søndag, desember 21, 2008

Tosca i kveld


I morgen er det 150 år siden komponisten Giacomo Puccini ble født, og NRK markerer dette med å sende en legendarisk versjon av hans opera Tosca i Hovedscenen på NRK2 i kveld. Innspillingen ble gjort i 1992 rundtomkring på historiske steder i Roma som Puccini la handlingen til. Autentiske kulisser! Placido Domingo synger hovedrollen. Dirigent er Zubin Mehta, som jeg hørte nettopp på et historisk sted i Roma i september - på Capitol.  

For to år siden tilbragte vi bryllupsreisen vår et steinkast unna Puccinis fødeby Lucca i Toscana, og besøkte også den lille innsjøen han senere flyttet til - Torre del Lago, hvor både Tosca, La Bohème, Manon Lescaut og Madama Butterfly ble komponert. En kveld gikk vi på Puccini-konsert i kirken der han ble døpt, hvor en ekte italiensk tenor og en sopran sang arier og duetter fra hans mest kjente operaer. 

Tosca er en av Puccinis aller flotteste operaer, den kjente tårnarien er med, og etter hva jeg kan huske sang Domingo fremdeles relativt bra på denne tiden. Handlingen er ganske politisk - ler mer om den her

Skru på NRK2 kl. 21.10 i kveld!

1 kommentar:

nefertiti sa...

Takk for at du gjorde meg oppmerksom på denne :-)

Populære innlegg