lørdag, mars 14, 2009

Glamourspørsmål fra leser: Neglelakk


Hei og takk for en flott blogg som besøkes nesten daglig!
Nå er det en stund siden du hadde noe om negler og neglelakk, og jeg vil veldig gjerne høre siste nytt. Som travel tre-barns mor med full jobb og rommelig hus uten vaskehjelp, så har jeg begrenset tid til å sitte uvirksom mens lakken tørker. Noen nyheter som tørker raskt og varer lenge? Imøteser iallefall litt inspirasjon - det har jeg alltid stor glede av.
Vennlig hilsen
S



Hei!
Jeg kan ikke påberope meg særlig trendkjennskap i neglelakkverdenen - jeg har mine Essie- og Mavalalakker som jeg liker godt, og jeg vil tro de har en helt ordinær tørketid. Men hvis leserne har noen hurtigtørkende favoritter, er denne bloggen stedet å nevne dem akkurat nå!

mvh Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Anonym sa...

Mitt tips er en top coat som er helt fantastisk! Seche Vite Dry Fast Top Coat (du finner den blant annet hos head2toebeauty.com).

Når jeg lakker neglene så er det ett lag base coat (Essie First Base), ett eller to lag med farget lakk (som regel en eller annen Essie) og så et lag med Seche Vite Top Coat. Det er ingen venting mellom lagene og på 10-15 minutt er jeg ferdig med perfekte negler :)

Et annet tips er å legge et nytt lag med top coat etter et par tre dager, da ser neglene nystelte ut og får lakken til å sitte lengre. Lykke til!

Anonym sa...

Essie har også noen Quick dry dråper, som du drypper på neglene etter lakking. Det gjør det at det tørker litt raskere, men det sklir fremdeles hvis man f.eks. er dum nok til å knyte skolisser.
Jeg synes l'Oreal og Rimmel sine raske lakker har fungert ok. Usikker på om man finner Rimmel i Norge nå, kjøpte min i London.

Etter å ha fått en katt, har jeg kun lakket neglene 2 ganger. En av gangene var på jobb, siden jeg bare sitter og skriver på tastatur likevel. Lakke neglene et annet sted enn pulten din, og så kan de tørke mens man skriver. (Hvis man har en skrivejobb, selvfølgelig.)

Strikkelaura sa...

OPI tørker raskt. Jeg lakker alltid neglene rett før jeg skal ut døra..den sitter fint i uke. Beste lakkene spør du meg!

Hilsen ei som ikke kan leve uten lakk på neglene.

Anonym sa...

Opi! jeg bestiller på nett. nydelige farger, tørker veldig fort, rask å legge og holder i over en uke. det er mitt beste tips. skal også ha pluss for at det holdet med ett lag og ingen top/base coat nødvendig.

Micha sa...

Jeg er veldig fornøyd med Essies hurtigtørkende topplakk "good to go". Syns denne funker bedre enn seche vite, da den holder seg på plass. Noen lakker har en tendens til å "krympe" mot negleroten mens de tørker, slik at den helt ytterste delen av negletuppen blir bar, og ser slitt ut. Orntli`irriterende. Men good to go funker BRA!
Gjør tørketiden MYE kortere!
Rimmels 60 seconds lakker funker ikke for meg. De begynner å tørke før jeg er ferdig med én negl, og gjør at resultatet blir inmari ujevnt. Ikke så glamorøst akkurat.
Jeg legger også ekstra lag m toppcoat etter et par dager. Det øker virkelig neglelakkens levetid.

Delirium~ sa...

Hurtigtørkende overlakk: Seche Vite eller Posche. Må bestilles på internett, lønner seg pga porto fort å bestille på ebay hvis man bare skal ha en flaske.

Jeg lakker neglene 2-4 ganger i uken og er fullstendig avhengig av min Seche Vite top coat - neglene tørker utrolig fort og blir fantastisk blanke og lekre!

Seche Vite blir tykkere etter bruk. Dette er normalt og skyldes de ingrediensene som gjør at den tørker fort. Da kan man kjøpe seg en Seche Vite tynner. Denne tynneren kan man også bruke til å tynne opp gammel, tyknet neglelakk man kanskje ellers ville hivd i søpla.

For masse gode neglelakkråd kan jeg ellers varmt anbefale en norsk neglelakkblogg:
http://neglelakkmani.com/

fru Storlien sa...

Jeg bruker mye neglelakk, gjerne Essie, Mavala eller Chanel. Selv har jeg ingen supertips om hurtigtørkende lakker, men jeg pleier å lakke negler ved pc-en. Da får lakken god tid til å tørke uten unødig fingring med andre ting.

Anonym sa...

Jeg slutter meg til kommentarene vedrørende OPI. Fantastisk lakk. Serien har også dråper til å dyppe på, som beskrevet i et annet innlegg. Vel verdt pengene!

Anonym sa...

Sent ute her, men legger igjen en kommentar likevel. Mitt beste tips for å få lakken til å vare er akrylnegler.. Jeg har fra naturens side ekstremt dårlige negler, og nå har jeg valgt akryl for en periode. Jeg har ikke fransk manikyr, jeg har dem ikke spesielt lange, så ingen glamourmodell-look her. Men da har jeg alltid pene negler som ikke knekker langt inne på fingeren, deler seg eller fliser seg opp. Veldig mye tid og arbeid spart. Når jeg lakker dem sitter lakken i to uker(!), selv da er den ikke slitt men "utvokst". Dette fordi neglene er helt harde i motsetning til naturlige negler. Ellers har jeg prøvd både Tone Lise og OPI sine tørkedråper, og foretrekker helt klart Tone Lises.

Kaisa - hva er sammenhengen mellom katt og neglelakk..? :)

Anonym sa...

Kitty: jeg burde kanskje skrevet "våt neglelakk" og "ekstremt kosete katt". Noen ganger bare SKAL han sitte på fanget, og SKAL bli klappet, og da kan det fort bli hvite hår i neglelakken - ikke lekkert. ;) Jeg tror at selv hurtigtørkende lakk vil bli merket av kattepels - for ikke å snakke om den hvite kattepelsen...

Anonym sa...

Kaisa: Så søtt, men rart at han ikke reagerer på lukten?! Mine holder seg pent unna når jeg driver med den slags :)

Cuticel sa...

Jeg skal sette i gang og prøve "Essie" sin neste gang, etter jeg kom over denne artikkelen i Aftenposten http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3209211.ece
da det merket vistnok er både toluen og formaldehyd fri (og dyrevennlig)

Jeg bruker neglelakk i perioder, men de periodene kan og bli veldig lange, så en base neglelakk for å beskytte og forhindre gulning er meget viktig, og at den er så “ren” som mulig.
O.P.I sin DesignerSerie “natural nail base coat” har touluen i seg + formaldehyd.
Også har de to fargene jeg kjøpte og “Top Coat” formaldehyd i seg (så ikke toluen i de tre siste).
Ble skikkelig lang i maska da jeg leste ingredienslisten, siden jeg kjøpte neglelakkene i den tro at de var trygge.
+ fant mye mere rare ingredienser jeg regner med ikke akkurat er bra, men fokuserer vel mest på å unngå neglelakk med de to ingrediensene jeg faktisk husker og kan uttale, + en helt ren/økologisk neglelakk er vel ikke på markedet. Litt kompromi må til :)
Så nå blir ei venninne veldig glad for 4 flasker fullt sett med O.P.I neglemoro. Og jeg blir nødt til å snuse på “Essie” og “Acquarella” Uff da :D

Men jeg må si at O.P.I er noen av den beste jeg har prøvd av neglelakk med tanke på holdbarhet og tørketid (blir jo 3-4 lag).
“IsaDora” er og god, og der kan jeg ikke finne hverken toluen eller formaldehyd i ingredienslisten, og den er vel og dyrevennlig om jeg husker riktig?

Populære innlegg