är MYCKET bra, men det är litet dumt att läsa en bok på tyska samtidigt som jag pluggar ryska inför terminens sluttenta... När jag har läst ut den skall jag välja en bok på svenska. Jag längtar efter att läsa Refug av Michel Houllebecq.

Anonym sa...

Jeg leser Dirty Havana Trilogy av Pedro Juan Guiterrez. Den er egentlig ikke noe god, synes jeg, men jeg leser nå alltid ut bøkene jeg begynner på uansett. Det tar litt lenger tid enn det ville gjort om jeg hadde likt boken...

nefertiti sa...

Kva las du no? var
favorittskoleboken min på barneskolen.

Nå leser jeg 'Kjærlighet i Koleraens Tid' av Gabriel Garcia Marquez. Og så leser jeg Harry Potter til barna mine. Vi begynte i sommer, og er nå kommet til nr 4 i rekken.

Etterpå blir det 'Tusen Strålende Soler' av Khaled Hosseini, 'Saman er vi mindre aleine' og 'Eg elska ho' av Anna Gavalda, jeg liker veldig godt å lese på nynorsk, og 'The Cleft' av Doris Lessing.

Rekkefølgen er ikke bestemt riktig ennå.

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg "Gymnaslærer Pedersens beretning om den store ploitiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land" av Dag Solstad.

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg "Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelsen som har hjemsøkt vårt land" av Dag Solstad.

Anonym sa...

Grunna mykje pensum har det blitt alt for lite tid til koselesing denne hausten! Skulle ynskje eg hadde vore flinkare til å prioritere tid til det. Er så fantastisk mange bøker eg har lyst å lese!

På nattbordet ligg Knut Hamsuns "Markens grøde" og Toni Morrisons "Sula". Er også nett ferdig med Lorraine Hansberrys skodespel "A raisin in the sun". Den første boka er så fantastisk fin og eg forstår ikkje kvifor eg ikkje har lest den før. Den andre er ikkje min "cup of tea", men likevel interessant stilmessig. Den siste boka, skodespelet, vil eg anbefale alle å lese i desse Obama-tider.

God lesing frå meg

Anonym sa...

Jeg leser bare pensum i informasjonsøkonomi om dagen, så det er ikke mye å skrive inn om - men du, om det er Glassklokken jeg ser i bunken der, oversatt av Mona-something - så gjør deg selv en tjeneste og les den på engelsk. Oversettelsen er helt hysterisk dårlig, så dårlig at jeg faktisk gikk til bokhandelen og spurte om de hadde den i en annen variant (hvilket de ikke hadde). Det er en skandale at en sånn klassiker ikke blir oversatt på skikkelig vis, og definitivt ødeleggende for min opplevelse av akkurat den boka...

Sarah sa...

Akkurat nå leser jeg noe som ikke er så veldig typisk meg, nemlig Battle Royale av Koushun Takami, en blodig og voldelig, veldig lettlest bok. Jeg har "pause" i alle de større bøkene.

Samtidig leser jeg Middlesex av Jeffrey Eugenides (vanskelig å huske rettstavingen!). Etter denne ligger Dr. Zhivago av Boris Pasternak for tur!

Anonym sa...

hva leste du nå het mine bøker, men det var yndlingsbøkene mine også :)

har akkurat avslutta hjelp fra fremmede, ian mcewan og den indre fiende, jan guillou. hjemme ligger sahara, michael palin og anna karenina.
pan er med på bussen. jeg leser alltid flere bøker samtidig..

Glamourbibliotekaren sa...

Fruktfat - jeg lurer på om det er den eneste oversettelsen på norsk, kjøpte den på salg - men takk for tipset. Skal spore den opp på engelsk.

Anonym sa...

The Catcher In The Rye har jeg lest, så den lå i bunken der, og den er kjempe fin :D

Akkurat nå leser jeg Secret Life of Bees, den er også utrolig bra :D

Anonym sa...

Hei! Nå leser jeg Sofies Verden; en av de få bøkene jeg har valgt å lese om igjen (det var vel 12-13 år siden sist?) Forrige bok var "Edgar Mints mirakuløse liv" som kan anbefales på det sterkeste! Hva blir det neste? Hm...muligens Mansfield Park av Jane Austen, den har ventet i bokhylla en god stund nå! :-)

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg Male costume in the last 400 years... Og så sper jeg på med The catcher in the rye som leses med jevne mellomrom og frembringer diverse minner fra gymnastiden. Mio, min Mio med barna, og når den er ferdig vil jeg innvie seksåringen i Narnia.

Midnight sa...

Akkurat nå holder jeg på å lese Twilight av Stephenie Meyer.=)

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg The curious accident of the dog in the night time av Mark Haddon. Har også Bisettelsen av Saabye Christensen på nattbordet, men kommer ikke ordentlig inn i den. Har lest over hundre sider og den har ikke fanget meg på samme måte som Beatles og Bly. Har den på vent så lenge.

Anonym sa...

Artig dette; her er min ymsebunke, - fordi jeg leser forskjellige type bøker om en annen, alt etter humør og overskudd.
Alexia Bohwim/Frognerfitter
Siri Hustvedt/En bønn for Eros
Helen Mirren/In the frame
Elisabeth Gilbert/Lykken, kjærligheten og meningen med livet (intet mindre!!!)
Akkurat ferdig med:
Alan Bennett/En uvanlig leser (en liten perle av en bok, om leseglede og filosofi rundt hvor viktig lesingen er i menneskers liv)
Kjell Westö/Der vi engang gikk (en velskrevet episk roman, en nytelse å lese!)

Anonym sa...

Jeg leser først og fremst På sporet av den tapte tid, og er nå inne i bind 11, og det er virkelig trist at det kun gjenstår ett bind.. Fantastiske bøker! Samtidig leser jeg Krig og fred, Sommerhaus, spâter og Alain de Bottons Statusjag. Alt anbefales:-)

Anonym sa...

Hei! Jeg har aldrig kommentert på denne bloggen før men nå skal jeg jammen meg gjøre det. Har nemlig hatt denne bloggen som startside i snart ett år! Så det er på tide.
Jeg leser altså "Modens billedleksikon".
Boken ble trykt i 1968 og er oversatt fra tysk til dansk. Den tar for seg drakthistorien helt fra år 3000 f.Kr. og opp til 1960-tallet. Den er fabelaktig! Kort og beskrivende tekst med veldig mange bilder. Jeg fikk boken av min mor og jeg elsker å sitte å bla i den!

Anonym sa...

Pensum, og gleder meg til juleferie.

Anonym sa...

Jeg leser "Ett hode kortere - og andre hårreisende historier" av Roald Dahl...

Anekk sa...

Jane Austen "Mansfield Park", den siste i rekken og den eneste jeg ikke har lest.
Annerledes enn de andre romanene hennes, men for Austen fans er den et absolutt must!

Anonym sa...

Jeg leser Siri Hustvedt "Når du ser meg" som jeg liker godt. Før det leste jeg "Dr Bobrotelle "Golf is not a game of perfect" superbok, og den skal jeg lese om igjen ved begynnelsen av neste golfsesong.
Neste bok er en av Philip Roth eller av Tore Renberg; starter vel på en bok av begge etter at jeg er ferdig med Hustvedt. Hennes "Den jeg elsker" står også på listen.

Anonym sa...

Leser pensum, men vil lese "Kabalmysteriet" på nytt i juleferien.

Silje sa...

Inger Bråtveit: Siss og Unn
Toril Brekke: Gullrush

Forresten, vurderer en tur til Amsterdam i desember, har du eller dine lesere gode tips om innbydende hotell, ikke i luksusklassen, men til overkommelig pris?

takk!
s

AstridVU sa...

Jeg leser "Vikariatet" av debutanten Atle Sperre Hermansen, men har ikke kommet så langt enda. Dette er boken vi har valgt ut til denne månedens lesesirkel. En genial måte til å få lest masse bøker jeg ikke normalt ville valgt selv. Forrige bok var Jon Fosse med "Det er Ales". Fascinerende måte å skrive på, og jeg ble virkelig dratt med inn i det øysamfunnet.

Unknown sa...

Jeg har akkurat lest ut bok nr. 2 i Utmarktrilogien av Oddmund Hagen. Han var ukjent for meg, men forlaget mener at han fortjener Nordisk råds litteraturpris, så da var det jo verdt å gjøre et forsøk. Bøkene er veldig bra, men spesiell stil, så nå trenger jeg en pause før jeg begynner på den siste boka.
Så nå leser jeg litt lettlest svensk, Skjebnehjulet av Kajsa Ingemarsson.

Anonym sa...

Jeg leser om igjen "Krig og fred og religion og politikk og sånn" av Anne Kat.Hærland! Enkel sengelektyre, men jeg syns hun har en litt negativ og "sutrete" tone, hun gjorde seg nok best i "Nytt på nytt". Har planer om å repetere Beatles og Bly før jeg går løs på Bisettelsen...
Slutter meg forøvrig til fanklubben for "Hva leste du nå"! :)

Anonym sa...

Jeg leser "The Story of Forgetting" av Stefan Merrill Block, samt en biografi om Stalin sånn på si. Når julefreden senker seg planlegger jeg å fordype meg i Hamsun og Markens grøde.

Anonym sa...

Nå holder jeg på å lese diktantologien "Jordens elskende hjerter", dikt av Henrik Wergeland. Min favorittpoet! Men enkelte ord og utrykk er noe fremmede i vår tid....men skjønt!

Anonym sa...

Har nylig lest ferdig "Et rom med utsikt" av E.M. Forster. Har sett filmen mange ganger, og er imponert over hvor tro filmen er mot boken. Nå står "Juleoratoriet" av Göran Tunström for tur. Og så blir det noen kapitler av Roald Dahls "SVK" for guttene før leggetid.

Anonym sa...

"Drageløperen" på lydbok i bilen, siden jeg kjører mye for tida. Veldig bra, men ulempen er at jeg må stoppe innimellom når tårer gjør sikten dårlig! :-)

Planlegger forresten å gi "Kvinnens verden" i bursdagsgave til en venninne. Ringte et antikvariat på Mysen som hadde den, og kunne fortelle at etter å ha hatt mange eksemplarer uten å selge noen de siste femten år, hadde han nå solgt ti stykker de siste tre ukene! Han lurte på om jeg visste hvordan det kunne henge sammen, og jeg fortalte selvfølgelig om denne bloggen. Kan kanskje være andre forklaringer, men jeg holder en knapp på at Glamourbibliotekaren skaper trend-bølger over det ganske land!

Kjersti

Anonym sa...

Masse lesetips! Tusen takk alle sammen. Selv blander jeg friskt Paul Austers New York-trilogi med skotsk krim av Denise Mina for tiden. Og så har jeg nettopp lest "Seierherrene" av Roy Jacobsen om igjen for n´te gang. Jeg gikk på samme skole som ham, men noen år senere, og har faktisk opplevd flere av de samme lærerne. Det føles like underlig hver gang jeg leser om dem.

Siri sa...

Jeg skal akkurat til å begynne på Love, Again av Doris Lessing. Ellers består "må-lese"-stabelen av Mikkjel Fønhus, John Irving og Bjørg Vik :) (Alle loppis-funn, det på Korsvoll i helgen var strålende!)

Fornuftig forsker sa...

Har nylig lest "Books vs cigarettes" av George Orwell - veldig bra bok, interessante små essays. Serien Penguin Great Ideas er i det hele tatt å anbefale, vet ikke om den er i Norge ennå. Skal prøve å få tak i hans "Why I write" i samme serie. Holder nå på med Camus' "The Fastidious Assassins", men den er litt tung om kvelden.
Ellers leser jeg Hjalmar Bergmans "Chefen Fru Ingeborg", det første jeg leser av Bergman og en virkelig betagende bok. Godt tips fra kollega. Nederst i bunken ligger en bok av Vladimir Voinovitsj på russisk - hans "Monumentalnaja propaganda" var en stor leseropplevelse og verdt å prøve å få tak i i oversettelse (finnes sikkert på engelsk). Denne boken jeg holder på med nå, "Zamysel" eller "Hensikten", er litt tyngre å komme skikkelig i gang med. Men alltid fint med noe samtidig - også samtidslitteratur kan være "klassisk".
Fagbok: "Red Atom" om kjernekraft i Sovjetunionen, og en del andre. Ellers blir det jo mange billedbøker for små barn og tidens favoritt blant barnebøkene er en liten engelsk bok om hvordan alle dyrene har det - de er sinte, glade, sultne, osv. Perfekt for små gutter og jenter som begynner å skjønne at alle ikke bare er glade hele tiden. Og for mor, som har lagt inn en klem på slutten i den norske oversettelsen! Oops, dette ble langt. Sorry.

Anonym sa...

Jeg leser Michael Palin - sahara

Elledille sa...

Jeg holder på å avslutte Woody Allen on Woody Allen av Stig Bjõrkmann nå, som inneholder samtaler mellom disse om alle filmene til Woody. Samtidig har jeg sånn halvveis begynt på What is the What av Dave Eggers. Noen som har lest den? Er den bra?

Johanne sa...

Siri Hustvedt: A plea for Eros

Alice Munro: The love of a good woman

Proust: På sporet av den tapte tid (evighetsprosjekt, er fortssatt på bind 1).

Lotte sa...

Utenom en hel del kjedelig BoS-pensum og mye uinteressant litteratur i LoB, prøver jeg å få lest "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin. Jeg leste "Señor Peregrino" i høst, og synes den var vakker.

Anonym sa...

Nettopp ferdig med Vigdis Hjorths "Tredje person entall" som jeg synes var en "overraskende" god bok! Velkjent tema; kvinne på randen..., men utrolig bra skrevet! Har begynt på "The Bastard of Istanbul." av Elif Shafak som virker lovende. Ellers har jeg et par langtidsprosjekt: Kathrine Neville, "El ocho", Arild Reins "Stavangertriologien" og Dostojevskijs "Forbrytelse og Straff". Vil til slutt anbefale en sånn liten bok som kan gis til både barn og voksne: "Dei utruleg utrøyttelege gapparane frå Fripp" av George Saunders og med fantastiske illustrasjoner av Lane Smith! God fornøyelse! : )

Anaruh sa...

Som Glamourfarmasøyten har også jeg planer om å repetere litt før Bisettelsen. Har kommet et stykke inn i Beatles nå.

Ellers består leselsita mi av de 17 gjenstående bøkene på listen over de 25 "beste" (?) norske romanene fra de 25 siste årene. Neste bok ut der er Forføreren av Jan Kjærstad.

fru winther sa...

Min leseliste blir fort preget av at jeg jobber i bokhandel og "må" være oppdatert på det som kommer ut, helst både "poppisbøker" og mer smal litteratur. For tiden går det i Liza Marklunds siste, så står den siste til John Ajvide Lindqvist for tur.I jula blir det "De velvillige" av Jonathan Littell.Tjukk og god bok :-D

Anonym sa...

Holder fortsatt på med Joris-Karl Huysmans' Mot strømmen, som vel er en nøkkelroman innenfor dekadensen, og var Oscar Wildes' yndlingsroman. Det andre på leseplanen som ligger klar er langt mer tilgjengelig, nemlig tegneserieboken Laika, om det sovjetiske Sputnikprosjektet og romhunden Laika (kjøpt i museumsbutikken til V&A i London i forbindelse med utstillingen Cold War Modern Design 1945-1970. Den er forøvrig virkelig å abefale for dem som er så heldig å skulle til London nå!)

Anonym sa...

ps: glemte den mest kuriøse boken, som jeg faktisk har liggende inne i en plastpose fordi den lukter så sterkt! nemlig Robert Blackson (ed.): If there ever was. a book of extinct and impossible smells.
Denne ble utgitt i forbindelse med en luktkunstutstilling med samme navn der ulike parfymeskapere og kunstnere har kontruert eller "rekonstruert" dufter av merkelig ting, og i bokehn finnes disse oppbevart på skrapesider. man skraper i siden og ut kommer lukten! Bl.a Sissel Tolaas lukt kommunisme som rekonstruerer typisk lukt fra gamle DDR er bra!

Lille søster sa...

Jeg leser "En uvanlig leser" Av Allan Bennet. En morsom bok om dronning Elizabeth som forviller seg inn på en bokbuss og legger seg til en ny last - nemlig lesing. Anbefales!

Anonym sa...

Holder på med Balansekunst av Rohinton Mistry, og Den vidunderlige kjærlighetens historie av Carl-Johan Vallgren. Elsker Anna Gavalda (både Saman er ein mindre aleine og novellesamlingen Eg vil at nokon skal vente på meg), så gleder meg til Eg elska ho. På vent ligger også The Lovely Bones av Alice Sebold, Tvillingene av Tessa de Loo og Fraværet av musikk av Rune Christiansen.

Anonym sa...

Jeg leser El Juego del Ángel, engelens spill av Carlos Ruíz Zafón. Som etterfølger av Vindens Skygge må den være fantastisk, men foreløpig er jeg kun et par sider uti boka.

Den forrige boken jeg leste var Vinter i Madrid av C.J. Sansom, en utrolig spennende og interessant bok.

Anonym sa...

Først: Morsomt med allusjon til Kva las du no (eller Hva leste du nå, som den het på bokmål) - det var også min yndlingsskolebok på barneskolen!

Leser bl.a. Gunnhild Øyehaugs Vente, blinke - fin bok!

Anonym sa...

Eg les Sauejakten av Haruki Murakami, som er ein av mine favorittforfattarar. Må kommentere Paul Auster også, sidan fleire har nemnt han. Synes absolutt Oracle night og The book of Illusions er lesverdige!!

Anonym sa...

Jeg leser Torgrims Eggens "Manhattan - historier om New York". Anbefales!
Ser at Hustvedts bok om Lily Dahl ligger i bunken - den ble jeg veldig skuffet over. De andre bøkene hennes er jo så fenomenale!
God lesning :)

Anonym sa...

Eg har nettopp lest "Ta meg på for faen" av Olaug Nilssen, veldig bra (og lettlest) bok.
For tida består mitt lesestoff kun i pensumlitteratur (akk, eksamensperioden er i emning) og eg koser meg med "Betongkonstruksjonar" av S.I. Sørensen.

Anonym sa...

Jeg har akkurat lest Gogols Petersburg-noveller. Jeg leser Joakim Kjørsviks Åpenbart ikke en nabo og er i startgropa på Marisha Pessls Special topics in calamity physics.

HildeSol sa...

No les eg:

*Deborah O'Keefe -"Good girl messages : How young women were misled by their favorite books" -om kvinnesynet i barnebøker fra første halvdel av 1900-tallet.

*Paulo Coelho - "Zahir" Boksirkel-lektyr som går veeeldig tregt...

Har nettopp lest Levi Henriksens "Like østenfor regnet" (grei nok, men neppe en ny favoritt) og på vent står blandt annet Thomas Hylland Eriksens "Storeulvsyndromet" og biografien "So long, Marianne".

Anonym sa...

Kjersti : Jeg synes idéen din med "Kvinnens verden" i gave til en venninne var kjempegod - og jeg gikk ut i byen (Oslo) for å finne :-) ! Og vet du, på Ruuds i Ullevålsveien snakket de akkurat om den bak disken da jeg kom inn - at den var omtalt på en blogg og hadde solgt masse i det siste! Og jeg ringte et antikvariat i Trondheim, etter treff på antikvariat.net, men den var bortlovet til en dame som ringte i går! Så moro, Glamourbibliotekar! Du har skapt en ny vår for dette bokverket! Men jeg får altså ikke tak i det til venninnen min - det er jo litt synd...

Anonym sa...

Har alt kommentert hva jeg leser på nå, men må bare nevne at fast julelektyre hvert ENESTE år er Tante Pose, Fru Pigalopp og juleposten og A Christmas Carol. Det blir ikke jul uten!

Anonym sa...

Koristen har typisk nok diverse bøker på gang: "Breaking Dawn" av Stephenie Meyer leser jeg pga jobb, men det finnes avgjort verre jobber ;-) "Drømmehjerte" av Cecilia Samartin har jeg akkurat begynt på, men får tendenser til klisjéfnatt. Anbefaler "Menneskehavn" av John Ajvide Lindqvist, nydelig og trist og litt skummel, den er jeg ferdig med for ikke lenge siden.

Ragna sa...

Akkurat nå leser jeg Unni Wikan sin bok "Om ære". Unni skriver forklarende men ikke fordømmende og heller ikke unnskyldende, om ære og vanære i patriarkalske kulturer. Ikke akkurat skjønnlitteratur. Men hva heter det da på bibliotekspråket? Det er jo ikke faglitteratur heller?

Anonym sa...

Jeg leser "Langs kvar ein veg" av Dag Helleve, Ragnar Hovland og Per Olav Kaldestad. Det er en litt uvanlig reisebok fra Irland, med en salig blanding av dikt, gode historier og bilder. Liker deres reisebøker, de er tørrvittige på vestlandsvis.

Anonym sa...

Ups, der gikk det litt for fort. "Vegen til Navan" er Irlandsboken deres. "Langs kvar ein veg" var den første reiseboken til disse tre, fra USA om jeg ikke husker feil.

Anonym sa...

Staalesen med skriften på veggen.

glamoursosiologen sa...

Jeg leser "Et dårlig år" av J.M Coetzee.
Neste bok blir Tore Renbergs "Charlotte Isabel Hansen".

Anonym sa...

For tiden leser jeg "Vente, blinke" av Gunnhild Øyehaug. Anbefales!! Holder på å gjøre meg ferdig med "Sveve ovar vatna" av Ragnar Hovland. Anbefales også på det varmeste. I tillegg har jeg nettopp startet på "Black dogs" av Ian McEwan og "The sorrows of an American" av Siri Hustvedt. Klarer ikke å bare lese en bok av gangen...

Anonym sa...

Flott post siden man kan plukke opp tips fra andre! Jeg trenger nemlig lese-inspirasjon - vil gjerne lese flere bøker som jeg kan lære litt av - gjerne fra Latin-Amerika, Afrika og Asia som jeg kan lite om. Nå for tiden går det i Siri hustvedt - liker å fordype meg i en forfatter sine verk om gangen.

Anonym sa...

Er nettopp ferdig med Sterk sult, plutselig kvalme av Trude Marstein, og Fordeler og ulemper ved å være til av Vigdis Hjorth, den første jeg har lest av henne siden ouvertrufne Jørgen+Anne=Sant på barneskolen.

Jeg holder på med The Golden Notebook av Doris Lessing, men syns den er litt wordy, så i kveld skal jeg i gang med Napoleon -biografien til Herman Lindquist etter sterke anbefalinger fra min mann. Deretter har jeg blitt anbefalt å følge på med Krig og fred av Leo Tolstoj, for å få napoleonskrigene fra motsatt perspektiv.

Selv anbefaler jeg alle å lese Mig äger ingen av Åsa Linderborg, og så ønsker jeg meg Vente, blinke av Gunhild Øyehaug til jul.

Anonym sa...

Ingenting for øyeblikket.
Men skal snart begynne på "Anna Karenina" av Lev Tolstoj.
Heavy greier tror jeg:)

Anonym sa...

Triologien om Kristin Lavransdatter for nte gang. Kommer alltid tilbake til den,

Anonym sa...

Jag läser mest anatomi för ögonblicket inför tentamen. Och yoga relaterad litteratur som Patanjali Yoga Sutras av Sri Swami Satchidananda, Light On Yoga av B.K.S. IYENGAR, The Wise Heart: Jack Kornfield,Ayurveda: The Science of Self-Healing av Vasant Lad mm.
Böcker jag bläddrar i om kvällen är Hör bara hur ditt hjärta bultar i mej av Bodil Malmsten och Diktsamlingen Närmare Nu av Henry Bronett. Jag längtar efter att läsa Women who run with the wolves av Clarissa Pinkola Estès och Rom for Stillhet av Kristin Flood.

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, så komisk at "Kvinnens verden"-lagrene tømmes :-D Plutselig blir det rift om dem, de blir dyrere, og dermed mer utilgjengelig. Hvilket paradoks :)

Anonym sa...

Masse inspirasjon til nye leseprosjekter her! Har notert og laget ønskeliste...To bøker jeg leser i små porsjoner og koser meg med for tiden: Novellesamling på dansk av Naja Marie Aidt "Bavian".Torgrim Eggens "Manhattan, Historier om New York" har jeg tenkt å lese en gang til med en gang jeg er ferdig med den!Khaled Hosseini "A Thousand Splendid Suns" er fasinerende og gripende lesing. Jeg har "alltid" en bok på engelsk i bunken for å pleie språket.
Også leser jeg " Hvem tok osten min?" av Dr.Spencer Johnson. Har lest den på orginalspråket før, men fikk den på norsk av en samarbeidspartner i går, og humrer meg gjennom historien som illustrerer hvordan vi mennesker kan forholde oss til forandringer i livet - privat og på jobben.Tankevekkende. Bøker som venter er Stieg Larsson nr.2 og nr.3 innkjøpt på svensk (så får jeg se om jeg er så god i svensk som jeg tror da).Pocket, fordi jeg liker å ha bok med meg overalt.

Sunniva sa...

Jeg leser litteraturteori. Hjemmeeksamen sjø.

Anonym sa...

Ragna: Sakprosa, mener du?

Anonym sa...

Akkurat ferdig med å lese Levitt&Dubner "Freakonomics", jobber nå med Tolstoy "War and Peace". Samtidig som jeg hører på Follett "Pillars of the Earth" når jeg går tur med det hårete dyret :)

Ragna sa...

Sakprosa, ja kanskje det er det det heter? Men hun skriver om emosjoner fra historier som er virkelige og er veldig fengende. Sakprosa høres tørt og kjedelig ut.

Anonym sa...

Her leses Gunhild Øyehaug "Vente. Blinke" på senga hver kveld. Den er fantastisk morsom, og jeg kjenner jeg drøyer den i sorg over at den snart er slutt. På toget leser jeg "Hold tight", den siste til Harlan Coben. Helt uutholdelig spennende. For å roe ned innimellom disse to bøkene leser jeg "What I talk about when I talk about running" av Haruki Murakami. Deilig og lavmælt, og ikke minst ydmyk bok, fra en av verdens beste forfattere. Vi skal se det kommer en ny joggebølge over oss!

Anonym sa...

Mitt langtidsprosjekt er Jared Diamond's Collapse. How societies choose to fail or succeed.

I tillegg har jeg begynt på Tiller's 'innsirklet' og på 'A short history of tractors in Ukranian' (husker ikke navnet på forfatteren akkurat nå..)

Anonym sa...

Jeg leser "Livsfilosofi - et personlig bidrag om følelser og fornuft" av Arne Næss. Veldig fin! Får mye nytt å tenke på!

EyeeShare sa...

Nå leser jeg Careless Love, The unmaking of Elvis Presley, av Peter Guralnick.

Etterpå skal jeg lese Ask The Dust av Fante, og den er jeg veldig spent på.

Jeg vil lese en Bukowski bok igjen snart. Jeg elsket Pulp.
Og en Terry Pratchett. Og en Gert Nygårdshaug.

Anonym sa...

Du verden, dette er inspirerende!
I tillegg til en haug med jobbrelaterte manus og kokebøker på sengen, leser jeg for tiden: Øyehaugs "Vente.blinke", Åsa Linderborgs essaysamling "Håll med eller håll käft", og "eat.pray.love", deilig chiclit hvis forfatter jeg ikke husker.

Deretter tror jeg at jeg skal begynne på en av Obama-biografiene, men har ikke bestemt meg for hvilken ennå...

Janicke sa...

Den siste til Obama - Mot til å håpe - skal være den som forteller mest om hans politiske liv. Jeg ble anbefalt å lese den av en som har lest begge. Foreløbig ligger Mot til å håpe ulest her hos meg,men jeg tenkte å bruke helgen. I tillegg har jeg fått dilla på spor serien til Aschehoug, har Kuskusen har fire fingre - en oppdagelsesreise til Ny-Guineas høyland i posten i dag. Den skal være en orntlig røverhistorie fra virkeligheten :-)

Mathilda og Theodor sa...

Jeg leser Max Manus: "Mitt Liv" i påvente av kinofilmen som kommer i desember! Fantastisk spennende om en fantastisk mann!

Anonym sa...

Kva las du no... Tittelen er så full av gode minner - at eg berre må svare (skikkeleg teaser, altså).

Eg har nettopp lese "Pinnsvinets eleganse" av Muriel Barbery - å, så vakkert! Intelligent, morsomt, trist, så boblande morsomt igjen. Først og fremst elegant, ei fryd å lese!

Populære innlegg