lørdag, april 18, 2009

Jeg gir dere...


...Glamourbibliotekaren, ca 3 år, her i full gang med å legge rouge innpå øyet. Uten speil. Med pupiller som matcher antrekket.

Egentlig kunne dette bildet ha overskriften "Bildet er arrangert". Jeg mener å huske jeg var mer snekkerbuksekledd-i-sandkassa-type i treårsalderen. Grønne oljebukser med knapper på skuldrene. Matchboxbiler og Brio jernbane. Trehjulstraktor. 

Som fireåring slukte jeg bøker og var mitt lokale biblioteks hyppigste bruker, og jeg fikk mitt eget lånekort i en alder av fem sånn at jeg endelig kunne låne uavhengig av søstrene mine. Det var vel egentlig aldri noen tvil om hvilken retning det bar, og dette bildet er kanskje beviset. Her kan man se den spede begynnelse på glamourbibliotekarkarrieren - og det transeaktige blikket vitner om målrettethet. Rouge på øyet, og snart Jason og Gudrun og Teo og Lotta og Barbapapa og Mons og Marit under arma, Voilà. I present you - Glamourbibliotekaren. 
 

10 kommentarer:

Ellen Marie Albertsen sa...

Søt:) Vi formes jo sånn i barneårene:) Jeg likte selv å spille gitar i cowboy boots og hatt.. Det har forandret seg litt i forhold til cowboystilen, men musikk står mitt hjerte nær fremdeles..Dog det spilles bare piano nå:o)
Ha en fin lørdag!

Alt godt sa...

Nydeleg! Eg var også ein tidleg lesar, og var igjennom alt som var klassifisert som "moden ungdom" tidleg. Då prøvde bibliotekaren å stoppe munnen på meg med De elendige 1 og 2. Det klarte ho ikkje. Eg lånte ringeren fra Notre Dame veka etter...

Flugo sa...

Herlig! Det gjelder å starte tidlig, både med glamoour og lesing. Jeg er så glad for at sønnen min er en lesehest. I en alder av fire skrev og illustrerte han sin første - og hittil eneste - bok; "Mennene og hesten". En dramatisk fortelling! Selv har jeg alltid slukt bøker fra jeg var bitteliten, og så langt i mitt yreksaktive liv har jeg bare jobbet med bøker. I dag er det juleaften og bursdag på samme tid: jeg er på vei til bokmessa i London :-)

Anonym sa...

http://martabreen.wordpress.com/2009/03/10/hva-i-all-verden-er-en-guttejente/

:)

Jonas Lie sa...

Tenk da man kunne sitte så uanstrengt med bena rett frem på en liten benk - uten at noe av kroppen falt utenfor.
Herlig.
Og bøkene om Mons og Marit er så nydelige!

Glamourbibliotekaren sa...

Løvinnen: Countrysangerdrømmen - det er ennå ikke for sent! :D

Alt godt: :)

Flugo: OI, god tur!

Anonym: Haha! Takk og pris brukte jeg ikke det dumme ordet :-D Jeg har aldri helt forstått hva som egentlig lå i det. Min androgyne stil var nok mer et resultat av 70tallets estetikk med dens fraværende rosa prinsessefokus. Alle gikk jo i brunt og oransje, gutter som jenter. Dog var jeg ikke tøff og guttete, jeg var tvertimot livredd alle de bøllete guttene da jeg begynte på skolen og holdt meg mest til mine venninner og gjemte meg bak Frøken. Men jeg synes fremdeles jernbaner og lego er morsomt når jeg leker med nevøer og venners barn! Og jeg kjente det kriblet i hendene da jeg så en sandkasse med spade, traktor og dumper i en hage i påska, men så husket jeg plutselig at disse også hyppig brukes av katter.. så da lot jeg være å grave :D

Jonas Lie: Ja, herlig! jeg kjenner bare til den ene, "året rundt med mons og marit" eller hva den heter, men den er en av de fineste barnebøkene jeg vet.

Juristen sa...

Søtt! Våre barndoms opplevelser er temmelig sammenfallende, men jeg var en prinsesse (fransk opphav, ikke sant..) på pianokrakken i en alder av halvannet år! Piano og bøker var og er tingen, noe som innebar at jeg sikkert var et nokså pretensiøst barn- og siden ble det bare verre;-)

Kaisa sa...

Jeg var også en stor lesehest og lånte masse på diverse bibliotek. Og jeg elsket tekst-tv. Noe med å bla seg gjennom sider med sider med tekst på skjerm. Kanskje det la grunnlaget for en karriere innen IT? (Evt den ganske arkaiske Sharp-maskinen min mor dro med hjem fra en shoppingtur i London - lurer litt på hva hun egentlig tenkte på, men det var muligens det som sådde spiren til min data-karriere.)
Og min første sminkeepisode tror jeg må ha blitt fotografert etter utført oppdrag, ikke midt i. Morsommere med å bli tatt på fersken.

L sa...

Så søt du var:)

Anonym sa...

Haha! Jeg husker Jason og Gudrun!!

Populære innlegg