mandag, juni 29, 2009

Ti kroner.


Dere som har hengt med her en stund, vet at jeg er over middels interessert i interiør og den slags, og aller helst i retning second-hand og/eller 30-40-50-60talls design (gjerne skandinavisk) med en dæsj 70talls-nostalgi. Og den siste uka har jeg funnet mye fint! Min erfaring er at det lønner seg å gå i bruktbutikker i mindre byer, der det ikke bor så mange mennesker - og dermed ikke er så stor rift om perlene som det er f.eks. hos enkelte stands på markedet i Birkelunden. I Risør ligger mainstream-interiørbutikkene på rekke og rad, hvitmalt shabby chic og pynteputer med amerikanske flagg (!) og mariastatuer og nye ting som er behandlet for å se gamle ut og jeg vet ikke hva, men rundt hjørnet ligger derimot Gjenbruket. Oh la la! Now we're talking! Jeg var innom fire ganger.  

Skåla på bildet passer jo suverent til å ha nektariner i! Ti riksdaler. 

Ja, og stolen den står på - 25 kroner. Til min store glede hadde de to, begge i perfekt stand! 

Flere innlegg om samme tema kommer i løpet av sommeren.


12 kommentarer:

Glamouroversetteren sa...

Söt skål. Så rart egentlig at det som vi syntes var litt trist og kjedelig bare for noen få år plutselig er veldig fint. Når er til og med medaljongtapetene tilbake. Mennesker er noen rare dyr.

Apropos noe helt annet, må bare fortelle at Glamourbibliotekarens kakeoppskrift med römme og sitron er blitt behörig testet, og den ble som det heter her borte: med beröm godkänd!! Alle tiders kjempegod. Det blir reprise :)

Glamourbibliotekaren sa...

Åh, medaljongtapeter har jeg elsket så lenge jeg kan huske! En jeg kjenner kjøpte et hus (!) på Frogner (!!) for noen år siden, og presterte å MALE OVER alle de fine tapetene... mine forsiktige protester nådde ikke fram :) Kult at kaka falt i smak!

Glamourlektoren sa...

Kunne ikke vært mer enig! Liksomslitt shabby chic er ikke noe for meg, heller. Ekte slitt, derimot - samt god, nostalgitripp-givende form og farve, og jeg er solgt! Kom over en skattkiste av et garasjesalg på Hurum på lørdag - a propos at distrikt er best! Har ikke hatt samme lykkefølelsen av å gjøre rimelige funn siden jeg var sommervikar i Bokklubbene og de hadde gigantisk lagersalg..! Og morsomt at du nevner putene med amerikansk flagg. Dem har jeg undret meg mildt over en god stund, men nå virker de å være på retur i skandinaviske boligreportasjer.

Camilla sa...

Vet du, en sånn skål kjøpte jeg på fretex for litt siden, litt mindre da men.. :) sjekk her: http://bekkalokket.blogspot.com/2009/06/hvordan-snekre-dine-egen-garderobe.html

-camilla

student&mamma sa...

Så enig med deg altså.. nå skal liksom alle kjøre fransk landstil og shabby chic-stil over en lav sko.. blir lite originalt når selv kid interiør selger slikt.. koseligere med ekte gammalt, hehe.. du skriver så fint. og skåla var ordentlig søt ;) bruktbutikker er hundre ganger koseligere enn dagens loppemarkeder, selv om ting koster litt mer der ofte.. GOD SOMMER!

Ova. sa...

Oi, så fin en skål og stolen var det en lekker farge på trekket!
Jeg selv er ute etter en gammel sylteøy skål med farger som ikke finnes nå i dag.
Kl 23.45 er det foresten Derrick igjen på nrk.
Gleder meg som ei lita frøken!:)

Glamourbibliotekaren sa...

Camilla: Så morsomt! De er kjempefine altså.

Ova: Ooo, Derrick, han blir litt for sein for meg i kveld, tror jeg! Jeg har et voldsomt underskudd på søvn, så hvis jeg ikke sover skjønnhetssøvnen min i natt, kommer jeg til å ligne på Derrick i morgen! Store poser under øynene! :D

Glamourlektoren og Student&Mamma: Obs - nå var ikke det jeg skrev ment som noe spark altså - det er mange som får til den landstilen veldig bra, ikke minst Guldkant på livet som jeg har veldig sansen for. Hennes greie føles veldig ekte. Og jeg elsker det svenske innredningsbladet Lantliv. Jeg er jo en landsens pike med en mor som har tilbrakt en del tid på auksjoner oppgjennom årene. Men av og til har jeg inntrykk av at i allefall butikkene blir litt overlesset av nips, og for meg personlig er nips og ting mer verdifulle om de betyr noe for meg eller at jeg kan knytte minner til dem. Og noen innredningsstiler blir veldig veldig hvite, på grensa til at man kan bli snøblind... Men dette er smak og behag, og jeg synes det er hyggelig at folk blir mer opptatte av interiør selv om trendene ikke alltid er 100% i min stil (og takk og pris for det egentlig, det hadde jo vært litt kjedelig). Mye av minimalismen på 90tallet var jo igrunnen ikke bedre enn shabby chic er i dag, sånt går i bølger. Forresten skal jeg ikke bruke uttrykket "min stil", jeg vet ikke hva min stil er en gang :D En salig blanding.

Ova. sa...

Glamourbibliotekaren:
Hi, hi, hi:=)

Glamourlektoren sa...

Enig med deg i nyanseringen din :)Morsomt med dagens mangfold av stiler. Og stilblanding med nennsom hånd er morsommere enn en enhetlig stil! Kom i snakk med en dame på loppemarked i vår som hadde kjøpt villa fra 1920-tallet sammen med mannen. Nå hadde de solgt huset de hadde (samme sted) og alle møbler de hadde fra før og satset alt på å gjenskape stilen fra 1920-tallet. Jeg hadde ikke tilgitt foreldrene mine hvis de hadde gjort det samme! (Damen jeg møtte, hadde barn i tenårene.)Et hjem er mer enn en stildemonstrasjon ;)

student&mamma sa...

tenkte meg at innlegget ditt ikke først og fremst var ment som et angrep på kjedebutikkene, vet du, men ble så fristende å ssi min mening og understreke at jeg syns det du skriver er et godt poeng..må også bare si at jeg syns det er helt utrolig hvor fort enkelte interiørtrender kommer på salg.. fra å trone fremst i utstillingsvinduet en måned til å ligge slengt i en salgskurv med 70% avslag måneden etter..litt trist nesten..vel og merke kan salg være moro det altså, men ikke når ting virker så verdiløse, syns nå jeg..

Hilde i nord sa...

Å, nøyaktig sånn bolle kjøpte jeg (på Tempo kanskje?) da jeg flyttet til Trondheim på hybel i 1977! :-)

Studinen sa...

Hei!

Jeg må bare gratulere med flotte kjøp, jeg er også veldig glad i slike "gamle" ting (blir ikke enig med meg selv om det kan kalles gammelt når det bare er 20-40 år siden det var nytt..hehe)

Uansett, kjekke saker og for min del gir det også glede å tenke at disse tingene kanskje har opplevd noe spennende hos sine tidligere eiere=)

God sommer!!

Populære innlegg