fredag, juli 03, 2009

Glamorøs fredag

Fredag! Sommer! Fint vær! Her er det svenske treskosandaler og blomster på skjørt og i hår som gjelder, og blomster i duftvalg også - Kenzo Eau de Fleur de Magnolia. Haydn snurrer på spilleren. Jeg drømmer om isvann.

Foruten litt jobbing, skal helgen bare brukes til sommersløve aktiviteter (passiviteter?). I aften er det forresten "Att angöra en brygga" på Cinemateket igjen - dere som ennå ikke har sett den, burde benytte anledningen! Den går på torsdag kveld også. En must-see hver sommer! Monica Zetterlund og Gösta Ekman! Og selvfølgelig Hasse og Tage, lille Garbo som er så begeistret for Esther Williams...

Ha en fin fredag alle sammen!

23 kommentarer:

HildeSofie sa...

Endelig fredag! Det betyr at det snart er sommerferie, og siste arbeidsdag skal tilbringes på beste mulige måte, nemlig sammen med glade ungdommer på sommerleir, mens jeg prøver å lære dem om ett og annet (for meg) viktig tema. Det hele selvsagt utendørs, i skyggen av et stort tre. Kan man få det bedre?

Ikveld går turen til Kjære, med grilling og vin ikveld, og sikkert også imorgen, etter å ha ommøblert verandaen og gjort den triveligere (den trenger en kvinnelig hånd, og jeg har fått lov å ordne, hurra!).

I de to deilige ferieukene mine akter jeg å spise masse is og jordbær, og pappas egendyrkede grønnsaker og salat, bade så mye som mulig, og generelt nyte Sørlandssommeren med familien.

Ha en strålende fin helg!

Oslopiken sa...

God fredag fra Oslopiken!
Som straks legger ut på miniferie til vårt naboland. Glamorøse effekter: endelig litt brunfarge! Og stivt hår av saltvann etter gårsdagens kveldsbad. Ha en strålende helg, alle sammen!

Joggerinna sa...

God fredag alle saman!
Her går det i somarjobb dag ut og dag inn, men i dag har eg ein dyrebar fridag! Den skal brukast til lang frukost med varme rundstykke, kaffi og nettaviser (check) og seinare i dag skal eg ha stor opprydning i klesskap og skuffer. Har også planer om å få lest i litt i sola. Ellers skal eg la humla suse.

Ellers må eg sei at dagens mest glamorøse effekt, er at den store buketten med markblomar eg plukka på måndag, står like frisk og glad i vasen i dag! Hurra!

Ha ei strålande helg! :)

Alt godt sa...

Å, det var ein god idé om cinemateket! Eg skal skrive det på lista over ting å gjere.

Eg har to veker att å jobbe, så helga blir ei "hente seg inn"-helg, med rydding i huset og nokre timar på plenen som ambisjon. Antrekket i dag er svart lang singlet og tights, samt ein kvit og svart chiffontunika utanpå. Nye Masai-pumps på føttene passar fint til.

Dagens duft er Mandarina Duck Rouge Intense, ei litt paradoksal duft for meg, for den inneheld lite av det eg assosierer med ei raud duft. Eigentleg er den mest grøn, etter mi vurdering, så den passar fint på ein intenst varm sommardag. Tenåringen og eg er heime åleine, så kjenner eg oss rett blir det ein tur i byen i morgon, og elles ei roleg helg.

God fredag frå meg til alle som er innom, og særleg til bibliotekaren!

Anonym sa...

Synes alle morgener er glamorøse når varmen innbyr til kontinuerlig bruk av ALLE sommerkjolene mine. I dag er det favoritten som gjelder. Noen dråper CH fra Carolina Herrera, så lenge det varer. Føler at alt fordamper relativt raskt. Låvvli morgenstund med frokost og god kaffe, samt dagens aviser. Ser fram til helg, som er fylt med masse løse planer - just the way I like it :)

Ekstra glamorøst er det selvfølgelig å gå rundt og smile hele tida fordi man er så innmari glad...! God helg!

Mammadamen sa...

I dag er min siste dag før ferie:-) Hurra! Etter jobb skal jeg møte den hjemmeværende pappamannen min og sønnen min for å spise middag på byen.

Jeg fant forresten en fin brun kjole med søte røde blomster i skapet i går - den hadde jeg helt glemt, men i dag er den på, og jeg føler meg sommerlig og fin!

Ønsker deg en flott helg glamourbibliotekar:-)

Frøkna sa...

God formiddag!

Kombinasjonen lite å gjøre på jobb og strålende vær gjør at frøkna har bestemt seg for hjemmekontor (på balkongen). Antrekket er derfor solkrem og bikini, mens pc'en står rett innenfor døren i tilfelle noen piper om hjelp. dagen skal bare tilbringes med sommersysler, før turen går mot vestlandet i morgen.

glamouringeniøren sa...

Hjemmekontor halve dagen her også, så fri. Dog var morgenturen med det langhårede dyret en kald affære iført lue og votter. Kanskje uvirkelig for dere som svetter bort i sør... :) Jaja, jeg bor nå ikke her på grunn av været i alle fall!

Helga byr på sosiale aktiviteter og musikk (www.bukta.no) en og annnen fjelltur står også på programmet.

Ha ei flott helg alle sammen og dere som har to-sifrede temperaturer, nyt dem! hihi...

Glamouroversetteren sa...

Hei og pust og pes fra Göteborg.

Det begynner å bli en anelse slitsomt med intellektuell virksomhet i varmen. Kreativiteten har en umiskjennelig dalende tendens, og jeg begynner å ty til gamle travere av når de gode idéene uteblir. Men pyttsan, eller som min datter ville ha sagt: "Vem bryr sig?!" Det er jo sommer!

Forsøker å holde stilen på fredag. Oppsatt hår i varmen (en av fordelene med langt hår!) Hvitt linskjørt i klassisk blyantmodell til litt over kneet, en gammel klassiker som jeg må ha hatt i en evighet snart. Dertil en liten, tynn grå topp med blondekant og et kjede med anheng formet som en magnoliablomst i sølv (som jeg fikk i bryllupsdagsgave her om dagen:)). Duft? Tror jeg dufter mest av Huile Prodigeuse fra Nuxe, den er fabelaktig og bedre enn bodylotion om sommeren synes jeg. Også tar den liten plass i toalettvesken. Anbefales på det varmeste.

Planer for helgen? Skal i konfirmasjon på søndag, gleder meg til hyggelig familieselskap. Og så skal jeg prøve en ny versjon av rømmekaken (men nå er rømmen slutt, creme fraiche er ikke like syrlig, men om jeg blander den med litt gräddfil?)

Ha en deilig helg alle sammen!

Colargol sa...

Varm Glamour fredag med omslagsbluse i silke og høyhelte sko! Deretter tidlig hjem og Chablis med venninne på min deilige Kampen-balkong omgitt av pelargonier... Bedre enn dette blir det ikke. God helg

Kristine sa...

Har på søt antikkinspirert kjole i hvitt med sommerfugler i ulike blåfarger og knyttebelte med sommerfugler i enden, sølvsandaler og nyvasket hår. Regner med at duften blir Infusion d'Iris fra Prada, tung, men samtidig lett. Brunfargen er på plass, ferien føles endeløs og alt er bare bra.

Sommer! Fantastisk!

koldfru sa...

God formiddag! Koldfruen sitter på jobb iført ny blomstrete kjole i "Poirot-stil" fra salget til Noa Noa, jeg har hårbøyle med lilla blomst i håret og sommerfrisk parfyme- Burberry Brit. I dag har mannen bursdag, så det er ekstra glamorøs fredag. Fra jobb og rett hjem for å gjøre ferdig en sjokoladepavlova vi skal by gjester på, og så skal vi ut og spise.Litt feil rekkefølge på ting, men pytt-pytt. Har jobbehelg,men skal nyte nuet og et lass reker+god drikke i morgen kveld. God helg, alle!

Nanne sa...

Gleder meg til å dra i bryllup til yndlingsfetteren min i morgen! Det blir et skikkelig bygdebryllup, med vielse i en vakker, gammel trekirke og middag og fest i skolens gymsal(!)

Fredagsglamouren består av et hardt tiltenkt frisørbesøk etter jobb, samt avslapping og diverse egenpleie i kveld:)

Ha en flott helg, alle!

Sofia sa...

Glamouren sprider sig med lugnet som sänker sig efter den gångna veckan. Helgens planer är att ordna upp i post-semester-kaoset i lägenheten, som toppats med ett stort lass biodlingsprylar. Bina hämtar vi om några dagar.

Britt Åse sa...

Jeg har ferie, jeg :-D
Det er glamorøst, det! Her pakkes klær og sko og all verdens, til feriereisen som begynner med en ferge i kveld. Ute hamrer varmen på hus og hage, og jeg sender en vennlig tanke til vannehjelper og swell gel :-).
Ny, korallfarget leppis på truten og litt Gaultier bak det ene øret står for stæsjen.
God fredag, helg og sommer til alle!

Guro sa...

Jeg har tatt på meg et skjørt som var så fint i butikken, og så herlig å ha på, men som jeg aldri riktig har funnet noen anledning for å bruke på de to årene jeg har eid det. I dag fant jeg ut at anledninger kommer ikke, man finner de. Så sommervær, fredag og jobbedag ble anledning god nok. På toppen av det hele har jeg noen gamle øredobber som er helt supre på meg.

Helgen skal brukes til kjedelige ting som gjør livet så mye finere (diverse rydding og vasking hjemme mao).

God helg alle sammen !

wine-fueled narcissism sa...

Gledelig fredag!

Kaffe og avis på sengen, frokost på terassen og her sitter jeg fortsatt. Har blogget om mine sommerhits, og skal ta meg en kald dusj før jeg kler på meg en nyankommet kjole, setter opp håret og spaserer ut i byen. Jeg skal finne en park, og lese videre i De Velvillige. I kveld blir det drinks and dancing med en flott mann. Kan ikke tenke meg en bedre fredag. :)

Hege sa...

Siste dag før fire uker ferie i dag. Deilig! Også på min Kampen-balkong blomstrer pelargonier og erteblomster, og der skal fredags-rosévinen nytes om et par timer. God sommer alle sammen!

Jenny B sa...

Den har dagen ar lika underbar som alla mina tidigare har i Odessa, men litet sorgligare eftersom jag reser hem imorgon. :( Jag har som vanligt tagit pa mig en rosa topp, kort kjol och sandaler och promenerat en halvtimme i stralande sol till skolan dar jag lart mig ryska av en liten parant dam. Idag tog vi farval av varandra, med "do zvidaniya" forstas, eftersom jag SKALL komma tillbaka! I eftermiddag skall jag bada i Svarta Havet vid kurorten Arkadia. Darefter skall jag hem till min snalla vardinna, packa resvaskan och falla en tar over att jag maste resa. Fram tills dess skall jag sitta i min alsklingspark och lasa och titta pa gulliga barn som leker.

Elisabeth B sa...

Her har fredag betydd jobbing til nå, men samtidig har det vært nydelig vær. Derfor er antrekket nå bikini, stedet er verandaen og i skyggen står en iste med isbiter i. Tåneglene er blåmalte så de matcher jeans når jeg skal ut og ta en øl på et senere tidspunkt, det er nok dagens glamour. Jeg leser Kapuscinski, hører fuglesang og naturens lyder og naboens gressklipper og... nyter livet! God helg, alle sammen!

Fruen sa...

Grmf alle er så fine og har så masse bra på gang og her sitter jeg på et varmt kontor og noen bråker utenfor og jeg har på meg bare småsvett vanlig t-skjorte og vanlig capri og skal bare fortsette med å sitte her i mange timer enda og det enda det er fredag og sol og jubel overalt og ikke har jeg noe godt å drikke på engang. Åååååh! :-(

MEN om bare to-tre timer kommer Min Gode Mann og henter meg og DA skal vi kjøre sommerkveldstur til et hemmelig bortgjemt vann og bade nakne og dra hjem og drikke hjemmelaga iste under parasollen på verandaen! Hah! :-)

Kaisa sa...

God morgen / kveld fra Santa Helena, Napa Valley. Endte opp på et veldig glamorøst hotell etter en lang kjøretur fra Oregon i går. Glamourfølelsen kom med svømming i utendørsbasseng, og en deilig frokost med mye fersk frukt. Dagens antrekk er kanskje litt mindre glamorøst: sorte shorts og blå t-skjorte med hvit halslinning, med matchende (tilfeldigvis) solsixpence. :)Veksler mellom sølvballerinaer og hvite mbt-joggesko, fottøy på hver sin side av glamourskalaen. ;)

Plan for helgen: Dra inn til San Francisco, være der 4. juli... Det blir stas! Ellers bare glane på folk og alt mulig rart vi kjører forbi.

Litt forsinket gratulasjon for både bursdag og bryllupsdag!

Ragnhild sa...

Hu og hei, for ein dag! Siste arbeidsdag før ferien - stress og atter stress! Er enno ikkje ferdig, så det blir ein lang kveld og litt jobbing i morgon òg. No blei det omsider skikkeleg lyn og torden etter tropevarmen som har rådd, så då blir det i det minste litt lettare å sitja inne og arbeida:-)

Det mest glamorøse i dag var vel at eg rydda på det ekstremt rotete kjøkkenet, og at eg åt ein veldig god lunsj med yoghurt, nøtter, frø, gryn og jordbær. Hurra for jordbær! - og snart ferie! God helg til alle!

Populære innlegg