lørdag, februar 07, 2009

Lørdagskveld i Oscarsesongen

O herlige lørdagskveld! Ren, lun og varm leilighet med hvite snøkanter rundt alle vindusrutene (på utsiden), ferske hjembakte kanelboller, full tekanne - og to Oscarfilmer på dvd liggende ved tv'n. Og opera fra The Met direkte på p2 mens man rigger seg til. Alt er klart for en ekte hjemmekveld i sofaen!

Dagens trim: Snømåking. Av og til må man gjøre det selv om man bor i borettslag og noen andre tar seg av sånt. Rett og slett fordi det snør non-stop og da holder det ikke med én gang pr dag.


Dagens trim II: En liten kveldstur i nabolaget. Det er som å rusle rundt på et filmsett fra en julefilm, eller Skomakergata for den del. Alle de små søte trehusene i gata her blir enda søtere når snøen ligger tung på takene, på fortauene og overalt, og de fine gammeldagse gatelyktene lyser. Og man må selvfølgelig gå midt i veien, men det gjør ikke noe, for det kommer ingen biler uansett. Denne typen vinter er noe av det koseligste som finnes! Meditativ stemning, alt er stille. Det er nesten så jeg vurderer å spenne på meg skiene for å gå på stamkaféen min i morgen.


9 kommentarer:

Ragna sa...

Hehe, så hyggelig å kunne gå på ski til kafé :-) Da jeg var lita gikk vi ofte på ski til skolen, det ga i hvertfall følelsen av ordentlig vinter!

Anonym sa...

Artig det konseptet med Oscar-sesong. Lurer på om jeg skal prøve å innføre det her hjemme også :)

Alt godt sa...

Nydeleg! Vi gjekk opp att frå byen etter å ha vore og sett The Slumdog Millionaire, og det var vakkert, litt upraktisk og alt ser ut som jul.

Anonym sa...

Åh, Wall-E var supersøt.:-) Likte den kjempegodt. (Men ikke alle jeg kjenner som var like imponert...)

Anonym sa...

Hihi, ler meg skakk i hjel når "søringene" går i hi når det snør litt mer en til vanlig :)

Vi er nok litt mer godt vant her i nord, så en skitur til nærmeste kafe, (eller hvorfor ikke gå på ski til jobb?) anbefales!

Selv har jeg akkurat kommet hjem fra en 2,5 timers skitur på fjellet i 14 minus og solstråler som akkurat varmer bittelitt :) Da var det godt å komme hjem og hive opp en porsjon arme ridddere, etterfulgt av te.

Nå er det sofaen neste! Lykke til med snøen :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ragna: Jeg har svake minner om det samme, men samtidig var det enkelte vintere som så å si var snøløse.

Kitty: Oscar-sesong: Dagene mellom nominasjon-offentliggjøring og selve seremonien. Avsluttes med å sitte oppe hele natta og se utdelingen. Vi har gjort dette i snart ti år på rad..

Alt godt: Hvorfor er det aldri sånn til jul?!

Suzanne: Litt blandet for min del, men søt nok.

Glamouringeniøren: Det er vel helst fordi Oslo er en relativt stor by med flere hundre gater som burde brøytes samtidig, og trafikken stanser fordi bilene står parkert uti gata på trikkeskinnene pga brøytekanter som igjen er et resultat av mangel på steder å dumpe den bortmåkede snøen. Rett og slett praktiske problemer som vanskelig lar seg løse på en enkel måte. Selvfølgelig er det noe man kan regne med skjer hvert år, men det betyr ikke at man har to hundre brøytebiler til rådighet til enhver tid av den grunn :)

Anonym sa...

Ah, hva skulle jeg ikke gjort for litt snø!
Her i nord er det nådeløst bart, iskald vind, ikke et fnugg av deilig og hvit snø noe sted.
Jeg kunne gjerne tatt minst halvparten av snøen dere har, og skulle gjerne måkt den unna også.
:-)
Forøvrig - hadde vi fått den vanvittige mengden snø dere har fått på kort tid, så hadde det sannelig blitt fullstendig kaos her, selv om vi bor i polare strøk og 'burde' tåle såpass.
Jeg synes du har en utrolig hyggelig tanke rundt det hele, dette med å kunne sette pris på opplevelsen av snømengdene visuelt.
For sannelig er det koselig med snø.
Sukk.

Anonym sa...

Glamourbibliotekaren: bra poeng! Jeg blir litt oppgitt over alle som ler av kaoset i England og kommer med kommenterer som "dere skulle vært her nord i Norge". Det er MANGE gater som skal brøytes i London og det er MYE folk som skal fra A til B til enhver tid. Jeg synes ikke det er rart at de sliter jeg...

Glamourbibliotekaren sa...

Liven Piven: Du er hjertelig velkommen på vinterferie hit til meg! :)

Suzanne: Ja, det der kom nok ganske brått på dem, både i London og Paris! Og minst hundre ganger så mange gater som i Oslo..

Populære innlegg