onsdag, mars 25, 2009

Kva las du no?


På tide med en liten interaktiv lesesjekk igjen - hvilke bøker sitter dere med nesa i om dagen, kjære venner?

Som vist på lørdag; her går det i Kurt Vonneguts "Breakfast of Champions", og jeg har stadig planer om å lese siste halvpart av Thomas Manns Trolldomsfjellet, som har blitt liggende det siste halvåret.

Årets påskelektyre har jeg ikke bestemt meg for ennå, men krim blir det ikke.
77 kommentarer:

Anonym sa...

Utvalgte emner i katastrofefysikk, Marisha Pessl. Hva skal jeg si? Jeg ønsker at den aldri skal ta slutt! Det er en veldig fin bok med det lille ekstra ;)

Anonym sa...

Jeg leser også Breakfast for Champions! Og siden jeg alltid har flere bokprosjekter på gang, har jeg heller ikke blitt ferdig med Then We Came to the End av Joshua Ferris. Litt dårlig med tid til noen av dem, men litt innimellom rekker jeg. I påska skal jeg endelig få lest Kollektivt selvmord, og jeg må ha noe skummelt, så kanskje Theorins Nattefokk, eller klassiske Rebecca. Gleder meg!

Karin sa...

Jeg leser forskjellige böker om andre verdenskrig og motstandskampen. Nå holder jeg på med en man kalt Gulosten.

Anonym sa...

Mye pensumlitteratur, som den studenten jeg er, men har akkurat avsluttet Rajaa al-Saneas "Jentene fra Riyadh" (absolutt en bok å få med seg! Boka er skrevet som en serie e-poster fra en saudisk universitetsstudent til andre saudi-arabere og tar opp en rekke tabuer ved dette samfunnet, bra skrevet og godt oversatt til norsk. Ikke noe vanlig "bak sløret" bok).
Målet for påsken må bli å lese ferdig "Den lukkede bok", som jeg ennå ikke har avsluttet, ev. fortsette på koseprosjektet mitt, Ringdrotten (at ingen kom på å oversette Lord of the Rings til nynorsk før, det er jo perfekt!).

Anonym sa...

Så kjekt!
Jeg har til og med en gåte til bibliotekaren i deg! Sist gang las eg Guder for de små ting av Arundhati Roy.
Siden det har eg begynt på Gulag arkipelek (og gitt den opp) men lest ferdig En dag i Ivan Denisovitsj' liv, lest Mio min mio, Juleoriatoret av Göran Tunström og les no Den lille prinsen av Antoine de Saint-Exupéry. Hva er mitt prosjekt? :-)

Anonym sa...

Jeg gjenleser Kafkas samlede, og er for tiden dypt engasjert i Prosessen. Sist jeg leste de samlede var på videregående, og det er spennende å lese verkene med voksent sinn! I tillegg leser jeg en doktoravhandling fra Sorbonne om På sporet av den tapte tid; svært interessant!

Thomas Mann anbefales til alle, og nå må du lese ferdig altså, bibliotekar:-D

Husmor i nød sa...

Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger, for andre gang! Å kalle den en kjærlighetsroman er ikke dekkende nok, og tidsreiser går aldri av moten!

Lille søster sa...

Jeg leser Familiebilder av Sue Miller.
Har du sett at du er omtalt i Aftenposten i dag (25.03.)?

Anonym sa...

Har nettopp begynt på Vente, blinke av Gunnhild Øyehaug. Virker veldig lovende! Er ellers midt i en samling Tsjekov-noveller. Mange av dem er virkelig fantastiske. Sist, men ikke minst, holder jeg på å lese meg gjennom Grimbergs verdenshistorie i noe sånt som 20 bind. Litt daterte teorier, mye om folkeslagenes ulike natur, men drivende godt og lett fortalt.

Gleder meg til lesepåske!

Glamourbibliotekaren sa...

lille søster: Jeg vet at det skulle komme noe i løpet av måneden, men rakk ikke å lese avisa før jeg løp avgårde i dag. Takk for tipset! :)

Marits Hus sa...

Ken Follett "I all evighet" leses nå. Det kan ta tid, den er på 1100 sider. Håkan Nesser "Beretningen om herr Roos" ligger å dirrer i nattbordhylle nr. 2 og venter på å bli lest......

Anonym sa...

Tror ikke jeg har oppdatert meg så mye siden siste rapport... "War and Peace" har jeg nå lagt på vent for n'te gang :)

Planlegger et innkjøp av noen nye Kurt Vonnegut bøker, ble hekta av "A man without a country". Kanskje jeg hiver inn en amazon-bestilling i dag :)

Jeg er ikke spesielt glad i krim, leser det aldri så derfor er min påske, som ellers, krim-fri.

Men en annen påsketradisjon jeg har er å lese "Barske Glæder" av Peter Wessel Zappfe. Alltid like spennende å lese om hans banebrytende tinderangling i mine hjemtrakter :)

Anonym sa...

I det siste har jeg lest Austen og Dickens, nå durer jeg meg gjennom noe krim for å kunne komme med anbefalinger til kunder. For øyeblikket "I den skogen" av Harlan Coben. I påsken blir det også krim, faktisk; "Døde menn går i land" av "Bernhard Borge" og etpar av John Dickson Carr."Koselige" gjenlesninger begge to.

Anonym sa...

Det går mest i faglitteratur, men jeg har nettopp lest Øyehaugs Vente, blinke. Så fantastisk! Codaen er forresten noe av det beste ved hele boka. Anbefales! :)

Anonym sa...

Jeg forbanner tidens elv, Per Petterson <3

Anonym sa...

Lykka er ein sjeldan fugl av Anna Gavalda. Nydelig om mange slags kjærlighet. Jeg skal definitivt lese mer av henne. Jobbrelatert lesing Brisingr av Christopher Paolini, for mye prat, for mange slagscener, for tykk bok, men jeg liker drager :-)

Slikejenter - jeg anbefaler Rebecca. Fine, glamorøse boken!

Anonym sa...

Mye pensum, inkludert en kriminalroman av Knut Faldbakken (som utrolig nok er pensum!). I påsken tror jeg det blir pensum og litt krim av Agatha Cristie. Jeg er stor fan av Hercule Poirot. :)

Anonym sa...

The Enchanteress of Florence av Salman Rushdie. Veldig eventyrlig, glitrende språk. Nydelig. India møter Renessansens Italia. Føles til tider som om Salman Rushidie og Umberto har skrevet en felles bok...

Anonym sa...

Umberto Eco, selvsagt. Vi er ikke på fornavn...

Anonym sa...

Hmmm - nesten så jeg ikke tør innrømme det, men jeg storkoser meg med Harry Potter and the deathly hallows (på engelsk)for tredje gang. Sammen med vaniljeis og to pledd ute i vårsola :o)

Ingrid Svennevig Hagen sa...

Jeg leser The Sorrows of an American av Siri Hustvedt. Dere kan forresten følge med på hva jeg leser til enhver tid på bloggen min Leselyst: http://metaingrid.blogspot.com/

Jenny B sa...

Jag kommer snart att läsa ut Svarta lådan av Inger Edelfeldt, som jag älskar. Därefter kommer jag nog att börja med en bok av Dubravka Ugresic eller en annan av Andrzej Tichy som ligger i den digra högen "att läsa" hemma.

Mildrid sa...

Nå har jeg begynt på Nu vil jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Den virker veldig fin. På nattbordet ligger både Murakami og Mons Kallentoft på vent.

Anonym sa...

"Hvite tenner" av Zadie Smith. Hatt den i bokhylla kjempelenge, etter et år som bokklubbmedlem. Den er veldig bra så langt i hvertfall, skjønner at den fikk skryt.

Husmor i nød: Veldig enig ang "Den tdsreisendes kvinne"!

Ragnhild sa...

Eg held på med bøker eg har halde på med leeeenge. Ingen av dei har fenga meg heilt, sjølv om mange seier dei er bra og eg prøver så godt eg kan å halda ut: Korrigeringer av Jonathan Franzen og Snow av Orhan Pamuk. Eg får sjå om eg greier å fullføra. Eg får jo så lyst til å lesa andre bøker når eg ser alle dei gode boktipsa her inne:-)

Julie Holdal sa...

Jeg har også et halvlest Trolldomsfjell liggende. Det samme skjedde med møtet med Dr. Faustus, selv om jeg syns begge er veldig gode. Nå holder jeg på med fjerde bind av På sporet av den tapte tid i tillegg til Mesteren og Margarita. Begeistret for begge to så langt.

Anonym sa...

Jeg er nettopp ferdig med Alessandro Boffas "Du er er et dyr, Viskovitsj" som bare var helt genial og fantastisk morsom og som anbefales alle. Nå storkoser jeg meg med "Mesterdetektiven Blomkvist" som jeg leste sist i 12-årsalderen. Lindgren ruler!

TRF sa...

"Under the Tuscan Sun" av Frances Mayes.

Anonym sa...

For tiden jobber jeg meg igjennom Anna Karenina (L.Tolstoj).
Og det tar sin tid, da den er på nærmere 900 sider...
Boken har mange fine skildringer av russisk liv, virke og natur; har fått et skikkelig sug etter å dra østover nå!

Anonym sa...

Jeg liker å ha nesen min i flere bøker samtidig, og for tiden leser jeg 'Kron og Mynt' av Kjartan Fløgstad, Steinbecks 'The grapes of wrath' og for å friske opp tyskkunnskapene mine leser jeg 'Der Vorleser' av Bernhard Schlink. Mye flott lesning! Og forøvrig er våren kommet hit til London, og det er deilig å sitte og lese under et tre i en park, med te på termosen og kjenne at solen begynner a varme litt igjen!

Anonym sa...

"Fashionista", av den svenske moteredaktøren Martina Bonnier. Et fascinerende innblikk i en verden der klær og tilbehør anses som investeringsobjekter, og det kun er designerplagg eller skreddersydd som regnes som klær...og der estetikken rundt garderoben er minst like viktig som bruken...fjernt for de fleste, men deilig eskapisme fra en insider i den internasjonale moteverdenen:)

Anonym sa...

Jeg leser for tiden Øya etterpå venter utvalgte emner i katastrofefysikk og Boktyven :)

Marsvinet sa...

Tar påsken på forskudd og er kommet halvveis i Menn som hater kvinner av Stieg Larsson. Visst er den spennende, men skjønner ikke helt hvorfor akkurat disse bøkene har fått så mye oppmerksomhet, Henning Mankell er jo også spennende, uten at han har den samme hypen rundt seg.

Anonym sa...

Nettopp lest ferdig Utskudd av Sadie Jones. Nå er det litt mer faglig litteratur det går i, med Barbara Ehrenreichs Lokket og lurt, som ikke helt måler seg med hennes Kjøpt og underbetalt, men likevel er bra skrevet. Samira og Samir av Siba Shakib ligger og venter, og skal antakelig være med på påskeferien :)

Anonym sa...

Jeg leser "The enchantment of Lily Dahl" av Siri Hustvedt. Det er den tredje boka jeg leser av henne på kort tid. Synes hun er en utrolig interessant og spennende forfatter.

Nice Work sa...

Jeg leser David Lodge sin siste roman: Deaf Sentence, foreløpig veldig lovende. Handler om det tragikomiske ved å bli gradvis døv (derav tittelen) - delvis selvbiografisk siden Lodge selv har vært hørselshemmet i mange år. Som vanlig med Lodge-bøker både morsomt og innsiktsfullt. Har dere ikke lest noe av ham før så gå i gang, anbefaler spesielt Changing Places, Nice Work og Paradise News.
Jeg begynte på Jo Nesbøs Snømannen for en stund siden, men den var så gruoppvekkende skummel at jeg måtte legge den bort til det blir lysere om kveldene, og gubben ikke er bortreist. Er en habil krimleser og vant med det meste innen den genren, men dette ble litt for nært (seriemorder som tar livet av gifte kvinner med barn i eneboliger, på meget "oppfinnsomme" måter). Til påsken, kanskje

Lotte sa...

Jeg leser "Havfruestolen" av Sue Monk Kidd i forbindelse med lesesirkelen jeg er med i, og utenom det leser jeg "Labyrinten" av Kate Mosse :)

Anonym sa...

Hei,
Jeg leser "The other Boleyn girl" av Philippa Gregory. Om den kan man si at den ihvertfall er underholdende!

Anonym sa...

Jeg leser "The Letters of Vincent van Gogh", utvalgt og redigert av Ronald de Leeuw. Irriterer meg tidvis over passasjer med faktakommentarer/biografiske opplysninger innimellom brevene, som jeg mener burde staatt for seg selv i stedet, men samtidig LESER jeg det jo i stedet for aa overse det. Og noen ganger beriker det forstaaelsen av boekene. Leser ogsaa en bok om "The New Cold War" og forholdet mellom Russland og 'vesten'. Har ei bok liggende som jeg gleder meg til aa begynne paa naar jeg er ferdig med de to nevnte; nemlig "A Middle East Mosaic", som er en samling brev, historiske tekster og andre tekster fra et 'utvidet' Midt-Oesten. Den tror jeg blir bra senvaar- og forsommerlektyre!

Paaska? Besoek hjemmefra og jobbing. Definitivt ikke krim.

Anonym sa...

Etter en tid med mye faglitteratur har jeg nå lånt "Vennskapsprøven" av Elizabeth Noble.

Anonym sa...

Jeg er nettopp ferdig med The Outcast av Sadie Jones og nå leser jeg The Pure Land av Alan Spence. Jeg leser også La den rette komme inn av av John Ajvide Lindqvist på vei til og fra jobb. Bra bøker alle tre.

Anonym sa...

Prøver å snike meg til nokre kapittel kvar dag, men vanskeleg med baby i hus. Har akkurat brukt ei evigheit på Boktyven. Fantastisk.

No les eg Darlah, av Johan Harstad. Anbefalt av venninne. Virka spennande.

Anonym sa...

Ernst Jüngers I stålstormen fra 1920, i svensk oversettelse. Dette er Jüngers skildringer fra kampene på vestfronten under 1.verdenskrig. Han skriver brilliant! (er en noe oversett forfatter pga sine høyreradikale politiske holdninger, men i motsetning til vår egen Hamsun, hadde han ikke nazistiske sympatier; snarere tvert imot, noe som viser seg ikke minst i romanen På marmorklippene fra 1938, som finnes i norsk oversettelse)

Anonym sa...

Jeg leser Dostojevskis "Opptegnelser fra det dødes hus" Fascinerende blanding av fiksjon og dokumentar med et fantastisk persongalleri

Anonym sa...

Får alltid så mange fine tips fra sånne poster, herlig. Har akkurat bestilt Deaf Sentence, takk Nice Work!

Sjøl holder jeg på med ei lita, norsk, (for meg) ukjent bok som heter Internasjonalen. Handler om et voksenkorps som blir "kjøpt opp" av bygdas store, utenlandsk eide firma, og som får forbud av firmaledelsen mot å spille internasjonalen. Bakteppet for historien (om korpsets tur til utlandet for å spille Internasjonalen i smug!) er politisk ladet med fraflytting og velferdstilbud som forsvinner, men dette er ikke ei propagandabok for sosialisme. Den er morsomt skrevet, og jeg blir veldig glad i alle de rare rollefigurene. Husker ikke forfatteren, (igjen: for meg) helt ukjent - men han hadde fortjent en større leserflate. Sjekk ut biblioteket ditt! :-)

I påska venter sikkerstikket på Hytta: Da starter jeg på nok en runde av HELE Ringenes Herre.

Unknown sa...

Det er snart påske, så derfor leser jeg krim! Jo Nesbö på svensk faktisk siden jeg bor i Sverige, "Smärtans hus" heter den.
Etter påske skal jeg begynne på Afrodites basseng av Gert Nygårdshaug.

Anonym sa...

For øyeblikket leser jeg "The Vendor of Sweets" av den indiske forfatteren Narayan. Det er en historie om en far og hans sønn i et India som har gjennomgått stor forandring. Dette far-sønnforholdet blir virkelig satt på prøve pga generasjonskløfter og kulturforskjeller. En underholdende og morsom, men samtidig litt trist roman. Neste bok ut tror jeg blir "Vindens skygge" ettersom jeg skal til Barcelona i påsken.

Mari sa...

For en bakvei inn i mitt nye fag - informatikk - leser jeg nå The cuckoo's egg av Clifford Stoll. En selvopplevd roman om en hacker han ble helt besatt av å avsløre. Nå ble jeg også nysgjerrig på Internasjonalen som Fruen anbefalte, Gunnar Kopperud har skrevet den, takk for tipset, kanskje det blir påskeboka! For jeg tror min ikke det blir mitt eget kvartleste eksemplar av Trolldomsfjellet, haha.

Anonym sa...

Susie Boyt: My Judy Garland life - For everyone who has ever held a candle to star ....

Anonym sa...

Egentlig leser jeg Edvard Hoems "Mors og fars historie" som jeg liker riktig så godt, men jeg får veldig dårlig samvittighet om jeg leser noe annet enn pensum for tiden.. Så det går for det meste i "Cognition" av Margaret Matlin.

Anonym sa...

Som den vitenskapskvinnen jeg er leser jeg nå boken "god is not great" (liten g ja), med undertittelen "How religion poisons everything", av C. Hitchens. Ansikt til ansikt med all nyrelgiøsiteten i samfunnet har jeg blitt nærmest militant atesit... Skal la emnet ligge nå, før jeg skriver en hel stil her inne! ;)

Anonym sa...

Jeg leser "Tyskerungen" av Camilla Läckberg... spennende, spennende.. ..

karen sa...

Siden jeg er togpendler blir det mye lydbøker for meg. Akkurat nå er det Isabel Allendes"Summen av dagene" jeg har på øret. Etter den er det Vindens skygge og en av Henning Mankell, som jeg ikke husker navnet på.Har alltid flere på gang, litt krim, litt fag og ellers hva som måtte fenge for øyeblikket.
Får ellers mange tips til lesestoff fra dine lesere. Takk for det.

Anonym sa...

Jeg leser Mara Lees Ladies på svensk. Meget bra om forstyrrede mennesker.

Anonym sa...

Selma Lagerløfs "Keiseren av Portugalia". og så holder jeg fortsatt på med Kristin Lavransdatter sammen med mamma.

Anonym sa...

Endelig begynt på Beatles, av Saaby Christensen.

Anonym sa...

Akkurat ferdig med "Øya" av Victoria Hislop, den var fengende. Har egentlig et prosjekt for å lese bøker fra litt ukjente (for meg) kulturer, men den neste som ligger klar er likevel "Jenta som lekte med ilden" av Stieg Larsson - litt kommers kan man jo være i blant? Ellers skal jeg gå gjennom dette kommentarfeltet igjen senere når jeg har papir og penn til å skrive lister - mange spennende anbefalinger! :)

Anonym sa...

Jeg leser Lillelord av johan Borgen! Og når jeg er ferdig med den planlegger jeg å lese resten av trilogioen også. Fascinerende er den!

Anonym sa...

Eg er godt i gang med Vente,blinke av Gunnhild Øyehaug etter å ha begynt på ho sist veke, ei veldig god bok! Ikkje ofte det blir tid til skjønnlitteratur, det er verkeleg noko eg burde prioritere meir!

Tutta sa...

Eg les Ragnar Hovland si bok "Sveve over vatna".

Glamourlektoren sa...

Olav Audunssøn i Hestviken av Sigrid Undset, Kolloens Hamsun-biografi, Politikens reiseguide til Sicilia og læreboka til italienskkurs for nybegynnere ;)

Anonym sa...

...også glemte jeg å nevne Arven etter Arn (Jan Guillou) på lydbok i bilen. Har hørt Arn-triologien også, men synes de er ganske så langtrukne disse bøkene. Greie å ha i trøtte morgenstunder i bilen, for man trenger ikke nødvendigvis få med seg alt!

Micha sa...

Jeg leser i en bok om hekling, for å lære meg selv å hekle....og jammen går det rette veien. Haugen m multicolored oldemorruter vokser stadig:-)
Hurra for biblioteket, der man kan låne bøker om mye rart :-)

Anonym sa...

Jeg er halvveis i to bøker, Bisettelsen, etter å ha pløyd gjennom Beatles og Bly på nytt, og Mathilde av Denise Rudberg. Har stoppet opp i begge to, Denise Rudberg var ikke noe for meg og Bisettelsen var tung.. Så har kjøpt Klassekamerater av Anonym Forfatter nå! Vil også anbefale Vente, Blinke, ikke bare fordi jeg er i slekt med forfatteren. ;) Veldig morsom og original bok.

Anonym sa...

Jeg leser "En bønn for Owen Meany" av John Irving. Jeg elsker John Irving! Denne og "Til jeg finner deg" er de eneste bøkene hans jeg ikke har lest. Så den blir neste :-)

Anonym sa...

Leser "Armand V" av Dag Solstad denne uken, den anbefales! Ellers blar jeg i Emily Dickinsons dikt, en bok med Virginia Woolf-noveller + Janet Flanners "Paris was yesterday". Godt mulig at jeg kaster meg over Colin Dexter eller Fred Vargas i påsken, men det store målet for våren er å lese mer Proust.

Anonym sa...

Nå koser jeg meg med fag: "Det norske sett med nye øyne" av sosialantropologen Marianne Gullestad, en analyse av norsk innvandringsdebatt fra 2001, som er like skarp og friski dag, etter hijabdebatt og det hele. Og så kjenner jeg at jeg blir nyforelsket i faget mitt...
Og til påskelesning ligger Gunnhild Øyehaug og venter, blinker.

Anonym sa...

Glamouringeniøren: Jeg har nettopp lest Krig og fred, og jeg trodde det skulle bli et pliktløp, men det er nesten litt vemodig å være ferdig. Jeg har tidligere prøvd på russere i engelsk oversettelse, men omsider skjønt at jeg må ta dem på norsk.

Ragnhilda: Åh, The Corrections er en av mine favoritter, tross enkelte treige passasjer man godt kan hoppe over. Kanskje det er en dårlig oversettelse til norsk?

Anne: Viskovitsj er kostelig, men best i små porsjoner; et kapittel om gangen.

Glamnerden: Kanskje jeg skal lese Anna Karenina nå, siden jeg likte Krig og fred så godt?

Anonym sa...

Leser Drageløperen av Khaled Hosseini, etter å ha hørt mye positivt om både boka og filmen... Nå håper jeg den innfrir forventningene mine da(!), som er ganske store etter så mye skryt.

Anonym sa...

Jeg leser American Wife av Curtis Sittenfeld, som jeg har tenkt på å lese lenge og fant på flyplassen Bangkok. Det er lett forkledd historie om Laura Bush og om hennes liv og ikke minst hennes ekteskap. Vedig bra!

Anonym sa...

Jeg hører på Anna Gavaldas Saman er ein mindre aleine - fantatisk lest opp av Arnhild Litleré! Anbefales anbefales anbefales!!! Hører i bilen til og fra jobb - ler og gråter og vil til Paris!!!

Anonym sa...

Jeg er akkurat ferdig med Charlotte Isabel Hansen av Tore Renberg. God norsk samtidsroman som er akkurat passe sår men også småmorsom. Ellers har jeg brukt ett halvt år på en egentlig fantastisk biografi om JFK, eneste probelemet er at jeg bare leser den om kvelden så rekker omtrent to sider før jeg sovner..

God lesepåske til dere alle!

Anonym sa...

Inspirerende :-)
Jeg fikk bokpakke i går, så nå ligger "Den trettende fortellingen" og venter til i ettermiddag. Bok no.2 i nyopprettet lesesirkel. Etter den står "Lesesirkelen" for tur.
På jobb er det en salig blanding av galskap (Sverker Belin), dobbeldiagnoser og lese-/skrivevansker.
Jeg er intenst takknemlig for at jeg kan lese!!

Anonym sa...

Den trettende fortellingen er nydelig. Nå leser jeg A fine balance av Rohinton Mistry. har kjøpt den på norsk også hvis jeg skulle bli utlåmodig.

h-svingen

tolken sa...

Nå leser jeg Snømannen av Jo Nesbø, det fenger som alltid! Forrige bok var "Øya", og til den vil jeg si at historien var fin, men språkdrakten har noe av det laveste nivået jeg har lest på lenge...Vet ikke om andre har samme inntrykket...

peanut sa...

Jeg leser alltid flere bøker på en gang, så for tiden er det 'The unbearable lightness of being' og 'Charlotte Isabel Hansen' på vei til jobb, og 'The Curious Incident of the Dog in the Night-time' og 'Menn som hater kvinner' som sengelektyre. Jeg leser gjerne krim jeg, men må si meg enig med det Marsvinet sa her over, forstår ikke helt hypen (synes egentlig den er litt treig...)

AstridVU sa...

Jeg er akkurat ferdig med "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini og den var helt fantastisk synes jeg. Nå er det neste bok i lesesirkelen jeg skal igang med, men det er nok ikke helt bestemt hva blir enda... Spennende!

Populære innlegg