fredag, juni 05, 2009

Glamorøs fredag

Hurra, fredag!!!
Jeg har et hvitt skjerf med mørkeblå polkadotter i anledning dagen (second-hand) og fine øredobber. I helga skal jeg jobbe bittebittelitt, og deretter pusle på balkongen så den oppnår status som gårdens vakreste (knallhard konkurranse!), og ellers bare ligge langflat på sofaen eller kanskje bake litt eller.. ja, tiden får vise, jeg tror ikke jeg skal legge så mange planer egentlig.

Ha en fin fredag alle sammen!

35 kommentarer:

Sally Cinnamon sa...

God morgen!

Så fint med knallhard konkurranse om fineste balkong! I min bakgård er det nesten ingen balkonger, og de som er der er litt triste. Heldigvis har vi en ganske fin hage.

I dag var jeg rekordtidlig oppe og er snart klar for helg.
Etter noen få timer med intens jobbing så tar jeg kofferten og reiser på tur med gode venner. Håper på sol og litt varmere vær.
Antrekket er derfor ganske casual i dag. Et lite gullhjerte rundt halsen, små perler i ørene, blåstripete skjorte og favoittjeans. På føttene har jeg hvite tennissko som på mirakuløst vis fortsatt er hvite selv etter hagearbeid og byvandring i både regn og sol. Vi får se om de overlever skjærgård også.

God helg alle!

Alt godt sa...

God morgen! Sola skin her eg sit, så sjølv om det er eit kjøleg drag i lufta er det ein fin dag.

Dagens antrekk er beige piratjeans med ein moldvarpfarga cardigan over ein kvit singlet med blondekant og hjarteknappar på.

Dagens duft er Paul Smith Floral, ei spennande og lekker blomeduft, ein av mine florale favorittar. http://altgodt.wordpress.com/2009/05/06/paul-smith-floral/

I kveld skal eg sjaue bord, og i morgon skal eg stå på stand i botanisk hage, og selge plantar til ivrige hageentusiastar på Åpen dag. Kvelden blir forhåpentlegvis roleg, kanskje eit middagsbesøk? Gemalen skal vere med å arrangere Grefsenkollen opp, så han er sikkert like sliten som eg.

Søndag har eg eit lite håp om å kome meg på Ramme gård. Den hagen er fantastisk, og verkeleg ei reise verd, i den grad det er ei reise å dra til Drøbak.

Ha ei fredeleg helg, alle saman, og bibliotekaren især!

Skolebibliotekaren sa...

Nylaget smykke rundt halsen er dagens glamor. Ble riktig så fint, så kanskje en ny favoritt?! Snøbygene går med jevne mellomrom og jeg har måttet ta på meg ulltrøya og stillongs igjen..litt trist når man tross alt har nådd juni, den vakreste måneden! I morgen blir det glamor når min kjære kommer på besøk! Jeg gleder meg vilt!

HildeSofie sa...

Riktig god morgen!

Tidlig ute her også, en del arbeid som må unnagjøres før jeg setter meg på formiddagstoget til Sørlandet - helgen tilbringes på en strålende fin hytte i skjærgården utenfor Kristiansand, sammen med en herlig glamorøs jentegjeng og mengder med god mat og godt drikke.

Dagens antrekk er jeans, rød-og-hvit-rutete skjorte og en sort cardigan over. I ørene dingler røde kirsebær og rundt halsen har jeg et rødt silkeskjerf.

Ha en forrykende fin helg, alle sammen :)

glamouringeniøren sa...

Denne helga har jeg planer om å gå litt mer på fjellet, longs, lue og votter er et must i disse dager. Det regner i alle fall ikke, så jeg ser positivt på det!

I dag har dagen startet litt utenom det vanlige, sitter hjemme ved kjøkkenbordet og jobber hjemmefra pga. en lei migrene. Håper å komme meg ut av joggebuksa inn i dusjen og på jobb i litt mer anstendige klær i løpet av formiddagen.

Ellers sjekker jeg postkassa med stor iver hver dag, venter på en pakke fra Amazon, I need my Vonnegut-fix!! Håper virkelig den kommer i dag, så jeg kan ligge langflat i godstolen og lese i helga :)

Ha ei god helg alle sammen!

Nanne sa...

Åh, skulle ønske jeg hadde en koselig liten balkong:) I stedet har jeg en diger hage med gamle bærbusker, syriner, nyperoser og liljekonvall, som riktignok er vakker, men et slit å holde sånn noenlunde i orden! Jeg er ikke engang noe særlig glad i hagearbeid.....

Er "kjedebutikkchic" i dag med blå v-halsgenser fra H&M, mørke, smale caprijeans fra Lindex, sølv ballerinasko fra LaRedoute og som vanlig mine favorittøreringer i sølv.

Har besøk av venner fra Amsterdam, så det blir god mat, vin og sosialt samvær i helga - og kanskje en fjelltur på søndag hvis været tillater:)

God helg alle sammen!

Siri sa...

Alt godt: Ramme gård er vel ikke akkurat i Drøbak?

For en herlig morgen. Det er så deilig og knitrende ute. Jeg har på Florascent Aqua Floralis Ylang, som lovelua sier følgende om: An exotic and intriguing fragrance with Madagascan Ylang flowers and orange blossom. Fnis.

MillaCamilla sa...

God morgen alle glamorøse fredagskvinner!

Våknet tidlig helt av meg selv og har, av alle ting, fri i dag. Så det føles allerede glamorøst å være oppe, nydusjet og ta seg god tid til frokost. Antrekket er halvpyntet i forklekjole og tights. Trosset gradestokken på østlandet igår og sprang rundt i skjørt, halve tights, ballerinasko og bluse og det gjør jeg ikke igjen. Så idag er det faktisk tynne ullknestrømper over tightsen. Helgens aktiviteter er middag hos venninne i kveld, utdrikningslag for svigerinne i morgen på dagen, middagsgjester hjemme på kvelden samt jobb på søndag, så helgen har iallefall nok planer. God helg til alle!

Pendlern sa...

For meg er fredag lik fridag, hvilket i seg selv nokså glamorøst. I dag startet dagen tidlig med frokost sammen med mannen før han gikk på jobb. Nå sitter jeg foran laptopen, nydusjet og duftende av Le Feu D’Issey som jeg sparer på til spesielle anledninger (eller glamorøse fredager innimellom). I koppen har jeg god svart te med fersken og aprikos. Dagen skal brukes til huslige sysler som klesvask og matlaging, som for meg er ensbetydende med god tid og kos. Ellers så skal jeg også pusle på balkongen der det spirer i blomkarse, urter og babysalat!

Epicureatricen sa...

Her i København har vi fridag igjen fordi det er Danmarks grunnslovsdag, så dette har vært en deilig kort uke. Dagen skal brukes på å heie på min mann som skal kjøre sykkelløp, og med litt vind og risiko for regn, krever det praktisk påkledning, f.eks. en gammel favoritt fra GAP, som nok snart må dø. Ellers lite glamour - men litt mascara og Stila Convertible Color blir det nok til. Resten av helgen skal brukes på litt jobbing (aka jobbsøking), middag med en venninde lørdag kveld og matklubb søndag.

God helg!

Alt godt sa...

Siri: Nei, litt forbi, men vi køyrer alltid innom Drøbak på veg nedover, så dei to heng saman inni mitt hovud... Kart ligg her for dei som vil dra dit: www.rammegaard.no

Frøkna sa...

God formiddag!

Glamorøs fredag markeres ved en skimrende topp som egentlig har vært reservert for utelivet, samt favorittjeans og matchende sko... og selvlagde øredobber :) Hjemme må det vaskes og styres før helg, men etter jobb og etter vaskinga blir det en gooood og fin Oslo-helg :)

Frk Detektiv sa...

I anledning reise til hovedstaden etter jobb i dag har man strøket skjørtet fra i går på nytt, tatt en litt penere cardigan på og sjangser på at det er litt varmere der med småsko enn her i nordvest. Turen er i anledning å se på villaen jeg skal dele fra august (flytter tilbake til Oslo igjen) og utdrikkingslag, som heldigvis er en hyttetur (ikke veldig glad i Karl Johan løyer, resten av helgen. Gleder meg :)

sol sa...

Jeg måtte nettopp klippe løs det fine gul/sort/hvite silkeskjerfet mitt fra glidelåsen i skinnjakka mi, etter at først to kolleger og jeg selv forgjeves prøvde å lirke det ut! Ellers byr dagen på lesning av studentoppgaver og skrive innlegg til stor konferanse som vi arrangerer i slutten av neste uke, før kafebesøk og jazzkonsert i morgen, og fly til Bergen på søndag (for den omtalte sensuren). Været begynner å bli bedre, det er god te i koppen, og Ambre 144 fra Histoires de parfums i hårfestet og utringningen. Antrekket er ikke verst det heller :)
God helg til alle!

Glamfrøkna sa...

God formiddag alle glamourlesere;)

I dag er en fantastisk fredag, jeg skal gjøre meg i stand til ett spennede jobbintervju!

Tror det blir avslappet men classy jeg skal gå for. Sort "plisse" skjørt fra old navy (kjøpt på tur til usa). Hvite keds som ble kjøpt på samme tur og en hvit v-hals genser (tror det er HM). Parfyme blir bodyshops cassis rose! Så lurer jeg på om det blir arvegods i halsen.

Ønsker alle an fantastisk fredag!
Solen skinner i Sarpsborg, håper den varmer der dere bor også!

Jenny B sa...

Så här dagen efter företagets sommarfest är jag glamourösast av alla bara för att jag har mascara och ljuslila ögonskugga! Om jag orkar så går jag ändå på Body Balance och därefter operan ikväll. Eller så går jag hem och avslutar min skönhetssömn...

S sa...

God fredag!

Stadige regnbyger, lav temperatur og vind gjør det lite sommerlig her nord. Men jeg har staset meg opp med smykke fra Snö, sort bukse og sko med litt hæl. Er trøtt etter filmkveld i går - så "Things we lost in the fire" og gråt en liten skvett.

I dag blir det noe godt til middag og etterpå kan hele familien bare puste ut og kjenne at det er helg. Ingen store planer, men blir det oppholdsvær må det males utvendig.

Ha en god helg alle!

Sofia sa...

Jag har tagit mig sovmorgon idag och ska om några timmar bege mig till textilhögskolans examensvisning. Hällregnet ute bådar för en helg med pyssel inomhus.

Fornuftig forsker sa...

Forskeren er klar for reise og konferanse i casual jeans, bluse og turkiser i ørene. Jo Malones Blue Agava and Cocoa bak ørene. Helgen tilbringes på et gods utenfor London, med tykke tepper og digre badekar på badene, og masse te i pausene. Høres veldig glamorøst ut, men det beste blir nok å komme hjem til familien sent søndag kveld.

koldfru sa...

Koldfru er fortsatt en slags pasient, med en kraftig forstuet fot som setter en stopper for de fleste sprell. Skal hinke meg ned til jobb i dag og i morgen, og ellers desverre for det meste være horisontal. Jeg pøser på med glamorøse effekter for å døyve frustrasjon- i dag nydelige øredobber fra Julie Sandlau jeg fikk fra mannen til bursdagen min, Chanel no.5 og en småblomstrete buksedress. Ser litt ut som en forvokst 3-åring, men skitt au, jeg er nesten like barnslig som en ;). God helg alle sammen!

Elisabeth B sa...

God fredag! Jeg jobber hjemmefra i dag, og glamouren har bestått i å blande komfortabel joggebukse med Chanel Chance Eu Fraiche, Estee Lauder Lash XL mascara, Elizabeth Arden leppestift, en Redken hårkur og et par gode kopper sommerte fra Rington. Om en times tid skal jeg ut av huset og må dermed skifte klær – da blir det jeans, sort singlet, knall røde sko og rød regnjakke med fin fasong, siden det regner på første gang på et par uker.

Morgendagen byr på helgas superglamour; brunch hos meg med fem-seks venninner. Da serverer jeg en meny blandet av norsk og engelsk frokosttradisjon, pluss litt lunsjmat sånn for sikkerhets skyld. Nå krysser jeg fingrene for at værmeldinga tar feil, slik at regnet gir seg så det blir mulig å spise på terrassen eller i hagen! :-)

God helg, alle sammen!

Juristen sa...

God formiddag!

Som vanlig er det power-dressing for meg; skjorte og en snerten drakt, som mirakuløst nok lar seg kombinere med støvler- strengt nødvendig når en kontorjurist beveger seg ut i felten! Chanel på negler, lepper og no 5 er selvsagt med så lenge det er vår/sommer:-)

Helgen skal benyttes til løping, lesing og venneselskap; mysigt!

Jeg ønsker alle en strålende helg!

(PS. Glam-bib: Jeg synes du var ltt slem med hun som kommenterte dine aktiviteter på helligdager. Mange - særlig i kontinentale land - synes man skal holde hviledagen hellig.)

Glamourbibliotekaren sa...

Juristen: Slem?! Jeg bare forklarte hvordan det funker i gården der jeg bor, ikke noe slemt i det vel? Nå ble jeg lei meg, jeg har virkelig ingen intensjoner om å være slem mot leserne mine :(

Juristen sa...

Huff da, nå er det vel jeg som er slem.. Det fremstod som man ikke kunne uttrykke annet enn nesegrus beundring, hvilket jeg antar at det er rom for i denne lille, fine glamourboblen! Som en god jurist liker jeg meningsutvekslinger, som skriver som Bjørnson; "dog fred er ei det beste"...

En fordel med å overholde De ti bud, er at man har "lovlig", pålagt fri én gang i uken:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Juristen: Jeg har aldri sagt at det ikke er rom for andre meninger enn mine her - og i dette tilfellet forklarte jeg bare hvordan det fungerer hos oss, jeg sa ikke at det var feil å ha andre meninger. Ikke les mellom linjene når det ikke er noe å lese der :)

koristen sa...

Veldig uglamorøst vær i Oslo for øyeblikket, og Koristen har kledd seg deretter i jeans, svart kjole og fornuftige svarte sko. Elizabeth Arden Green Tea på halsen, sommerfuglsmykker. Vond fot pga et t-banedør-uhell for en uke siden er uglamorøst og jeg har sølt frdagspizza på kjolen, men ellers er livet bra! Jeg har ingen planer i helgen annet enn å komme ajour med meg selv og kose meg, og det er deilig.God helg, glamourbibliotekar og alle andre.

Siri sa...

Jurist: Men hvorfor er det alltid søndag som skal holdes hellig? I et flerkulturelt samfunn må man kanskje etterhvert også ta hensyn til at mange av oss har andre religioner enn den sedvanlige pietistiske norske kristendommen.

Regler i borettslag er ofte foreldede, og springer ut fra et litt annet samfunn enn det vi har i dag - hvor mor var hjemme og hadde mulighet til å vaske klær på dagtid. I dag er jo situasjonen en ganske annen, oftest er det en familie med to utearbeidende, og selv har jeg virkelig ikke mulighet til å vaske og henge ut klær annet enn i helger og på helligdager.

Katrine sa...

I borettslaget jeg bodde i før stod det i reglene at man ikke skulle stå på dolokket....

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg tror vi avslutter dette her før det blir en stor diskusjon ut av det. For meg er det ingen kampsak å få vaske klær på helligdager - jeg er enig i at man kan se an situasjonen og ta hensyn til andre. Selvfølgelig henger man ikke klær ut på 1.juledag eller 17. mai e.l., men når man bor i et borettslag med lukket bakgård der samtlige beboere henger ut klesvask på søndager såvel som hverdager, ser jeg ikke helt problemet med å indirekte vise andre at man bruker fridagen (med varm klestørk-vind) til å gjøre ting som hoper seg opp og som man ikke rekker de andre dagene. Men som sagt, dette er slett ingen kampsak for meg, jeg bare nevnte det i én setning i en tidligere bloggpost - og hvis noen av mine naboer hadde problemer med at andre hengte ut klær en søndag, hadde jeg tatt hensyn til det. Case closed :)

Ova. sa...

Katrine: ha, ha den var morsom.....
Har nok gjort det også jeg når jeg har skiftet lyspære:o)
Sto tidlig opp i dag. Skulle til Steinkjer for å levere en skademelding til forsikringsselskapet, var innom NAV, og så har vi hentet den nye pc`n til sønnen min. Flotte greier!
Plukket fram min sommer t-skjorte for overskyet vær i dag. Sort med nydelige broderte blomster på, og knepping. Sort bukse og min nye grå jakke fra Ellos. Veldig praktisk og lett faktisk!
Resten av helgen blir nok å rydde og vaske leiligheten pga rørlegger på mandag.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle dere andre:)

Oslopiken sa...

God fredag! Dagens glamour har blitt litt skjemmet av en litt for tight jobbedag, men nå er det straks ut i junidagen! Uken har blitt lyxet til med splitter ny frisyre og endelig - ferdig kjøkken! Plutselig har vi både kjøleskap OG komfyr som virker, en luksus jeg skal leve på lenge.
I helgen skal jeg leve ut min indre femtitallshusmor og vaske vinduer og skrubbe gulv. Og legge de endelige planene for sommerferien. Deilig!
God helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Som vanlig, takk for alle rapporter, kjære lesere! Dere er flinke til å definere deres egen glamour, det er bra! Sånn skal det være. Thumbs up fra Glamourbibliotekaren!

Glamourlektoren sa...

Jeg er vel som vanlig fredagens siste blogger.. Vi lektorer er i full sving med eksamenssensur om dagen, og har ikke tid til en aldri så liten titt innom Glamourbibliotekaren før sent på kveld. Yndlingsjeans, hvit bluse og lysegrå cardigan samt silkeskjerf i sølvgrått og sort for sur vind. Nyklippet hår for to uker siden er nettopp som det skal være akkurat nå. Hjelper på humøret i en travel tid. Pluss at syrinen blomstrer og at jeg skal stikke av til den lille 50-tallshytta ved fjorden i morgen og riktignok sensurere eksamensbesvarelser, men også drikke te og stirre utover en sommerblå Oslofjord og kanskje vasse litt..!

Kaisa sa...

Sen glamour-rapport herfra, etter en lengre båttur og bartur med jobben. Først båttur med mat og drikke rundt i indre Oslofjord, og så en tur på bar på Aker Brygge.
Så antrekket er valgt for å være pent, men varmt og praktisk på båt:
Hvit t-skjorte med båthals, rød kashmirgenser kjøpt på loppis, mørkeblå slengjeans og lyse loafers.
I morgen skal jeg jobbe litt, og så har vi lånt bort leiligheten til svigersøster, som arrangerer utdrikningslag. Vi tar med katten ut på landet hvor hun bor. Og så er det lunsj på søndag med et vennepar som nettopp har fått barn nr 2, og vi skal inspisere nurket.

k sa...

glamourøs fredag innebar å krysse langfjella og lande på vakre vakre Sagene hvor det blomstrer og er varmt! parfyme er AvaLuxe Frangipani som jeg syns er helt herlig til tross for at den er litt søt, og nå lader jeg opp til flere uker i Oslo :-)

Populære innlegg