lørdag, desember 20, 2008

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 20



Husk å henge ut kornbånd og meiseboller til fuglene! Nek kan man kjøpe bl.a. hos de som selger juletre. Eller på julemarkeder. Og sikkert mange andre steder.

5 kommentarer:

fru winther sa...

Check. :-D

Alt godt sa...

Eg kjøpte nokre små terrakottapotter for nesten ingen pengar, samt solsikkefrø og delfiafeitt. Av hamp lagde eg løkker som eg festa gjennom holet under potta slik at den kan henge oppned. Eg festa tauet i ein liten pinne inni potta.

Så lot eg feittet stå i romtemperatur til det vart mjukt, og så knadde eg inn solsikkefrø og stappa massen inn i pottene. Eg pynta pottene med stjerner i sølv, og så følgjer dei med julegåvene mine som "bonusgåver". Smart! :D

Bente sa...

Meiseboller, fuglebrett og nek er på plass :)

Men jeg vil benytte anledningen til å advare mot fuglemateren til Eva Solo! Vi hadde den i treet i sommer og en dag jeg kom hjem fra jobb, hadde en stakkars dompap satt seg fast i den! Den nydelige fuglen spant rundt som et hamster i et hjul og kom seg ikke ut før jeg hjalp den.

Jeg har skrevet flere e-poster til Eva Solo, men hører selvfølgelig ingenting. Har derfor startet min egen lille kampanje for å redde småfuglene fra Eva Solos håpløse design.

Anonym sa...

Meisebollene er kjøpt, men bare ikke hengt opp enda. Vurderer å prøve å henge en meisebolle utenfor rommet hvor katten er hele dagen, men vet ikke om det vil glede eller frustrere ham. (Eller om han bare sover hele dagen likevel. ;) )
Mener foresten at jeg har lest at julenek er et dårligere alternativ enn meiseboller. Grunnen er at det tar kort tid å spise opp alle kornene, men selve neket ser så fint ut og dermed bytter man de ikke ut selv om det ikke er mer mat igjen. Men meisebollene ser man jo hvor mye det faktisk er igjen i. Dessverre ser de også mye døllere ut.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for tips! Og advarsel!

Populære innlegg