onsdag, desember 17, 2008

Nøtteknekkeren


Mandag var vi på Nøtteknekkeren, en av flere førjulstradisjoner, men nytt av året var selvfølgelig location: Den nye operaen. Nøtteknekkeren i fjor var jo siste forestilling vi var på i den gamle operaen. Det er fremdeles den fine koreografien til Dinna Bjørn, alle de flotte kostymene, kjolene i blomstervalsen, sukkerfeen og snedronningen og alle de utrolig dyktige danserne, men den som alltid fascinerer meg mest, er Claras elegante og høyreiste mor. Og dermed også den arabiske danseren i drømmen. Den lekre jumpsuiten, hårpryden, den dramatiske sminken, og ikke minst de grasiøse bevegelsene og imponerende dansingen- jeg blir helt paralysert. Ingrid Lorentzen har danset disse rollene nydelig tidligere, og i år var det Stine Østvold - helt praktfullt.

8 kommentarer:

Lille søster sa...

Elsker "Nøtteknekkeren".

Anonym sa...

Nøtteknekkeren er en favoritt. Vi var der også på mandag. Det har vært fast tradisjon i flere år. Helt nydelig forestilling, spesielt liker jeg Maiko Nishino :-) men alle er jo bare fantastiske.

Lotte sa...

Jeg var der faktisk på premieredatoen i år, fantastisk! Selv liker jeg godt snøfnugg-dansen, det er så lekkert å høre tåspisskoene klaske i gulvet når de løper ut og inn på scenen. Og ikke minst når de gjør grand jetes da!

Anonym sa...

Jeg var i London en førjulstur i helgen og så nøtteknekkeren på Royal Opera House på mandag - det var helt fantastisk! Utrolig flinke dansere, var spesielt imponert over "nøtteknekkeren" selv :)

Anonym sa...

Desverre får ikke jeg sett Nøtteknekkeren i år. Vi var for seint ute med å kjøpe billetter, men neste år!

glamourlegen sa...

Så misunnelig at jeg nesten døøør på meg!

Frøkna på Haugen sa...

Er dette utsikten fra første rad på tredje balkong? Var på Nøtteknekkeren for første gang på mandag og ble helt frelst. Må tilbake neste år! Var på en introduksjon til Nøtteknekkeren i forkant av forestillingen, det var veldig nyttig å høre om handlingen, musikken og Tsjajkovskij før man gikk inn og så balletten. Nydelig!

Glamourbibliotekaren sa...

Lille søster: Mm, jeg også.

L1Sofie: Ja, hun var veldig dyktig.

Indiebibliotekaren: Ja, helt enig, jeg vet akkurat hvor du mener!

Jussjente: Jeg så den i London for...16? år siden, morsomt å se forskjellige oppsetninger!

Signe: Kjøp billetter nå! :-D

Glamourlegen: Neste år!

Frøkna på haugen. Tredje balkong it is. Hengende over kanten med kikkert.

Populære innlegg