mandag, mars 23, 2009

Inspirasjon kontra konsum


God morgen kjære lesere! Dagens tema: Båser. Og inspirasjon.

Behovet for å sette ting i bås gjelder tydeligvis også på internett. Denne bloggen, som jeg personlig ikke ønsker å knytte opp til noen genre eller bloggmiljø, blir ofte plassert under overskriften "moteblogg". Klær? Javisst, dagens kjole, collager, pene kåper, absolutt. "Dagens outfit"? Nei, har ikke gjort det og vil ikke gjøre det. Trender? Langtifra. Kortlivede trender fascinerer meg svært, svært lite. Gina Tricot-dekningen overlater jeg til fjortisene. Her kjører vi istedet klassisk og tidløs glamour. Relativt ofte uoppnåelig glamour også, Oscar de la Renta og sånn, og det er igrunnen akkurat det jeg har tenkt å skrive litt om nå.

Jeg har skrevet om musikk minst 234 ganger, ifølge listen over kategorier. Film 104 ganger. Reiser 64 ganger. Diverse, som jeg kaller Living Etc, hele 356 ganger. Men stadig hører jeg "moteblogg". Til og med "shoppingblogg". (Det er jo litt interessant, faktisk. Jeg har vært på hele to handleturer i 2009. Én gang da mine fem år gamle treningsbukser måtte byttes ut, og én gang for å kjøpe en plate til en nyfødt baby. Ingen av dem har jeg skrevet om her i bloggen.)

Jeg tror betegnelsen "shoppingblogg" kommer av en feiltolkning av at jeg legger ut bilder av vakre plagg og ting. For noen vil det kanskje framstå som reklame eller å skape behov (- eller kanskje tror de at jeg har kjøpt alt jeg skriver om.. haha). Så å si hver eneste gang jeg skriver om en kjole, får jeg spørsmålet "hvor kan jeg få tak i den?" - hvilket jeg ikke alltid vet, rett og slett fordi det ikke er relevant for meg. Jeg har ikke tenkt å kjøpe disse tingene. Jeg beundrer dem og nyter synet av dem som de objektene de er, ikke som potensielle innkjøp. Og det er det jeg ønsker med denne bloggen også - å vise leserne at man kan bli inspirert av det estetiske og det skjønne, uten å føle trangen til å kjøpe alt mulig. Og klarer man det, tror jeg det kan føre til to ting:

1) man setter mer pris på det man allerede har, og blir mer bevisst på å bruke alt man eier istedet for å gjemme noe til spesielle anledninger som aldri kommer (Glamorøs fredag!! Perfekt til slike ting!! Fram med smykket fra Barcelona-turen og skjerfet kjøpt på et marked i Istanbul!) - som igjen fører til at...

2) ...man blir mer kritisk og kvalitetsbevisst til hva man faktisk kjøper. Hvorfor skal man kjøpe en ny og halvdårlig masseprodusert trendy veske i en kjedebutikk annenhver måned, som ryker straks man har to bøker i den, hvis man har en håndsydd fin skinnveske fra Firenze som holder i minst tjue år? Kvalitet foran kvantitet. Ikke minst for miljøets del! Det å ønske seg en ting, å lengte etter en ting over tid istedet for å kjøpe det straks, er faktisk veldig fint. Man blir sikker på at man har lyst på den, og når man omsider kjøper den føles det riktig - fordi det er planlagt, ønsket, og ikke på impuls. Det kjennes som en bra investering. Og det blir en ting man blir glad for å ta i bruk (f.eks. på Glamorøs fredag!) og som man ikke bare lar ligge og støve ned i et hjørne.

Ikke alle tjener flesk, iallefall ikke bibliotekarer. Og jeg kan tenke meg at det er mange som meg - som heller vil bruke penger på å reise og oppleve kultur. Jeg har flere ganger skrevet om det å kutte forbruket, og å kunne gå i butikker og kikke og se vakre ting uten å bli fristet til å kjøpe noe. Det er ikke så vanskelig som man skulle tro - det føles faktisk veldig frigjørende. Tingene eier ikke meg, jeg eier tingene og har kontroll over mine egne penger og min egen tid, og sånn skal det være. Lørdager er ikke handledager i et stresset og kaotisk sentrum, det er herlige fridager med kjæreste og venner og kafé og lesing og turer og trening og radio.

Jeg anbefaler å ta opprydninger titt og ofte, bli glad over å gjenoppdage glemte minner, bruke det man har som bare blir liggende - og gi bort det man ikke bruker til loppemarkeder eller lignende. Det er sikkert andre som har bruk for det. Og man får mye mer energi av å ikke være nedlesset av allslags ræl som man egentlig ikke har bruk for. Også sitter man igjen med ting man er glad i og som betyr noe for en. Nå er jo loppis-sesongen i gang, så timingen for en vårrengjøring er perfekt. Min er rett rundt hjørnet.

Så: Inspirasjon er tingen her i bloggen. Ikke vil-ha-vil-ha-vil-ha. Men gjerne spare til noe man virkelig vil ha - enten det er en leilighet, en Verner Panton-lampe eller en fin kvalitetsveske, noe man kan ha lenge. Det er min hensikt. Hva man blir inspirert av eller inspirert til, får være opp til hver og en.

Jeg vet ikke hva slags bås det setter meg i, helst ingen bås i det hele tatt.
Og for å sette en stemning for denne vakre solfylte vårdagen, la oss høre herlige grooves fra den aller første kassetten jeg kjøpte meg da jeg var liten - Earth Wind & Fire og "That's the way of the world". Ha en strålende dag, kjære venner!

40 kommentarer:

Anonym sa...

Åh for ein inspirerande lesnad i byrjinga på veka! Bloggen din gir meg ei kjensle av ro og velvære. Kanskje dette kjem i båsen "velvære-blogg"!. Dette kan ein jo sjølvsagt også feiltolke, då folk kan tru den handlar om spa etc, men eg trur dei andre lesarane forstår kva eg meiner. ;)

Anonym sa...

Kloke ord Glamourbibliotekar. Jeg har hengt meg på glamorøs fredag konseptet og utvidet det med tre skjørt/kjoledager i uken. Jeg opplever at jeg har fått en større og mer innholdsrik garderobe uten å innvestere i noe nytt, fordi jeg er blitt flinkere til å variere.

Anonym sa...

Som alltid når du skriver innlegg som dette, ønsker jeg å applaudere. Kloke ord, vel skrevet!

Anonym sa...

Applaus fra det kalde nord!

Kan ikke si meg mer enig i det du skriver. Jeg prøver å etterleve det med å redusere forbruket så godt jeg kan og må absolutt si at livet har fått en annen dimensjon etter at jeg sluttet å gå i butikker. Det er så herlig! Selvfølgelig er jeg glad i fine ting og handler av og til, men da er det alltid planlagt og det handles kvalitet med tanke på at dette skal jeg bruke til evig tid :)

Selv elsker jeg å lese Vogue, Elle, LivingEtc osv osv, men kjøper jo ikke noe av den grunn. Akkurat samme følelsen får jeg når jeg ser på Dagens Kjole her i bloggen din. Det kribler i magen over at den er så nydelig og det føles deilig. Noe må-ha kjøpelyst får jeg ikke i det hele tatt.

Atter en gang, takk for en nydelig blogg som inspirerer!

Glamourbibliotekaren sa...

Joggerinna: Haha, velværeblogg ja, det høres ut som spa- og golfresorts og sånt som jeg ikke er spesielt glad i :-D Tror jeg foretrekker å være utenfor ethvert båssystem egentlig :)

Anonym: Så fint at du er med på glamorøs fredag!

Sulvis: Thanks!

Glamouringeniøren: Nemlig, er man kvitt shoppingsuget kan man fint gå i byen og lese blader og bli inspirert uten å bli desperat fordi man ikke har råd til noe av det man har lyst på. Selv leser jeg svenske innrednings/hageblader om morgenen og får lyst til å hoppe hopp-sa-sa på veien til jobb, fordi jeg blir så glad av å se bilder av en hvitmalt benk under en blomstrende syrin.

Synnøve sa...

Kjære glamourbibliotekar. Jg synes virkelig du får til det du sier du vi skape med bloggen din. Båser er klamt. Hurra for den frie glamouren!

Unknown sa...

Så fint at du tok opp dette temaet! Jeg kjenner meg veldig godt igjen, Av familiære grunner har vi ryddet opp etter endel generasjoner før oss. Oldemor etterlot seg et par stakker, ei ullkofte, undertøy og skjorter. De leverte vi til museet. Grandtante, hennes eldste datter, emigrerte til USA og sendte hjem kåper så lekre at du kan skrike. De skal renses og presses, like fine, sier en skredder som har sett på dem. Og etter yngste grandtante, hun som måtte bli hjemme og forbli ugift etter de gamles krav, hun etterlot seg en rekke nydelige forklær og armkjoler i blåtøy. Det gikk også til museet.

Så klær kan leve lenge, om man er forsiktig med bruken. Nordmenn kaster desidert mest i Europa, sa de på radioen nå. Jeg skjems.

Anonym sa...

Glamourbibliotekar, du inspirerer meg også til å se tingene med nye øyne, ikke til å kjøpe nytt. Unntaket er at jeg har blitt flinkere til å bruke øynene når jeg er på bruktmarkeder - men det er jo ikke nye ting selv om det er nytt for meg!

Ja, dette var inspirerende lesning før jeg går igang med ukas planlagte vårrydding- og rengjøring i heimen! Og på kontoret...

Ha en strålende uke!

AstridVU sa...

Å, kunne ikke vært mer enig med deg! Skrev om noe liknende selv, altså ikke shopping vs gjenbruk, men mer om det å ikke sette blogger i bås og se ned på enkelte type blogger.

Og du skal vite at jeg absolutt ikke ser på deg som en shoppingsblogg. Jeg ser på din blogg som en blogg som har en vidunderlig stemning. Jeg blir dratt inn i verden av vakkerhet, enten det gjelder ting, musikk, film eller noe annet. Og jeg blir inspirert til å bli et, i mine øyne, bedre menneske. Et som tar livet mer med ro, nyter det vakre rundt meg, ikke higer etter mer og mer og som klarer å sette pris på de riktige tingene.

Så der fikk du den :) Fortsatt som du stevner, sier nå jeg bare.

Anonym sa...

Ja og amen.
Du skriver en blogg som jeg gidder å lese. :D

Ragnhild sa...

Eg er heilt einig med deg i alt du skriv. Bloggen din er for meg i båsen best!!!

Eg har aldri vore ein storforbrukar av klede, sko, inventar, ting og tang ... men eg merkar at det er fort gjort å bli freista når ein går inn i ein butikk. Det du skriv om i bloggen din, motiverer i alle alle fall meg til å ikkje falla for freistingane, men å tenkja meg om to gonger ... treng eg VERKELEG dette?

Og det med å levera ting til Fretex og loppis kan eg skriva under på: det gjev ei heilt fantastisk kjensle av fridom og kontroll over eige liv å gje frå seg ting!

Og dersom ein først skal kjøpa ting: bruktbutikkar o.l. har mykje bra til ein kjempebilleg penge (og til god kvalitet). Her om dagen fann eg noko på Finn.no eg har leita etter lenge: eit fantastisk superfint salongbord frå 60-talet ... til 150 kr! Eg blei så ufatteleg glad! Det kjem til å vara i hundre år. Minst. Og med eitt er eg glad for at vi ikkje gav opp og gjekk for salongbordet på Living til 5000 kr. Ein har tid til å venta på at det ein verkeleg VIL ha, skal dukka opp:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Pixelsynn: Takk! Enig, båser er kjempeklamt, jeg forsøker å ignorere dem så mye jeg kan ellers også - ikke minst når det gjelder musikk :)

Anita: Ja, vi kjøper og kaster og klærne er så billige. Det må holdningsendring til.

Koristen: Hyggelig å høre! Lykke til med vårrengjøringen!

Astrid: Thank you, fint å høre. Båser er, som sagt, klamme. Jeg følger ikke med i bloggverdenen, men det er bra du tar opp lignende saker der!

Glamouroversetteren: hehe, takk :)

Ragnhilda: ooh, det minner meg om at jeg har tenkt å se etter kjøkkenbord i år! Takk for påminnelsen! Og grattis med fint bord :)

wine-fueled narcissism sa...

Takk for at du satte ord på det. Bra start på uka. Jeg kunne ikke vært mer enig, og tar stadig små skippertak for å leve opp til min ideologi. I forrige uke tømte jeg klesskapet mitt, og jeg har ikke vært på flau på lenge. TO søppelsekker med klær og tilbehør går til Fretex. Nå kan jeg derimot se hva jeg har, og sette pris på det.

Ha en deilig mandag!

:)

Anonym sa...

Hurra!
Du har igrunn oppsummert hvorfor bloggen din er så bra:-) den har mye innhold og lite overfatiskheter- og minner oss - meg- om hva som er de tingene som en virkelig blir fornøyd/glad av. (Og det gjør ikke shoppe-shopping stadig vekk). Nå skal jeg slippe solen inn verandadøren og nye vårdagen!

Karoline A sa...

En del av den mennskelige psyke har et sterkt behov for å putte ting i bås. Slik er det bare. Derfor setter jeg bloggen din i bås. Du har jo såklart en inspirasjonsblogg!

Anonym sa...

Tja, jeg har plassert deg i feel-good-båsen - og opplever stor ro når jeg sveiper innom. :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Wine-fueled: Et ryddig klesskap er en fin ting :) Prøv nå å ikke fylle det opp igjen med det første! ;)

Kjersti: Nyt dagen! :)

KarolineA: Da kjemper jeg i mot den menneskelige psyke, haha! Jeg føler det er en kamp jeg aldri kan vinne :-D

S: HAHA, jo, ordet feelgood er heller ikke blant mine favoritter (for meg høres det anstrengt og overfladisk ut), men klart bedre enn shoppingblogg altså :-D

karen sa...

Tusen takk for bloggen din. Som mange har kommentert. Den gir ro og følelse av velvære, styrer min oppmerksomhet mot å legge merke til de små ting i hverdagen, musikk, blomster,lukter, får sommerstemning midt på vinteren. Nei, penger og å eie ting er ikke alt her i livet, det er ihvertfall helt sikkert. Loppemarkeder yess. Ikke behøver man å kjøpe noe der heller. Gi til Fretex, ja. Kjøpe på Fretex, ja.

Anonym sa...

Så godt sagt. Jeg er glad i "myse-shopping" dvs myse=se men ikke kjøpe. Jeg har laget meg en "fysisk blogg" i form av en vakker notatbok hvor jeg limer inn inspirerende bilder av ting jeg synes er fine men som jeg ikke trenger. På den måten har jeg de jo egentlig; nemlig i boka mi. Elsker bloggen din!
Hilsen Amateurmamma

Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekar! Du klarer deg kjempefint som bås-løs!! Tusen takk for en positiv og vakker blogg!! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Karen: Litt ro i hverdagen tror jeg de fleste trenger, så det er hyggelig at du opplever det sånn! :) Og å finne en balanse mellom loppis/gjenbruk på den ene siden og kvalitet - f.eks. god design på den andre, er egentlig mitt mål. Det er forbruket, bruk og kast av billig og dårlig kvalitet, jeg vil til livs.

Amateurmamma: Så god idé! Jeg har revet ut masse greier gjennom årenes løp, men aldri fått satt meg ned med saks og lim.

Tolken: Jeg er en frittgående blogger, lykkelig fri fra lenkenes og båsens krav! :-D

Anonym sa...

Du tåler mer enn bare lovprisning og nesegrus beundring? Konstruktiv tilbakemelding følger:

Båser er en måte å organisere tida en bruker på web, f.eks. gjennom bokmerker som en lager grupper av. Å sette ting i båser er viktig for å holde orden - det vet vel alle bibliotekarer?

Hos meg balanserer denne bloggen hårfint mellom to bokmerke-mapper: "Gloss" og "Hva er viktig"-mappa mi. Jeg tror litt av grunnen til at den fremdeles befinner seg i gloss-mappa, er at den rett som det er inneholder poster av typen "Glamourbibliotekarens favoritter", hvor det er en del namedropping - sjøl om du hele tiden minner om at dette bare er det som funker for DEG - og hvor det blant annet blir klart for meg at du (sammenliknet med meg) har et helt arsenal å skilte med når det gjelder sminke og hudpleie. Disse postene interesserer meg mindre enn f.eks. collagene, fotoglimt av vakre ting i hverdagen og kloke råd og tips ang klær, musikk og...tja fritid? Så: jeg elsker deler av denne bloggen og hopper litt bukk over andre deler. Akkurat som en har det med gode venner: Det er sjelden en setter pris på ALLE særtrekk og egenskaper til noen? (La oss håpe dere er gift, i så fall!)

For øvrig syns jeg navnet på bloggen din er helt genialt, og fullstendig dekkende for innholdet. Hvis jeg tenker på hva jeg assosierer med ordene "glamour" og "bibliotekar", så får jeg en interessant og fristende sammensetning - og det dekker min oppfatning av denne bloggen.

Kanskje jeg heller burde kalle ei bokmerke-mappe for Glamourbibliotekaren, og samle det som balanserer mellom gloss og innhold (uten å havne i noen av grøftene) inn i den mappa? Det var faktisk en god ide...

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Nå var ikke dette akkurat ment som et innlegg der jeg fisker etter positive tilbakemeldinger, ei heller en brukerundersøkelse om hva dere liker mest eller finner mindre interessant - men jeg setter stor pris på å få egen mappe som ikke heter "gloss" :-D Ja, jeg er igrunnen svært fornøyd med min tittel, og den feirer jo faktisk tiårsjubileum over jul! Den hadde jeg fem år før bloggen ble lansert :)

Anonym sa...

Okei, om du ikke liker "feel-good" så kan jeg informere om at jeg har siden sortert i mappa "Rariteter"... ;-) Men må kanskje gjøre om på dette nå, etter Fruens innlegg? :D (For sikkerhets skyld - dette er humoristisk ment!)

Anonym sa...

Neimen huff da!
Jeg grøsset da jeg leste at denne bloggen (nesten) havner i en "gloss-kategori".
Det var en stygg plassering for en blogg som handler om alt annet enn dét.
Måske Fruen spøkte?

Glamourlektoren sa...

Må bare gi min tilslutning til det du sier. I bloggen din har jeg funnet et fellesskap til inspirasjon, til hverdag og til fest, og en bekreftelse på et alternativt glamourbegrep befriende fritt for "consumerism". De som leser deg annerledes, ser ikke at inspirasjon og oppfordring til forbruk er to forskjellige størrelser. Jeg nyter også svenske "inredningstidningar", for eksempel, blir inspirert og finner min vri - gjerne med ting jeg allerede har. Slik er det også med bloggen din. Helt herlig :)

Anonym sa...

Bloggen din er rett og slett en "feel good" blogg synes jeg.. Koselig lesestoff, reklamefri og med bilder som er en fryd for øyet. Tusen takk for at du gidder!

Anonym sa...

Kjære Glambibliotekar. Denne posten var fantastisk, som så mye av det andre du skriver. Jeg har så fryktelig lyst til å føle at jeg ikke MÅ kjøpe noe, men jeg sliter med dette. Mange av mine venner er rike og unner seg stadig ting, og slik har jeg endt opp i en tankegang om at jeg må kjøpe alt jeg synes er pent. Har du, eller lesere noen tips til hva jeg kan gjøre for å "avvenne" meg fra denne forbrukskulturen?=)

Anonym sa...

Takk for enda et flott innlegg. For meg er bloggen et avslappende avbrekk i hverdagen, som bl.a. setter fokus på å glede seg over og legge merke til alle de små ting som er rundt en i hverdagen, samt å gjøre hyggelige ting som ikke nødvendigvis koster noe/så mye, men som gir veldig mye tilbake. Å ta på seg et par fine øredobber, bruke en god duft, se på et vakkert bilde osv.

Jeg har også blitt enda mer bevisst på handel, økologisk og fair trade etter å ha lest bloggen din. Jeg har aldri handlet mye, men har blitt mer bevisst på det lille jeg handler.

Bloggen er vanskelig å sette i en bås, du gir oss mye fra ulike "båser", men skulle jeg satt den i en bås måtte det vært en "et vakkert avbrekk i hverdagen med fokus på det som er rundt oss hele tiden og som vi kan glede oss over ++"-blogg
Umulig å båssette (fant jeg ut), noe som passer meg perfekt!
Igjen takk for en super blogg. :)

Glamourbibliotekaren sa...

S: Jeg hadde egentlig ikke planer om å legge meg borti hva bokmerkemappene deres heter :-D Men jeg har blitt inspirert til å rydde opp i mine egne, for sist jeg sjekket var det nesten bare døde linker der, haha!

Jonas Lie: Cool nick! :-D

Glamourlektoren: Jeg tror kanskje det bunner i en eldgammel og dum idé om at man ikke kan være smart hvis man liker fine kjoler. At man ikke kan være interessert i leppestift om man er litterær. Eller noe. På samme måte som noen hever et øyenbryn om man sier at man både liker Vogue og Proust. Men det ene utelukker da ikke det andre. Trangsynthet må være fryktelig kjedelig tror jeg :)

Anonym: Feelin' good! :-D

Mona: Her og her har jeg skrevet litt om det, og jeg tror du kan klikke deg videre til enda flere lignende poster der. Lykke til! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Fair: Fint å høre at jeg kan påvirke når det gjelder fairtrade også! Og jeg lurer på hva UDK-nummeret til den kategorien du beskriver vil være (bibliotekarhumor, sorry) :)

Anonym sa...

Jøss, beklager hvis jeg tråkket på noen tær hos Glamourbibliotekarens lesere. Jeg er innom denne bloggen (nesten) hver eneste dag, jeg setter stor pris på den.

Jeg oppfattet bare at du undret deg over hvilke (ulike) båser folk satte bloggen i, og forsøkte å forklare hvordan jeg tenkte omkring _min_ bås-setting. Og så mente jeg å si at båser ikke nødvendigvis er et onde, men en måte å skape orden rundt oss. (Men jeg skjønner deg jo godt. Jeg klarer f.eks. aldri å sette bare EN farge på øynene i beskrivelser over utseendet mitt - _jeg_ har jo blå-grå-gule-brune-grønne øyne!)

Så tror jeg nok at du tåler andre kommentarer enn de som utelukkende bifaller innleggene dine, men det kan vel hende at jeg er med på å ødelegge feel-good - båsen for andre? ;-)

For øvrig har du nå gitt navn til ny mappe i bokmerker her hos meg. Jeg liker jo uansett ikke ting som er alt for Gloss, så "Glamourbibliotekaren" er et mye mer beskrivende ord for mine bokmerker om interiør, klær, musikk og stil. Heia heia!

AstridVU sa...

Så artig dette kommentarfeltet ble! Ville bare innom igjen for å opplyse om at jeg linket til dette innlegget ditt på bloggen min i går, so you know...

http://valen-utvik.blogspot.com/2009/03/all-re-til-varen.html

Ha en nydelig dag!

Anonym sa...

Jeg for min del fant den fantastiske bloggen din ved å søke på miljø!! Julia.

Lotte sa...

Jeg har deg ikke i noen bås, for jeg anser det ikke for nødvendig.

Jeg liker bloggen din fordi du skriver bra (jeg irriterer meg voldsomt over skrivefeil), og har en fin distanse til ting. Du virker fornuftig og opplyst, men mest av alt liker jeg bloggen fordi den knuser mytene som sier at alle bibliotekarer er grå mus! Det har du bevist at vi ikke er! Tusen takk! :)

Mari sa...

Takk for en god påminnelse og en god beskrivelse (som til og med er briljant utdypet av mange kommentanter - det heter vel det?). Det er godt å "få lov til" å beundre det skjønne så vel som det jålete iblant, uten å havne i materialistfellen.

Jeg får øyeblikkelig en assosiasjon til noen som gjør det motsatte; altså skaper behov: Jeg skal gifte meg, og var i den anledning innom en brudekjolebutikk (en snål opplevelse), hvor betjeningen tydelig var god til å skape behov, og hvor brosjyren jeg plukket med meg var helt vill. jeg trenger tydeligvis ikke bare en kjole, men også: Spesialundertøy, sko, strømper osv, og alt må være skaffet via dem, hvis ikke vil jeg - å katastrofe - plutselig oppdage at ansiktet mitt virker gustengrått fordi de billige hanskene er i en nyanse som får den eksklusive kjolen til å virke hvitere/gulere/beigere enn den egentlig er. Og de er flinke til det de driver med - av nøkterne meg hadde de nesten skapt en bridezilla på et blunk. Dette var en digresjon, selvsagt, men for å dra inn poenget: Det er nok av kilder som presenterer vakre og dyre ting for å plante behov, og denne bloggen er heldigvis ikke en av dem. Takk for det!

Men båser kan vel ikke vi mennesker slippe unna, - så som bibliotekarer vil vi alltid ha et levebrød. Aldri så galt;)

Glamourbibliotekaren sa...

Fruen: Utgangspunktet for min undring var at jeg for en stund siden så noen steder hvor bloggen min ble omtalt som en shoppingblogg, der har du bakgrunnen for innlegget :) Samt den endeløse rekken av mailer jeg får fra diverse nettbutikker som vil samarbeide og selge ting og annonser gjennom bloggen min. Og det ville jeg gjerne slå ned på. Og det påminnet meg om hvor sliten jeg blir av overorganisering og oversystematisering på områder der det kanskje ikke behøves noen strenge båser - sånn er det i musikken også, som er min nærmeste verden. Og å bli plassert i en helt motsatt bås av det jeg har som hensikt, er litt dølt :) Men jeg takker for å ha blitt betegnelse på en hel kategori med bokmerker! :-D

Astrid: Ja, av og til utvikler kommentarfeltet seg til rene nettforumet! :-D Takk for link!

Julia: Wow, så bra! :-D Det kan jeg like.

Mademoiselle Bibliothécaire: Den myten kan vi bare glemme først som sist! :) Og obs, det er ikke dere lesere jeg sikter til ang. båssetting, bare for å presisere det.

Mari: Kom deg vekk fra den bransjen øyeblikkelig!! De vil fortære deg med hud og hår! Men hjelpen er nær, det vet du ;)

Anonym sa...

Glamourbibliotekar: Se så, nå forstår vi hverandre! :-)

Mari: *grøss* Hørtes forferdelig ut. Pris deg lykkelig over at du gjennomskuer dem! Lykke til med forberedelser.

Anonym sa...

Jeg har pleid å kategorisere deg som livsstilsblogger. Håper det er greit? (c;

Myrtle sa...

Kloke ord! Veldig bra innlegg - tusen takk!! Jeg er så enig så enig. Og nå ble jeg inspirert til å rydde i skap og skuffer... Og bloggen din kan ikke settes i bås -fordi den er helt unik! :)

Populære innlegg