tirsdag, februar 10, 2009

Love's Baby Soft

Da jeg var 13, sendte min amerikanske brevvenninne Erica en bunke med amerikanske tenåringsmagasiner til meg. Young Miss og Seventeen. Jeg bladde henført i ukesvis, lengtet etter Cover Girl- og Maybelline-sminke, Caboodles-beautyboks som jeg kunne ha i min locker på skolen (hvis jeg hadde hatt en locker), og prom og dates og alt sånt som man fikk presentert via bratpack-filmene fire-fem år tidligere. (Temmelig langt unna hverdagen der jeg vokste opp med islender-genser og fjällräven, og egentlig er jeg jo ganske glad for det nå.)

En av reklamene som gikk igjen, var for drugstore-parfymeklassikeren "Love's Baby Soft". En kjekk velfrisert gutt sa at han likte å låne bort jakken sin til kjæresten, for hver gang han fikk den tilbake, duftet den så godt av Love's Baby Soft - akkurat som henne. Relativt banalt. Men parfymejunkie som jeg var allerede den gang, uten tilgang til annet enn Date-cologne og Impuls-deospray, ble jeg jo nysgjerrig. Alle utenlandske parfymer var eksotiske. Dette var før internett. Det var før alle fjortisbladene kom på markedet - Det Nye var ukeblad for gutter og jenter, og ellers fantes vel Starlet. Gjett om jeg leste Seventeen og YM i filler...I allefall, jeg kom over den på en New York-reise for noen år siden, og kjøpte den for moro skyld. Jeg hadde prøvd den én gang før, i Los Angeles i 1995, og selv om den ikke akkurat er et himmelsk skaperverk, er den morsom å ha. En kultklassiker - en elsk&hat-parfyme som alle som har vært tenåringer i USA de siste tretti åra kjenner til. Den ene reklamen mer patetisk enn den andre, men alle handler om at jenter må bruke denne fordi den tiltrekker seg gutter i all sin uskyldighet. Veldig mange har hatt denne som sin første parfyme, eller hadde en venninne eller søster som brukte den. I Junior High.

Selve duften: Pudrete, roser, musk. Antagelig ganske likt det som heter parfymert babypudder. Ikke akkurat sofistikert. Men nice. Minner bittelitt om Stilas Créme Bouquet.


"
Love's Baby Soft…a fragrance as soft and gentle as a kiss…it speaks in a powdery whisper. Lavish yourself in long-lasting baby softness. Anything can happen when you're in love."

Og alt bare på grunn av en tidollar-parfyme!

8 kommentarer:

Micha sa...

Så mange søte minner :-) Syns alltid det er så koselig å lese "mimringene" dine!

Anonym sa...

Det var sikkert en god duft.
Har du hørt om en parfyme som heter "enslave" eller noe sånt?
Har aldri hørt om den. Hørte navnet på hotell Cæsar.

Anonym sa...

Hehe, vi er nok ganske like på det området her :-) For et par år siden kjøpte jeg Sex Appeal For Women fra Jovan .. Jeg husket den fra barneskolealder, men hadde den aldri .. Snuste på den hos fargehandleren, fniste og syntes den hadde spenstig navn. Er ikke akkurat noe himmelsk skaperverk dette heller (og flasken er grusom), men morsom å ha :-)

Anonym sa...

Skal du på moteuka?

Glamourbibliotekaren sa...

Micha: Haha, takk!

Glampl: Kanskje det er denne?

Bipbap: Oooh, Jovan! Musk-parfymen deres er jo en klassiker.

Anonym: Jeg har fått noen innbydelser i allefall, så kanskje jeg sjekker ut dem.

Anonym sa...

Åå, den er det ja.Jeg kjenner igjen navnet på parfymen, men den er helt ukjent for meg.
Takk skal du ha.=)

Synnøve sa...

Åh nå kjente jeg lukten av Grønn Date! Helt sant!

heresa sa...

Når jeg tenker tilbake på sent 80-tall og tenåringstid er det duften av "Le Jardin" i ulike varianter jeg kjenner...

Populære innlegg