onsdag, januar 28, 2009

Feng Shui i skrivesakene


Av og til må man rydde litt hjemme. Litt hver dag nå i januar. Gi plass til luft. I går kveld var det boksen med skrivesaker som stod for tur. Jeg tror kanskje det er ti år siden sist jeg ryddet den, og pennene som lå oppi bar preg av å ikke ha blitt brukt på minst like mange år. Ut med dem!

Tips: Må man sortere og rydde i ting som har hopet seg opp, sørg for å ta med alt til et rom med tv. Da kan man se film mens man organiserer. Egentlig er mitt eneste nyttårsforsett å multitaske mindre, altså ikke kombinere f.eks. tv med surfing på nettet, eller lesing med matlaging. Men akkurat i slike tilfeller får man faktisk ryddet litt. Skal man teste penner og sortere regninger uten å se film, blir det aldri gjort. Også finner man ting man har glemt, som fine notisblokker, Braathens S.A.F.E-reflekser og South Park-penner.

9 kommentarer:

C. Meow sa...

Rensa framför tv:n passar utmärkt. Och vilka fynd man kan göra, tänk så mycket fina saker man samlar på sig :D

Anonym sa...

Jeg har "feng-shuiet" i te-samlinga mi igår. Har du noen te-anbefalinger?

amateurmamma

Glamourbibliotekaren sa...

Camilla: Ja, man har jo så utrolig mye allerede - nettopp det er det lett å glemme når man har mistet oversikten over hva man faktisk har. Ingen grunn til å shoppe! :)

Amateurmamma: Hva med den hvite teen til Lipton som kommer i slike trekant-teposer? Den er fin. Den grønne også.

vertinnen sa...

Hadde en oppryddning for et par uker siden og da var det om å gjøre å ikke bli sentimental. Når det gjelder opprensk i gamle regninger er det kanskje ikke det største problemet!

Anonym sa...

Takk for tipset! To the grocery :)

Amateurmamma

Anonym sa...

Jeg pleier å gjøre det samme.:-)Mye lettere å få rydding og arkivering unnagjort dersom man samtidig ser på TV.

Anonym sa...

I alle fall er det smart å ta med seg ALT fra den plassen en skal rydde, og gjøre sorteringen et helt annet sted...

Jeg har nylig ryddet i kjellerboden, og gjort plass til fryser. Og i dag skal vi hente fryseren! Ååå jeg blir så varm om husmorhjertet når jeg tenker på hvordan den skal fylles med hjemmelagede middager og praktisk gjærbakst!*glad*

Glamourlektoren sa...

Eller man kan lytte til Glamourbibliotekarens utmerkede mixtapes på laptop'en mens man rydder og hygger seg :) Dionne Warwick er f eks særdeles stressdempende.

Glamourbibliotekaren sa...

Vertinnen: Nei, strømregninger gir ikke mye grunn til nostalgi!

Suzanne: En liten risiko er det jo også - søppel havner i "ikke kast"-haugen og omvendt.. haha. Kommer an på filmen, såklart.

Fruen: For ikke å snakke om all molta på Frolfjellet! :-D

Glamourlektoren: Aaah, good one! :)

Populære innlegg